Samsung A54 alınır mı?

Kendime yeni telefon alacağım A54 ve S20 FE arasında kaldım. Bir yandan S20 amiral gemisi daha iyidir A54'a serisi giriş seviye telefon diyorlar, bir yandan da S20 FE eski telefon Android 14 güncellemesi almayacak A54 alın diyorlar. Ne yapmalıyım pek bilemedim, şahsen 3.5 yıldır Redmi Note 8 kullandığım için güncelleme almaması pek etki etmez diye düşünüyorum ama karar veremedim. Şarj ömrü iyi olsun ve oyunlar kasmasın istiyorum. Siz bu iki telefondan hangisini almamı önerirsiniz?

Oyun ve performans için S20 FE Snapdragon, gündelik kullanım için A54, S20 FE performans, ekran, radyasyon, gövde oranı gibi durumlarda çok daha öndeyken A54 batarya ve kamera açısından daha iyi, ben olsam S20 FE Snapdragon alırdım.

S21 FE bütçe yetmez mi hocam?

Ayrıca ikisi arasından kesinlikle S20FE daha iyidir. Hem 4K cebinde kalır hem de daha iyi telefonun olur.

S21 FE bütçe yeterse onu kesin alacağım zaten ama şu bütçe anlık bu ikisine yetiyor gibi.

Birisi 4K60FPS çekiyor diğeri 4K30FPS çekiyor bu fark bile yeterli bence. Birisi SD865 kullanıyor diğeri ortalama bir Exynos işlemci kullanıyor. Kesinlikle performans olsun kamera olsun S20FE tatmin eder. Ama güncelleme ömrü S20FE için doldu. Android 13'ü aldı ve Android 14 almayacak. A54 ise Android 17 alacağı söyleniyor. Android 16'yı kesin alır ama 17 meçhul.

Redmi Note 8 kullanıyorum donması ve düşük depolama alanı dışında telefonun kendi arayüzü vs gayet memnunum Android 13 bana yetecektir diye düşünüyorum, zaten güncellemeleri hiç yapmam beni zorlamadığı sürece.

Oyun ve performans için S20 FE Snapdragon, gündelik kullanım için A54, S20 FE performans, ekran, radyasyon, gövde oranı gibi durumlarda çok daha öndeyken A54 batarya ve kamera açısından daha iyi, ben olsam S20 FE Snapdragon alırdım.
Kamera ile bir işim yok, ve eğer batarya farkı çok bariz bir fark değilse S20 FE daha cazip gibi geldi

Kendime yeni telefon alacağım A54 ve S20 FE arasında kaldım. Bir yandan S20 amiral gemisi daha iyidir A54'a serisi giriş seviye telefon diyorlar, bir yandan da S20 FE eski telefon Android 14 güncellemesi almayacak A54 alın diyorlar. Ne yapmalıyım pek bilemedim, şahsen 3.5 yıldır Redmi Note 8 kullandığım için güncelleme almaması pek etki etmez diye düşünüyorum ama karar veremedim. Şarj ömrü iyi olsun ve oyunlar kasmasın istiyorum. Siz bu iki telefondan hangisini almamı önerirsiniz?

A54 ve A34 orta seviyenin iyi telefonlari diye biliyorum giriş seviseyi telefon degiller. Zaten bir ustude amiral gemisi geliyor onlarda s serisi zaten.

A54 almanı öneririm. Daha güncel bir telefonun olmuş olur. Yepyeni telefona mı eski bir telefona mı 10k bağlarsın? A54 giriş seviyesi değil.

Güncel olması o kadar büyük bir artı mıdır? Yeni gelecek olan güncellemeler performans artışı veya o tarz şeyler sağlar mı? Pek bilgim yok bu konularda.

Şöyle söyleyeyim; Galaxy S9 mu alırdın yoksa Galaxy A02s mi?
Alakası yok. A54 giriş seviye bir telefon değil, S9 da amiral gemisi bir telefon değil. S20FE ve A54 yakın telefonlar. S9'la A02s arasındaki akla kara farkı A54 ile S20FE arasında yok.

Güncel olması o kadar büyük bir artı mıdır? Yeni gelecek olan güncellemeler performans artışı veya o tarz şeyler sağlar mı? Pek bilgim yok bu konularda.
Güncel olmak iyidir. Öyle telefon uçacak kaçacak olmaz ancak çok çok küçük artışlar olabilir güncellemelerle.

A54 fiyatını hak eden bir cihaz değil, alınmaz.
Kullandığı Exynos 1380, ısınan ve performansı düşük olan bir işlemci.
S20 FE gibi alternatiflere bakılmalı.

Güncelleme almayan bir cihazda performans düşüşü yaşanır. Ama Exynos 1380 asla SD 865'in performansına erişemez. Bir de böyle düşünün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı