Sahte ürünü iade almayan dükkana dava açabilir miyim?

senpaiwa

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 5 gün önce Kızılay'da üzerinde Vodafone yazan bir teknik servisten 750 liraya Apple 20W şarj adaptörü aldım. Alırken de bu ürünün orijinalliğini nasıl teyit edebilirim diye sordum adam da seri numarasından dedi. Açarken de kutusunu yırttığım adaptörü evde kullanırken yavaş şarj ettiğini düşünüp geri götürüp adama durumu ilettim. Adam da yeni bir adaptörü kutudan çıkarıp eski adaptörü yeni adaptörün kutusuna koydu ve beraber yeni adaptörü 15 dakika boyunca şarj ettik ve 15 dakikada %3 doldurdu. Adama yavaş olduğunu söylediğimde adam normal, dakikada 1 mi doldursun dedi. Bunun üzerine Apple Store'dan 650 liraya aynı adaptörü aldım ve 10 dakikada %13 şarj etti arkadaşlar. Dükkana tekrar gidip bu durumu söylediğimde adam iade yapmadığını, istersem 750 liralık başka ürünler alabileceğimi söyledi. Ben de başka ürünler almadım arkadaşlar dava açmak istiyorum. Ürünü aldığıma dair herhangi bir fatura vs. yok. Dava açabilir miyim ve dava açmak ne kadar tutar teşekkürler.

Yazmayı unutmuşum yavaş şarj edince seri numarasını kontrol ettim ve seri numarası bulunamadı bu durumu da satıcıya söyledim satıcı ürünlerin yurt dışı orijinal olduğunu söyledi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 5 gün önce Kızılay'da üzerinde Vodafone yazan bir teknik servisten 750 liraya Apple 20W şarj adaptörü aldım. Alırken de bu ürünün orijinalliğini nasıl teyit edebilirim diye sordum adam da seri numarasından dedi. Açarken de kutusunu yırttığım adaptörü evde kullanırken yavaş şarj ettiğini düşünüp geri götürüp adama durumu ilettim. Adam da yeni bir adaptörü kutudan çıkarıp eski adaptörü yeni adaptörün kutusuna koydu ve beraber yeni adaptörü 15 dakika boyunca şarj ettik ve 15 dakikada %3 doldurdu. Adama yavaş olduğunu söylediğimde adam normal, dakikada 1 mi doldursun dedi. Bunun üzerine Apple Store'dan 650 liraya aynı adaptörü aldım ve 10 dakikada %13 şarj etti arkadaşlar. Dükkana tekrar gidip bu durumu söylediğimde adam iade yapmadığını, istersem 750 liralık başka ürünler alabileceğimi söyledi. Ben de başka ürünler almadım arkadaşlar dava açmak istiyorum. Ürünü aldığıma dair herhangi bir fatura vs. yok. Dava açabilir miyim ve dava açmak ne kadar tutar teşekkürler.

Yazmayı unutmuşum yavaş şarj edince seri numarasını kontrol ettim ve seri numarası bulunamadı bu durumu da satıcıya söyledim satıcı ürünlerin yurt dışı orijinal olduğunu söyledi.

Rahatlıkla dava açabilirsin. En başta marka telifinden ceza yer zaten. Sağda solda kameralar varsa rahatlıkla kanıtlarsın. Hele ki karttan harcama yaptıysan onu da polise göster. O adamın beli bir daha doğrulmaz.

Belge, fişin olsa daha kolay olurdu senin için, avukatlık ücretleri yükseldi, gözden bir 20k belki 40k kadar parayı çıkartmanız gerekebilir dava için, uğraşamam veya bu para beni aşar diyorsanız dükkana geri gidip adamın ettiği 750TL'lik başka bir ürün almanızı tavsiye ederim.

Adamın içinden bile geçebilirsiniz. İyi günler.

Dostum çoğu telefoncudan hiçbir şey alınmaz çoğu sahte ürün satıyor. Orijinal mallar sadece orijinal şirketlerin kendisinde olur. Başka bir satıcı sahtesini koymuş olabilir gerçek olup olmamasını anlamak artık çok zor. Zaten pahalı ödeme yapıp orijinal olduğu düşünülüyor ama yanlış pazarlama taktiği bu ve satıcıyı kaara geçiriyor zaten her neyse. Gerçekten bir şeyin orijinalini istiyorsan " satıcı " şirketin tam olarak kendisi olacak.
Ayakkabı ( sahtesini ve sahte etiketini yapmak çok basit ve anlaşılmaz)
Piyasa çıkan bir sürü dandik AirPods'lar.
Çoğu kozmetik ürünleri.
Gıdaların bile %90'ı sahte ve anlamak çok zor.

Sana not: Eğer bir şey almak istiyorsan genellikle iade edebilme rahatlığı internet alışverinde oluyor çünkü basitçe iade hakkın var. Fiziksel olarak bu zor.
Faturasız zaten bir ürün alınmaz fatura ya da fiş alsaydın keşke.
Şikayetini tanıdıklarınla beraber tüketici haklarına ya da CİMER tarzı yerlere çoğunluk oluşup şikayet edebilirsiniz.

Rahatlıkla dava açabilirsin. En başta marka telifinden ceza yer zaten. Sağda solda kameralar varsa rahatlıkla kanıtlarsın. Hele ki karttan harcama yaptıysan onu da polise göster. O adamın beli bir daha doğrulmaz.

Hocam ama faturası yok, işi çok zorlaşır.

Benim tavsiyem ilk önce mağazaya git, sana 750 TL'lik fatura versin vermezse zabıtayı ara bir şekilde fişini al çık. Dava açmana, avukat tutmana gerek kalmadan e-Devlet üzerinden faturadaki bilgilerin ile tüketici hakem heyetine başvurabilirsin. Tüketici hakem heyetine başvururken para iadesi istediğini belirtmen yeterli.

Birkaç ay sonra sonuçlanınca paranızı istersiniz, vermezse icra işlemlerini başlatırsınız. Siz değil o uğraşır.

Belge, fişin olsa daha kolay olurdu senin için, avukatlık ücretleri yükseldi, gözden bir 20k belki 40k kadar parayı çıkartmanız gerekebilir dava için, uğraşamam veya bu para beni aşar diyorsanız dükkana geri gidip adamın ettiği 750TL'lik başka bir ürün almanızı tavsiye ederim.

Benim tavsiyem ilk önce mağazaya git, sana 750 TL'lik fatura versin vermezse zabıtayı ara bir şekilde fişini al çık. Dava açmana, avukat tutmana gerek kalmadan e-Devlet üzerinden faturadaki bilgilerin ile tüketici hakem heyetine başvurabilirsin. Tüketici hakem heyetine başvururken para iadesi istediğini belirtmen yeterli.

Birkaç ay sonra sonuçlanınca paranızı istersiniz, vermezse icra işlemlerini başlatırsınız. Siz değil o uğraşır.
Sabah olay yeni yaşanmış olduğu için biraz da sinirle açmıştım konuyu. Aslında bu davaya ayıracak ne param vardı ne de zamanım. Konuyu açtıktan birkaç saat sonra davadan vazgeçip Google yorumlardan 1 yıldız verip başımdan geçen olayı da yorumlara yazdım ve Cimere şikayet ettim. Başka bir şey yapmayı düşünmüyorum. Yazdığınız baya mantıklı geldi sabah görseydim yorum yazmayıp dediğinizi yapardım sanırım. Ama şimdi yazdığım yorumu okumuş olabilirler bunun üzerine gidip de fiş istemek istemiyorum açıkcası. 3 hafta sonra okulum başlayacak sanırım artık sadece bu olayı unutmak istiyorum.

Buna ihtiyacı yok. O ürünü o kişi zaten Genpa gibi Apple ürünlerini satan firmalardan aldığını kanıtlayamaz. Her türlü de cezayı yer. Ayrıyeten aldığı ürünü orada polise gösterdiğinde seri numaraları peş peşe olduğu için oradan aldığı da anlaşılır. Muhakkak kamera kayıtları da vardır. Hele ki alışverişi POS'tan yaptıysa direkt göstersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı