Samsung A55 vs Honor 200

Garibanız hocam, para yok A32 kullanıyorum fakat ikisinden birisini alacak olsaydım Samsung kullandığımdan tercihim tekrar Samsung olurdu.

Biraz araştırırken bunu buldumda hocam :D

Neyse fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler ileride daha detaylı yeni bir konu açıp başka kişilerinde yorumlarını alacağım. Çünkü bana fazlaca Honor 200 önerilidi ama sizin gibi gerçekten konu hakkında bilgili biri S21FE önerdiği için bunu araştıracağım.

Honor 200'ün hem ekranı hem işlemcisi hem de kamerası A55'ten kat kat daha iyi. S21 FE de alabilirsiniz ama onun da kamerası zayıf maalesef. Kameraya önem verdiğiniz için Honor 200 daha mantıklı olacaktır.

Biraz araştırırken bunu buldumda hocam :D

Neyse fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler ileride daha detaylı yeni bir konu açıp başka kişilerinde yorumlarını alacağım. Çünkü bana fazlaca Honor 200 önerilidi ama sizin gibi gerçekten konu hakkında bilgili biri S21 FE önerdiği için bunu araştıracağım.
Hocam zaten Honor 200 mü S21 FE'den daha çok para vermeye değer mi değmez mi diye düşünüyordum. Neyse beni boş verelim.

Sırasıyla hangisinin hangisinde üstün olduğunu yazayım.

S21 FE (SD888)​

+Premium bir cihaz.
+SD888 daha güçlü.
+Malzeme kalitesi daha iyi.
+Kameranın video kısmı daha iyi.
+IP68 serfitikası var.
+(Kişisel) One UI daha iyi.

Honor 200 (8 GB/256 GB)​

+Kameranın fotoğraf kısmı daha iyi.
+Ekranı daha iyi.
+Bataryası daha iyi.
+7 Gen 1 daha verimli bir işlemci.
+Güncelleme desteği daha iyi.

Ben bunları gördüm, benim tercihim S21 FE olurdu ama sizin kullanım amacınıza göre değişir.

Hocam şunu tekrar diyeyim bu bütçede en iyi kamera s22. hem en güçlü işlemci de S22 de fakat batarya küçük işlemci pek verimli olmayınca 120Hz de 4-5 saat ekran süresi alıyorum. Onun dışında ekran tasarım ve ses kalitesi birazcık düşük kalsada mükemmel (kesinlikle az değil ama birazcık daha yüksek olabilirmiş) son seste bile şarkıların kalitesi çok güzel.

Honor 200.

Bu arada kendim kullanıyorum merak ettiğin bir şey varsa yanıtlarım.

Reis video kalitesi nasıl, kameraya odaklı bir cihaz olduğu için işlemcisi bu fiyattaki diğer cihazlara göre daha kötü ama sizce çok büyük bir fark mı, ayrıca video çekerken cihaz donuyor diyenler var doğru mu?

Reis video kalitesi nasıl, kameraya odaklı bir cihaz olduğu için işlemcisi bu fiyattaki diğer cihazlara göre daha kötü ama sizce çok büyük bir fark mı, ayrıca video çekerken cihaz donuyor diyenler var doğru mu?

1) Video tarafında OİS sayesinde güzel ve titreşimsiz videolar çekebiliyorsun da 1080p de 60 fps 4k da 30 fps izin veriyor cihaz, aslında işlemci 4k 60 fps izin veriyor ama bu cihazda niye böyle bilmiyorum belki güncelleme ile hallederler X9a' da benzer bir durum vardı sonra güncelleme ile destek gelmişti.
Neyse video çektikten sonra renk ve kontrast ayarları ile oynayabilirsin hafif, uğraşamam dersen Samsung Video tarafında daha iyi gibi ama Honor da güncellemelerle iyileştirmeler VS. alır diye düşünüyorum. Video tarafı kesinlikle kötü değil ama Samsung A55 bana bir tık iyi gibi gelmişti.
Video tarafında bana kötü gelen ağır çekim modu. Gerçekten kötü onu söyleyebilirim her şey piksel piksel gibi geliyor. 1080p 120 fps nispeten idare eder de 720p 240 fps baya kötü.

2) Sadece kamera odaklı değil işlemcisi fiyatı bandındakilere göre kötü değil aksine gayette iyi bundan daha güçlü güncel ve bu fiyat bandında işlemci Poco X6pro da var ama o zaten oyun odaklı bir cihaz herşeyden kısıp işlemciye abanılmış bir cihaz kıyaslamak doğru olmaz dengeli bir cihaz değil neyse Samsung A55 ile Honor 200 kıyaslarsan kağıt üzerindeki verilere göre A55 işlemci tekli ve çoklu çekirdekte %4 daha iyiyken GPU tarafında Honor' un işlemci %1 daha iyi gibi ama test platformlarına fazla güvenme önemli olan optimizasyon falan birde samsung' un işlemcileri ve Samsung dökümü işlemciler baya verimsiz oluyor sadede gelirsem Honor da ki işlemci oyun testlerinde Samsung'da ki işlemciye neredeyse %50 fark atabiliyor :)
HONOR da 7 gen 3 var TSMC dökümü SD işlemci gayet kaliteli ve kararlı bir işlemci hemde cihazda buhar odası falan da var yani oyun oynayacak kişiye de hitap ediyor diyebilirim.

3) Video çekerken hiç donduğuna rastlamadım belki ilk kullananlar güncellemelerden önce böyle şeylere denk gelmiş olabilir bilmiyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı