Samsung AMOLED yanması sorunu hala var mı?

Mamistv1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600
RX 7800 XT
16 GB DDR5 5600 MHZ Goodram
1 TB M2 SSD Goodram
1 + 1 TB 3,5 HDD Wd Blue ve Segate.
750W 80+ THERMALTAKE
C15 RAMPAGE soğutucu

Samsung A30S
Meslek
Mağaza sahibi
İyi akşamlar. Yakın zamanda S25 aldım ama AOD ve parlaklığı biraz bile fazla kullanmaktan korkuyorum. Daha önceden Samsung J7 ve A30s kullandım. Bu 2 cihazda da parlaklığı ihtiyaç olmadıkça fullemedim ve uzun süre aynı ekranda açık bırakmadım. Zaten 2 cihazda da AOD yok. Bu sorun yeni cihazlarda çözüldü diyorlor ama S24+ kullanan bu arkadaşım 1,5 yıl kullandıktan sonra AMOLED yanığı sorununu yaşadı. Sizce ne yapmalıyım?

Babamda 2019'dan beri Samsung A70 var. Ekranı hala orijinal ve herhangi bir yanık gözlemlemedim. Şans da olabilir ama durum bu. Ben de 2 yıldır s23 kullanıyorum. Bende de bir şey yok.

Teknoloji işi şans işi.
Evde 9 yıllık süper AMOLED Samsung var onda bile yok.
4 yıllık S20 FE var onda yok.
2 yıllık A34 var onda yok.
1 yıllık M34 var onda da yok.
Korkmaya gerek yok çok kuruntu yapıyorsunuz olur desek ekranı kapkaranlıkta mı kullancaksınız?
Ve S25 2600 candela sürekli %40 parlaklıkta kullansanız bile olmaz ve rahatlıkla görürsünüz.

Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Anladığım kadarı ile bu durum şans işi ve yaşayan az insan var. O zaman AOD aktif kullanmam bir sorun oluşturmiyacaktır, doğru mu?

Teknoloji işi şans işi.
Evde 9 yıllık süper AMOLED Samsung var onda bile yok.
4 yıllık S20 FE var onda yok.
2 yıllık A34 var onda yok.
1 yıllık M34 var onda da yok.
Korkmaya gerek yok çok kuruntu yapıyorsunuz olur desek ekranı kapkaranlıkta mı kullancaksınız?
Ve S25 2600 candela sürekli %40 parlaklıkta kullansanız bile olmaz ve rahatlıkla görürsünüz.
Tamamen sans isi bence de. Bendeki 3 yiilik S20FEde bircok burnin mevcut.

İyi akşamlar. Yakın zamanda S25 aldım ama AOD ve parlaklığı biraz bile fazla kullanmaktan korkuyorum. Daha önceden Samsung J7 ve A30s kullandım. Bu 2 cihazda da parlaklığı ihtiyaç olmadıkça fullemedim ve uzun süre aynı ekranda açık bırakmadım. Zaten 2 cihazda da AOD yok. Bu sorun yeni cihazlarda çözüldü diyorlor ama S24+ kullanan bu arkadaşım 1,5 yıl kullandıktan sonra AMOLED yanığı sorununu yaşadı. Sizce ne yapmalıyım?
A32 kullanıyorum. Telefonu çıktığı zaman 2021 başında aldım ve tam olarak bir yıl önce silene kadar yoğun bir şekilde Instagram kullanıyordum. Toplam ekran süremin %70'ine rahat geliyordur. 2.5 yıllık kullanım sonucunda uygulamanın alt panelindeki butonlar yanık yaptı. Ama benim dışımda birisi gördüğünde farketmiyor. Ben de ekranda tek renk bir görsel açıp o bölgeye odaklanmadan göremiyorum. Normal kullanımda farketmem zaten imkansız.

Ailemden biri de A20 kullanıyordu. Cihaz 2019 - 2023 arasında kullanıldı, 2023'te kırıldığı için ekranı değişti. Ekranı en parlakta, ekran süresi maksimum. Telefon uygulamasının yeşil renk butonu yanık yapmıştı. Ama ekranın açık bir şekilde dakikalarca durduğunu biliyorum.

Telefonu böyle ekstrem durumlara maruz bırakmazsanız hiç bir sorun olmaz. Olsa bile zaten dediğim gibi, hep çok göze batan bir durum gerçekleşmiyor.

Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Anladığım kadarı ile bu durum şans işi ve yaşayan az insan var. O zaman AOD aktif kullanmam bir sorun oluşturmiyacaktır, doğru mu?
AOD'de yanığa sebebiyet verebilecek bir parlaklıkta gösterilmiyor içerik. Ve zaten, AOD içeriği gösterilirken ekranın tamamı kapalı, bir yerde sadece yazı açık şeklinde olmuyor. Ekrandaki siyah olan pixeller de çok düşük parlaklıkta açık kalıyor. Aradaki fark nispeten daha az oluyor. Bunu AOD'yi dokununca gösterme moduna alıp gece karanlıkta test edebilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı