Samsung 970 Evo Plus SSD Aşırı Isınıyor

Chromonos

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Dizüstü bilgisayarım için aldığım Samsung 970 Evo Plus M.2 NVME 500GB SSD çok ısınıyor. Serin ortamlarda yine 65-68°C'nin üstüne çıkmıyor ama özellikle sıcak yerlerde ve ev dışında bazen 80°C'yi bulduğu bile oluyor. Üstelik bu değerleri bilgisayar boştayken görüyorum (45-80 arası değişiyor). Stres testinde 86°C'yi gördükten sonra endişeyle durdurdum. Pek fazla hava alabileceği bir yer olduğunu söyleyemem. Yuvanın üstünde 1.5-2 cm kadar bir boşluk bulunuyor. Çinden heatsink sipariş edeceğim sanırım ancak sığacak mı hiçbir fikrim yok. Çözüm önerileriniz var mı? Bu değerlerle parça yanar mı? Teşekkür ederim.

Magician ile de bakabilirsiniz:

409544

Yeniden merhabalar. Sorunum çözülmemişti ve sebebi SSD'nin yeterince boşluğa sahip olmamasıydı diye düşünüyorum. Yukarıda dediğim gibi Aliexpress'ten 3 dolara 3mm kalınlığında bir bakır soğutucu blok aldım. Muhtemelen harcadığım en akıllıca 3 dolar oldu. Hava nasıl olursa olsun değerler 63 °C'nin üzerini görmüyor ve genelde 45-55 °C arasında geziniyor. Bu tarz bir sorunu olanlara kesinlikle tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı