A55 vs Honor 200

Anladım hocam, teşekkür ederim detaylı açıklama için. Şu anda da A25 kullanıyorum ve bu yüzden Exynos'a ekstra bir antipatim vardı, dediğiniz gibi olumlu yorumlara da denk geldim ama bir o kadar da olumsuz yorum var. İleriye dönük istiyorsanız alınmaz, sorun yaratır, yavaşlayacak, ısınacak tarzında söylemler birçoğu ama iyileştirilmeye gidilmiş de gibi duruyor.

Xiaomi, POCO tarzı markalara donanımsal olarak iyi olsalar da yazılımlarından ötürü hiç sıcak bakmıyordum, en güçlü gördüğüm rakibi de Honor'du zaten ama onun da ekran sorunları, kılıf sorunları gerçekten hiç uğraşmak isteyeceğim türden değil. Honor 200'deki 7 gen 3'e göre de 2400E'nin 2 kata yakın performans farkı olduğu belirtilmiş. Zaten beni endişelendiren asıl kısım ısınma ve devamında oluşabilecek pil sorunuydu. Sorun yaşamayacağımı düşünerek tercihimi S24 FE'den yana yapacağım gibi, zaten sizin de açıklamanız da bir nebze daha rahatlattı.

@GucukBey hocam telefonu aldım. İşlem hızını, akıcılığını çok beğendim özellikle de A25'ten geçtiğim için. Isınmaya yönelik de bir ufak test ettim. Yoğun denebilecek tarzda bir oyunda 15 dakikada %5 şarj gitmiş ve en fazla 46 gibi dereceleri gördüm CPU-Z aracılığıyla incelediğim sıcaklıklarda. 46'lar beni bir araya düşürdü ama sorun da olmaz gibi. Oyundan çıkınca da anında hızla düşmeye başlıyor o konuda da soğutması başarılı gibi geldi. Ne dersiniz?

Alalı ne kadar oldu? 1ay bir şans tanıyın telefona. İlk aldığın zaman sistem optimize olmaya çalışıp sen görmesen bile arkada kurulum yapıyor. Boşta ısınması, pil süresinde normale göre az ekran süresi alma falan gibi durumlar olacaktır. Soğutma olarak da zaten iyi bir buhar odası kullanıyor. Üzeceğini sanmıyorum. Özellikle A25'ten geçince eşekten inip Ferrari'ye binme hissi verir.

Alalı ne kadar oldu? 1ay bir şans tanıyın telefona. İlk aldığın zaman sistem optimize olmaya çalışıp sen görmesen bile arkada kurulum yapıyor. Boşta ısınması, pil süresinde normale göre az ekran süresi alma falan gibi durumlar olacaktır. Soğutma olarak da zaten iyi bir buhar odası kullanıyor. Üzeceğini sanmıyorum. Özellikle A25'ten geçince eşekten inip Ferrari'ye binme hissi verir.

24 Aralık'tan bu yana kullanıyorum, 4. gün oluyor bugün. Boşta 28-30 civarları gibi işlemci sıcaklığı. Optimizasyon konusunu da duymuştum o yüzden çok takılmıyorum 1-2 hafta şarj konusuna, şu haliyle bile kötü değil.

Benim tek aklımı karıştıran konu sıcaklık konusu oldu. Subway Surfers gibi çok ağır olmayan bir oyunda da test ettim, 10 dakika sonunda 38,5 derece gözüktü. 46 derecelerin sorun yaratacak olup olmadığı konusunda endişeliyim şu anlık elde de hissedilebiliyor oluyor biraz.

24 Aralık'tan bu yana kullanıyorum, 4. gün oluyor bugün. Boşta 28-30 civarları gibi işlemci sıcaklığı. Optimizasyon konusunu da duymuştum o yüzden çok takılmıyorum 1-2 hafta şarj konusuna, şu haliyle bile kötü değil.

Benim tek aklımı karıştıran konu sıcaklık konusu oldu. Subway Surfers gibi çok ağır olmayan bir oyunda da test ettim, 10 dakika sonunda 38,5 derece gözüktü. 46 derecelerin sorun yaratacak olup olmadığı konusunda endişeliyim şu anlık elde de hissedilebiliyor oluyor biraz.

