Salcano NG 650 İçin Arka Göbek Tavsiyesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bisikletçinin teki mil için 40TL istedi, konuşmamak için zor tuttum kendimi Göbeğin kendisi 40TL zaten.
Rulmanlı göbeklerden alıp elle montajını yapmayı düşünüyorum.

Yarın SRAM R9 kapalı sistem rulmanlı göbek alıyorum. mecburen 9'lu rubleye de geçiş yapacağım.
Vites sistemini de ileride değiştireceğim. İyi donanımlar almayı planlıyorum.
En son kadroyu değiştiririm, tabi biraz maliyetli olacak, yavaş yavaş halledeceğim

Son düzenleme:
SRAM R9 gayet iyi bir kapalı sistem rulmanlı göbek, ilerisi için de değiştirilme ihtiyacı hissettirmeyecek bana.

Ancak sırf bu göbek yüzünden Ruble - Zincir - Vites kolları - Bitişik olduğu için fren kolları değişmek zorunda 9'lu sisteme geçeceğim, maxsimum hızı da biraz artmış olur hem.

Bunun dışında orta göbek ve aynakolu da değiştirmek istiyorum ancak iyi bir aynakol cidden pahalı

Bildiğin üzere Jant'ı tellerinden ayırmıştım. Sadece bisikletçiye Jant'ın ayarını yaptırdım. Geri kalanları kendim yaptım. Benim de vites kolları değişecek ama uğraşmak istemiyorum. Şimdilik idare ediyor. Arada bir 3. vites'e geçmeden 4'e atlıyor. Kafasına göre takılıyor. Ama ne olursa olsun en alt dişliye geçiyor. Benim işime yarayan dişlide o zaten. Bisikleti hız yapmadan kullanmak benim için kaçınılmaz. Anladığım kadarıyla sende bendensin.

8'li rubleyi 7'li viteste kullandığın için 2 vites arasında anlaşmazlık olması zaten doğal
Ben 9'lu rubleyi 7'li viteste kullanacağım için 3 viteste anlaşmazlık olur diye tahmin ediyorum.

Bunun dışında iyi bir gidon ve gidon boğazı da çok farklı bir sürüş deneyimi sunuyor insana. Yatırım yapılacak yer çok ancak iyi parçalar almak istediğinizde sele borusuna bile 75TL vermeniz gerekiyor Düşünsene, üzerine oturacağın bir boruya 75 TL para

Bizim borular çoğu bisiklete göre uzun aslında. Bence almana gerek yok. Bana şu anlık yetiyor. Ama bu ileride boyumun daha fazla uzayıp, borunun küçük gelmiyeceği anlamına gelmiyor.
Dediğin gibi çok büyük ihtimalle benimkinden bir fazla olarak 3 vites atlama yaşacaksın. İdare ediyor ama, o kadar dert değil merak etme. Son vitesi en alta geçecek şekilde ayarla, üstünü pek umursamıyor zaten insan.
İyiki rublenin ordaki aktarıcım 8'li. Yoksa onuda değiştirmek zorunda kalacaktım. Ben sadece direksiyondakini değiştirecem ama nerden baksan takım olarak 80 TL'yi bulacak. O yüzden bulaşmak istemiyorum.
Ayrıca gidon'un yukarıya doğru durması ve direksiyonu yukarıya kaldırması, özellikle hız yaparken çok işe yarıyor. Nasıl bir insanız biz ya, MTB'larla neler yapıyoruz.

9'lu sistem yüzünden rublenin haricinde zincir ve arka aktarıcının da değişmesi gerekiyor
9'ludaki sistemin daha kalın bir zincir ile çalıştığını da hesaba katmadık tabi.

Masraf çıkıyor sürekli, bakalım ne olacak. 7'li vites kolu ile kullanmaya kalksan ruble ve zincir de hasar alacak. Almışken iyi bir şey alalım diyoruz da hepsi birden gelince de altından kalkmak zor oluyor ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…