Rehber Samsung G65B tercih edilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Diğer alanlarda sorun olmaz da CS 2 de memnun kalmayabilirsiniz. Emin değilim, çünkü CS 2 için birden fazla eksisi var. Ayrıyeten sistem pek iyi değil. Memnun kalmazsanız 1080p IPS monitöre geçiş yaparsınız. Samsung iade konusunda sorun çıkartmıyor.

1080 ips monitör önerisi yaparmısınız beklediğim gibi olmazsa başka bişey aramayayım direkt onu alayım

1080 IPS monitör önerisi yapar mısınız beklediğim gibi olmazsa başka bir şey aramayayım direkt onu alayım.

Samsung G4 veya ASUS VG249QM1a. Yalnız renk gamutu, çözünürlük, kontrast vs her anlamda G65B'den alt seviye bu monitörler. Görüntü kalitesinde downgrade yaşarsın haberin olsun. 180Hz istersende AOC 24G42e öneririm. Bunun renk gamutu hepsinden daha iyi. Kontrast olarak ise ASUS ve G4'ten daha iyi. Yine de overall değerlendirirsek G65B bariz daha iyi.

gelsinde bi bakalım inşallah hem sorunlu bir ekran gelmez, sırf cs2 için diğer tüm iyi noktalardan feragat etmeyebilirim ama önce bi görmek lazım aksi bir senaryoda aoc dediğiniz kadar iyiyse fiyatıda hepsine göre daha ucuz ona yönelirim. teşekkür ederim hocam adamsın

(Ortam çok ışık alıyor)

Bu kral olmasa muhtemelen bu monitörü almazdım, gerçekten övüldüğü kadar varmış.

İnanılmaz bir monitör gerçekten. Anlatamıyorum ama yaşıyorum tabiri geçerli. Ben de almadan önce biraz abartılıyor gözüyle bakıyordum ancak renkler inanılmaz iyi, çok canlı. OLED ekranımı gönderdiğim için yan yana koyamadım elbette ondan daha iyi değil fakat yanına IPS monitörümü koyunca gerçekten IPS panel çamur gibi duruyor. Yani bu paneli telefonda "tü kaka" ilan edenler monitörde nasıl IPS'e övgüler yağdırıyor anlamış değilim.

Özellikle PS5 de iki monitör arasında dağlar kadar fark var, renkler detaylar, kontrast. 50 kere söyledim ama panele hayran kaldım diyebilirim. Ayrıca VRR çalışıyor bilginiz olsun.

Akıllı özelliği çok iyi, çok kullanmasanız bile Bluetooth özelliği muhteşem diyebilirim, mesela PS5'e BT hoparlör bağlayamıyorsunuz ama monitörde direkt BT özelliği var. Ayarlar kısmında kaybolabilirsiniz öyle seçenekler var yani, ben bir tık kalibre ettim kendime göre.

Tek eksi diyebileceğim husus, monitörün ayakları kocaman, bayağı büyük yani. Ufak bir masanız varsa monitör klavyenize yapışabilir o kadar büyük. Monitörün kendi de epey büyük aslında arkası eski tüplü televizyonlar kadar kallavi. Hani tasarım anlamında modern+legacy gibi bir yaklaşımı var, benim çok hoşuma gitti. Ek olarak monitörün altı biraz ısınyor, bir tık fazla ısınıyor gibi geldi bana.

HDR açık kullanıyorum, geceleri SDR parlaklığını kısıyorum böylece gözlerime de zarar gelmiyor. HDR konusunda başta local dimming olayına yani bölge bölge parlaklığı açıp kısmanına alışamamıştım ama sonra gözüme alışınca makbul olanının bu olduğunu anladım. Dileyen bu ayarı kapatabilir de. Netliği de 12 yaparsanız yazılar daha temiz oluyor.

Onun dışında konuda bahsedilen ghosting vs. ben görmedim. Zaten bana gelen monitörde ölü piksel de çıkmadı şansıma. HB'den Samsung Türkiye satıcısından aldım.

Böyle bir monitörün, hadi paneli iyi yaptı ama akıllı özellikleri vs. bu fiyata alabilmek büyük şans. Monitörün barındırdığı özellikler sebebiyle 20K'ya yakın olduğunu düşünüyorum aslında, hani o fiyatlara OLED var diyeceksiniz ama sadece panele o fiyatı veriyorsunuz. Bunda yok yok, dolu dolu gerçekten. 10-11K bütçesi olan herkese direkt bu monitörü öneriyorum, başka hiçbir monitöre gitmeyin veya direkt OLED'e çıkın derim.

1440P'ye ilk defa geçecek arkadaşlar için bir uyarı yapayım, her şey çok ufalıyor. Windows'dan %125'e getirirseniz çok daha az gözünüzü yorarsınız.

Dostum insanları bu sosyal mecrada yalancı demek kolay böyle itibarsızlaştırma kolay kolay yapan adamı ciddiye almam çevremde farklı markalardan Apple Samsung başta olmak üzere bir sürü teknik servis çalışanı var uzun yıllardır çalışan sen gidip 4K 120Hz desteklemeyen bir ekran kartı ile 4K 120 Hz almayı bekliyorsan kasaya bağladığın HDMI kablosunu da işlemciye bağladığını sanıyorsundur herhalde.

Ben öyle bir şey demedim yalnız. Şu an uyduruyorsun. 4K 120Hz desteklememesiyle ghosting olmasının ne alakası var? 4K 240Hz OLED'e RTX 3060 takınca ghosting yapacağını mı sanıyorsun sen?

3060 Ti gibi bir ekran kartı yetişemiyor, bu monitör fazla geliyor. Daha düşük özellikli 1ms 144Hz bir monitörde ghosting olmaz çünkü 3060 Ti onu kaldırabilir demişsin. Bende diyorum ki 4K 240Hz OLED monitöre 3060 tak o zaman. Ghosting olup olmayacağını görürsün.

Ha bu arada 3060 Ti DP 1.4 ve HDMI 2.1 destekliyor. G65B ile 2K 240Hz alabilirsin. Yanına da 7600X falan koyduğun zaman örneğin Valorant'ta ghosting falan yaşamazsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…