Sahil yolundaki EDS'ler çalışıyor mu?

French ArKaDaTa

Hectopat
Arkadaşlar bazı EDS tabelaların üstünde hiç kamera yok, bazılarında kamera bir tane var, bazılarında kamera üç dört tane var. Bazı araçlar tam tabelanın altına gelince özellikle yavaşlıyorlar. Çoğunda ortalama hız tespiti yazıyor ve eğer mesela yarısını 50 kmh ile gittiğimiz ortalama bölgesini tabelanın altından 100 ile geçip bitirirsek ceza yer miyiz? Son zamanlarda sahil yolundan EDS cezası yiyenler var mı? Ben şubat ayından beri kullanıyorum ve dikkat etmiyorum ve hızlı kullanıyorum genelde. 2024'te zamlı ve toplu bir şekilde mi gelecek cezalar acaba? Bu konudaki tecrübelerinizi, yaşadıklarınızı öğrenmek istiyorum.
Yer: İstanbul.

Arkadaşlar bazı EDS tabelaların üstünde hiç kamera yok, bazılarında kamera bir tane var, bazılarında kamera üç dört tane var. Bazı araçlar tam tabelanın altına gelince özellikle yavaşlıyorlar. Çoğunda ortalama hız tespiti yazıyor ve eğer mesela yarısını 50 kmh ile gittiğimiz ortalama bölgesini tabelanın altından 100 ile geçip bitirirsek ceza yer miyiz? Son zamanlarda sahil yolundan EDS cezası yiyenler var mı? Ben şubat ayından beri kullanıyorum ve dikkat etmiyorum ve hızlı kullanıyorum genelde. 2024'te zamlı ve toplu bir şekilde mi gelecek cezalar acaba? Bu konudaki tecrübelerinizi, yaşadıklarınızı öğrenmek istiyorum.
Yer: İstanbul.
Toplu ceza gelmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını düşünüyorum. Eğer ceza yediyseniz size iletilmeden önce E-Devlet-Araçlarım (Gerçek Kişi)-Ceza kısmına yüklenir ve oradan görebilirsiniz. Ortalama hız ölçümü yapılan yerlerde hız değil zaman ölçülür diye biliyorum. Yani Ortalama hız yazan yerdeki kamera sizin plakanızı ve saat kaçta oradan geçtiğinizi tespit eder. Ondan sonraki kamera da yine plakanızı ve saat kaçta oradan geçtiğinizi tespit eder. Sonrasında iki kamera arası mesafe ve sizin geçtiğiniz saatlerle alakalı gerekli işlemler yapılıp ortalama hızınız bulunur ve ona göre ceza yazılır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı