Samsung 840 EVO 120GB SSD Testleri ve Sistem Testlerim

ORSAIR 128GB FORCE GS SERISI ile karşılaştıracak olursak hangisi daha iyi performans sunar ? ORSAIR 128GB FORCE GS SERISI daha ucuz ama performansını bilmiyorum.

En düşük 55fps'de bir sorun var.

. Bende Asus'u çok seviyorum . Asus'un kablosu bile olsa alıcam .

Aynen. Ama Asus'un yeri bir başka

Güzel testler. Elim ayağım titriyo valla bende almak istiyorum .

Al abi sana alma diyen yok

Bu konu Kullanıcı İncelemeleri altforumuna taşınsa daha iyi olmaz mı?

Olabilir. Benim için fark etmez. Neresi konuya uyarsa bende oraya uyarım

Oha sen akıyosun

Teşekkürler. Evet biraz akıyoruz. Tabi RAPID Mode sağ olsun hızımızı RAID-0 yapmış gibi arttırdı.

CORSAIR 128GB FORCE GS SERISI ile karşılaştıracak olursak hangisi daha iyi performans sunar ? CORSAIR 128GB FORCE GS SERISI daha ucuz ama performansını bilmiyorum.

Bence SSD'de Samsung'dan başka tercih etmeyeceksin.

Hayırlı olsun güle güle kullan

Bunlar tek SSD'nin skorları mı, yoksa RAID0'mı var?

Öncelikle teşekkürler Haluk abi Soruna gelecek olursak evet bunlar 1 Adet SSD'nin testleri. İsterseniz RAPID Mode ile ilgili bir makale hazırlayabilirim. Böylece Samsung SSD alanlar için daha faydalı olur diye düşünüyorum.

En düşük 55fps'de bir sorun var.
[Test Resim 1]
[Test Resim 2]

Mirkan abi oyunun başında iken Fraps değerlerine ara sıra bakarak denk geldiğim değerlerdi onlar. Oyunda ilerleyince en düşük 25 FPS'i dahi gördüm. En yüksekte ya 70 yada o civarda bir şey idi yanlış hatırlamıyor isem.

SSD ile fps uçuyorsa alalım bizde.

SSD FPS uçurmuyor oyunun Loading süresini kısaltıyor. Tabi hemen yüklediği içinde 3-5 FPS fark ortaya çıkabiliyor.

Skorlarda ufak bir sorun var. SATA III portuna takılan tek bir SSD'nin okuma ve yazma hızı saniyede 560-570MB/sn'nin üzerine çıkamaz. Sende resmen RAID0 hızı görünüyor

Skorlarda ufak bir sorun var. SATA III portuna takılan tek bir SSD'nin okuma ve yazma hızı saniyede 560-570MB/sn'nin üzerine çıkamaz. Sende resmen RAID0 hızı görünüyor

Haluk abi dediğim gibi o "RAPID Mode" ile alakalı. Kısaca RAPID Mode'u anlatayım o zaman.

RAPID Mode aktif iken sistemin kendi belleğini SSD'ye Cache gibi tahsis ediyor. Bu miktar 0.50 - 0.75 arasında değişiklik gösteriyor. (eğer SSD'de işlem varsa bu miktar 1.5GB'ta kadar çıkabiliyor) Böylece kontrolcü kendini yarı uyku moduna alarak SSD'nin içindeki nand flash bellek modüllerini normal hızlarına salıyor. Böylece RAID olmasa bile RAID performansı sunuyor. Tabi bunun faydasını Windows yüklenirken de görüyoruz.

Neyse daha fazla bilgi vermeyeyim. Sonra makalenin tadı kaçar

Çok güzel. Kıskandım. Hayırlı olsun.

Saolasın seninde başına gelir inşallah bu canavardan.. Bu arada kıskanma Vatan'da var bundan

Sen yine makaleyi hazırla ama performans konusunda pek umutlu olma Bu değerleri biraz evvel dizüstü sistemde aldım:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…