- Makaleler
- 6
Daha fazla
Anladım hocam, teşekkür ederim detaylı açıklama için. Şu anda da A25 kullanıyorum ve bu yüzden Exynos'a ekstra bir antipatim vardı, dediğiniz gibi olumlu yorumlara da denk geldim ama bir o kadar da olumsuz yorum var. İleriye dönük istiyorsanız alınmaz, sorun yaratır, yavaşlayacak, ısınacak tarzında söylemler birçoğu ama iyileştirilmeye gidilmiş de gibi duruyor.
Xiaomi, POCO tarzı markalara donanımsal olarak iyi olsalar da yazılımlarından ötürü hiç sıcak bakmıyordum, en güçlü gördüğüm rakibi de Honor'du zaten ama onun da ekran sorunları, kılıf sorunları gerçekten hiç uğraşmak isteyeceğim türden değil. Honor 200'deki 7 gen 3'e göre de 2400E'nin 2 kata yakın performans farkı olduğu belirtilmiş. Zaten beni endişelendiren asıl kısım ısınma ve devamında oluşabilecek pil sorunuydu. Sorun yaşamayacağımı düşünerek tercihimi S24 FE'den yana yapacağım gibi, zaten sizin de açıklamanız da bir nebze daha rahatlattı.
@GucukBey hocam telefonu aldım. İşlem hızını, akıcılığını çok beğendim özellikle de A25'ten geçtiğim için. Isınmaya yönelik de bir ufak test ettim. Yoğun denebilecek tarzda bir oyunda 15 dakikada %5 şarj gitmiş ve en fazla 46 gibi dereceleri gördüm CPU-Z aracılığıyla incelediğim sıcaklıklarda. 46'lar beni bir araya düşürdü ama sorun da olmaz gibi. Oyundan çıkınca da anında hızla düşmeye başlıyor o konuda da soğutması başarılı gibi geldi. Ne dersiniz?
Alalı ne kadar oldu? 1ay bir şans tanıyın telefona. İlk aldığın zaman sistem optimize olmaya çalışıp sen görmesen bile arkada kurulum yapıyor. Boşta ısınması, pil süresinde normale göre az ekran süresi alma falan gibi durumlar olacaktır. Soğutma olarak da zaten iyi bir buhar odası kullanıyor. Üzeceğini sanmıyorum. Özellikle A25'ten geçince eşekten inip Ferrari'ye binme hissi verir.