İlk zamanlar olduğu için fazla ısınması normal. Bu arada genel kullanım için diyeyim, 40ı 42'yi hatta bazen 44ü bile sorun yapmayın oyun esnasında. Bunlar güçlü cihazlar. Güç arttıkça ısınma miktarıda artar.

Ben direkt olarak A55 derim, Honor 200 kamera veya hız konusunda önde olsa bile genel paket olarak One UI sayesinde A55 daha iyi bir seçim olur. Ayrıca diğer arkadaşlara ek olarak üst model bir telefon almak isterseniz FE serisine de bakmanızı öneririm. Exynos 2400/2400e kesinlikle korkulacak işlemciler değil tam tersine gönül rahatlığı ile alınabilecek işlemciler, ısınma sorunları yok. A55'in içindeki Exynos 1480'de verimlilik açısından gayet güzel bir işlemci o telefonda da ısınma sorunu yok. Kafam rahat etsin diyorsanız sadece Exynos 2200/SD 8 Gen 1/SD 888/ Exynos 2100 işlemcili cihazlardan olabildiğince uzak durun, bu telefonlar da zaten S23 FE, S22 serisi ve S21 serisi oluyor.

Ben direkt olarak A55 derim, Honor 200 kamera veya hız konusunda önde olsa bile genel paket olarak One UI sayesinde A55 daha iyi bir seçim olur. Ayrıca diğer arkadaşlara ek olarak üst model bir telefon almak isterseniz FE serisine de bakmanızı öneririm. Exynos 2400/2400e kesinlikle korkulacak işlemciler değil tam tersine gönül rahatlığı ile alınabilecek işlemciler, ısınma sorunları yok. A55'in içindeki Exynos 1480'de verimlilik açısından gayet güzel bir işlemci o telefonda da ısınma sorunu yok. Kafam rahat etsin diyorsanız sadece Exynos 2200/SD 8 gen 1/sd 888/ Exynos 2100 işlemcili cihazlardan olabildiğince uzak durun, bu telefonlar da zaten S23 FE, S22 serisi ve S21 serisi oluyor.

Hocam ben kısa süre içinde telefon alacağım bugün içinde A55 almayı düşünüyorum Honor 200 özellikleri daha iyi ama A55 güven veriyor honora karşı isim olarak güncelleme olarak eski bir cihaz olmasa S21 FE almayı düşünüyordum aklımda 3 4 cihaz var sizce hangisini alayım A55'in ekranı solukmuş A35 de de aynı sorun varmış güncelleme ile düzeltmişler ayar gelmiş A55 de hala devam ediyor mu bu sorun ona göre A35 almak istiyorum işlemcide sorun çıkarmaz diyorsan arada çok fark yok diyorsan bütçe olarak da daha uygun ya da aklımda POCO F5 var Redmi Note 13 Pro'nun işlemcisi çok zayıf diye ona hiç bakmadım ve Samsung s derisinden hangi telefonu önerirsiniz 23 24'e var mıdır bütçeyi çok aşamıyorum S21 FE ye yakın bir telefon var mıdır benzer fiyatlara s serisinin bataryası kötü diyorlar kafam çok karışık.

Android tarafında kimse Samsung'un eline su dökemez marka olarak.

Adaptör koymayarak ben dahil çoğu kişinin gözünde bitmiş bir marka. Samsung almam Xiaomi, Honor, Realme, Oppo, Vivo alırım.

Merhaba, aklıma takılan bir konu var. Bildiğiniz gibi Honor 200'ün kamerası A55'in kamerasından çok daha iyi. Ancak Samsung Instagram ile anlaşmıştı. Fotoğraf yükleyince kalite düşmeyecekti. Honor'un böyle bir anlaşması yok.

Şimdi ben Honor 200 alıp Instagram'a fotoğraf yüklediğimde yine de A55'ten daha mı kötü gözükecek?
Hem markası hem parça bulunurluğu hem kılıfı ekran koruyucusu olsun her şekilde A55 alınır. Ayrıca ikinci elde değeri daha az düşer. Hem de 5000 TL daha uygun fiyatı o parayla da kendine başka şeyler alırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı