Samsung A55 vs Honor 200

Bolca araştırma sonucu bana en uygun cihazın bu iki cihaz olduğu sonucuna vardım. A55'in 128 GB ROM / 8 GB RAM'lu modeli ile Honor 200'ün 256 GB ROM / 8 GB RAM'li modelini seçtim. Kamera odaklı bir cihaz almak istediğim için bana bolca Honor 200 önerildi ki güvenilir kaynaklardan baktığımda S24 Ultra gibi bir telefondan çoğu durumda daha canlı renk sunduğunu ve kalite olarak da çok yakın performans verdiğini gördüm. Ama bunun yanında işelmcisini biraz düşük kaldığını ve daha da önemlisi suya ve toza direncinin olmadığını öğrendim. Sizce bunlara rağmen Honor 200 alınır mı sizce? Hangisi daha iyi? Sebepleri ile yazarsanız sevinirim.

Merhaba hocam, Honor 200 donanım olarak A55'ten kat kat üstün. Güncelleme konusuna dikkat etmiyorsanız Honor 200 alın.

S21FE geleceğe yönelik değil. Telefonu az kullanan biriyseniz bile batarya eskiyeceği zaman performansı düşeceği için kullanım süresi hiç yetmemeye başlayacak.

Honor 200 tasarım olarak mükemmel ama malzeme kalitesi ve arayüz konusunda A55 daha iyi ben olsam Honor 200 alırım.

Ekran anlamında güzel lakin bana göre kasa tasarımı hiç güzel değil teknoloji mağazasında detaylı inceleme şansım olmuştu bir de çentik kısımları da pek hoşuma gitmemişti.

1) Video tarafında OIS sayesinde güzel ve titreşimsiz videolar çekebiliyorsun da 1080p de 60 FPS 4K da 30 FPS izin veriyor cihaz, aslında işlemci 4K 60 FPS izin veriyor ama bu cihazda niye böyle bilmiyorum belki güncelleme ile hallederler X9A'da benzer bir durum vardı sonra güncelleme ile destek gelmişti.
Neyse video çektikten sonra renk ve kontrast ayarları ile oynayabilirsin hafif, uğraşamam dersen Samsung Video tarafında daha iyi gibi ama Honor da güncellemelerle iyileştirmeler VS. alır diye düşünüyorum. Video tarafı kesinlikle kötü değil ama Samsung A55 bana bir tık iyi gibi gelmişti.
Video tarafında bana kötü gelen ağır çekim modu. Gerçekten kötü onu söyleyebilirim her şey piksel piksel gibi geliyor. 1080p 120 FPS nispeten idare eder de 720p 240 FPS bayağı kötü.

2) Sadece kamera odaklı değil işlemcisi fiyatı bandındakilere göre kötü değil aksine gayet de iyi bundan daha güçlü güncel ve bu fiyat bandında işlemci POCO X6Pro da var ama o zaten oyun odaklı bir cihaz her şeyden kısıp işlemciye abanılmış bir cihaz kıyaslamak doğru olmaz dengeli bir cihaz değil neyse Samsung A55 ile Honor 200 kıyaslarsan kağıt üzerindeki verilere göre A55 işlemci tekli ve çoklu çekirdekte %4 daha iyiyken GPU tarafında Honor'un işlemci %1 daha iyi gibi ama test platformlarına fazla güvenme önemli olan optimizasyon falan bir de Samsung'un işlemcileri ve Samsung dökümü işlemciler bayağı verimsiz oluyor sadede gelirsem Honor da ki işlemci oyun testlerinde Samsung'daki işlemciye neredeyse %50 fark atabiliyor :)
Honor da 7 gen 3 var TSMC dökümü SD işlemci gayet kaliteli ve kararlı bir işlemci hem de cihazda buhar odası falan da var yani oyun oynayacak kişiye de hitap ediyor diyebilirim.

3) Video çekerken hiç donduğuna rastlamadım belki ilk kullananlar güncellemelerden önce böyle şeylere denk gelmiş olabilir bilmiyorum.

Hocam Max 19k bütçe var Honor 200ü hala önerir misiniz bir sorun yaşadınız mı?

Yurt dışına girmeyeceğim ayrıca yıllarca Redmi 9T kullandım hiç memnun değilim.

Full kamera odaklı bir cihaz istiyorum tabii işelmciside çok kötü olmasın ama ana odağım kamera olduğu için Honor 200 modeli daha cazip geldi.
Hocam yurtdışına girmeyeceğim demişsiniz ama full kamera odaklı bir cihaz istiyorum dediğiniz için yine de fikir amaçlı söylemek istiyorum; Google Pixel 9 Pro'yu bir inceleyin derim. Fiyat bir tık daha yüksek olabilir ama kamera konusunda Honor 200'ü falan 3'e katlar.

Son düzenleme:
Hocam yurt dışına girmeyeceğim demişsiniz ama full kamera odaklı bir cihaz istiyorum dediğiniz için yine de fikir amaçlı söylemek istiyorum; Google pixel 9 Pro'yu bir inceleyin derim. Fiyat bir tık daha yüksek olabilir ama kamera konusunda Honor 200'ü falan 3'e katlar.

Hocam cihazı aynı anda SIM kart takıp kullanacağım için ve IMEI kopyalamak istemediğim için yurt dışı cihaz ile kesinlikle uğraşmak istemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı