Rehber Samsung G65B tercih edilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu forumda o kadar çok sizin bu monitör ve genel olarak yorumlarınızı okudum ki sonunda sipariş verdim :D

Hayırlı olsun. Hastasıyım bu monitörün o yüzden her yerde görmeniz normal. İncelemesini yapmak borç olmuştu artık. Normalde bu zamana kadar yapmamamın sebebi zaten türkçe/yabancı bu monitörle alakalı bir sürü kaynak olmasıydı. Yine de bazı arkadaşlar G65B'ye salladığı için mecbur kaldım birazcık.

@bluerr reis kaç gündür kaç yorumunu gördüm bu site dahil kaç site gezdim hatırlamıyorum ama şu laptopum için ( Alienware m17 R5 (R9 6900HX, RX 6850M XT) ) senin önerilerine uyarak bu monitörden sipariş ettim bakalım ne çıkacak :)

Hayırlı olsun.

Taş gibi monitör.
Desktop Screenshot 2025.04.27 - 11.41.12.07.png

@bluerr reis kaç gündür kaç yorumunu gördüm bu site dahil kaç site gezdim hatırlamıyorum ama şu laptopum için ( Alienware m17 R5 (R9 6900HX, RX 6850M XT) ) senin önerilerine uyarak bu monitörden sipariş ettim bakalım ne çıkacak :)

aha benden biri daha :D nerden sipariş verdin hocam ? ben samsung shoptan öğrenci indirimiyle aldım
Ben de aynı şekilde hem de 4 taksit yaptılar miss gibi

Hayırlı olsun. Hastasıyım bu monitörün o yüzden her yerde görmeniz normal. İncelemesini yapmak borç olmuştu artık. Normalde bu zamana kadar yapmamamın sebebi zaten türkçe/yabancı bu monitörle alakalı bir sürü kaynak olmasıydı. Yine de bazı arkadaşlar G65B'ye salladığı için mecbur kaldım birazcık.

Hayırlı olsun.

Taş gibi monitör.
Eki Görüntüle 2479546
Çok teşekkür ederim yorumlarınızdan çok belli oluyor her yerde övüyorsunuz hocam aslında ben genel olarak fps oynuyorum her yerde ıps yorumları görüyorum ama sırf sizin bu yorumlarınız yüzünden aldım diyebilirim :D bi de 2k 240 hz olması tabii ki

Ben de aynı şekilde hem de 4 taksit yaptılar miss gibi.

Çok teşekkür ederim yorumlarınızdan çok belli oluyor her yerde övüyorsunuz hocam aslında ben genel olarak FPS oynuyorum her yerde IPS yorumları görüyorum ama sırf sizin bu yorumlarınız yüzünden aldım diyebilirim :D bir de 2K 240 Hz olması tabii ki.

Asıl amaç rekabetçi oyunlar ise IPS daha mantıklı olur. Yine de G65B FPS oyunları için uygun bir monitör. Misal Valorant'ta immortal-Radiant civarında takılmıyorsanız fazlasıyla yeterli gelir. İmmortal ve üstünde takılan arkadaşlar 240-360Hz IPS monitörlere yönelmeli. Çok yönlü bir monitör zaten. Her alanda işinizi görür. Spesifik bir alana odaklanıcaksanız ona göre monitör seçersiniz.

Rtings yorumu şu şekilde;

Desktop Screenshot 2025.04.28 - 00.13.08.18.png

Desktop Screenshot 2025.04.28 - 00.13.23.57.png

Desktop Screenshot 2025.04.28 - 00.13.37.04.png

Desktop Screenshot 2025.04.28 - 00.13.48.75.png

32inç versiyonunun incelemesi var Rtings'te.

Her alanda iyi iş çıkartmış Samsung.
Desktop Screenshot 2025.04.28 - 00.17.19.81.png

Asıl amaç rekabetçi oyunlar ise IPS daha mantıklı olur. Yine de G65B FPS oyunları için uygun bir monitör. Misal Valorant'ta immortal-Radiant civarında takılmıyorsanız fazlasıyla yeterli gelir. İmmortal ve üstünde takılan arkadaşlar 240-360Hz IPS monitörlere yönelmeli. Çok yönlü bir monitör zaten. Her alanda işinizi görür. Spesifik bir alana odaklanıcaksanız ona göre monitör seçersiniz.

Eki Görüntüle 2479566

Eki Görüntüle 2479567

Eki Görüntüle 2479568

Eki Görüntüle 2479569

Evet dediğiniz gibi her türlü yeteceğini düşünerek biraz da görüntü kalitesi ve renkde ön plana çıktı tabi ki ayrıca fiyatı da 10 bin ₺ye çok uygun samsungun orjinal sitesinden üstelik 32 inçle 27 inç olan bence kullanıcı deneyimi arasında da çok fark var yani bu yorumlardan çok daha iyi hissettirebilir özellikle 32 inç rekabetçi oyunlar için çok zor oluyor

black smearing çok fazla olumsuz yorumu gördüm ama nasıl bir şey olduğunu da pek anlamadım doğrusu çokta takılacağımı sanmıyorum test olarak ölü piksel dışında ne önerirsiniz bi de son satırda bahsettiğiniz oyun ayarı dışında monitrörde hangi ayarları yapmalııyım

Evet dediğiniz gibi her türlü yeteceğini düşünerek biraz da görüntü kalitesi ve renkde ön plana çıktı tabii ki ayrıca fiyatı da 10 bin ₺ye çok uygun Samsung'un orijinal sitesinden üstelik 32 inçle 27 inç olan bence kullanıcı deneyimi arasında da çok fark var yani bu yorumlardan çok daha iyi hissettirebilir özellikle 32 inç rekabetçi oyunlar için çok zor oluyor.

Black smearing çok fazla olumsuz yorumu gördüm ama nasıl bir şey olduğunu da pek anlamadım doğrusu çok da takılacağımı sanmıyorum test olarak ölü piksel dışında ne önerirsiniz bir de son satırda bahsettiğiniz oyun ayarı dışında monitrörde hangi ayarları yapmalııyım.

Renk ayarı standart olarak 25'te geliyor olması lazım. İsteğe bağlı 30-35 civarına yükseltebilirsiniz.
Oyun modunu açmalısınız.
Tepki süresi standart
MPRT ayarı kapalı.

Başka önemli ayar var mı bilmiyorum. OSD menüsü çok dolu. İşinize yarayacak bir sürü özellik var, kullanıp keyfini sürebilirsiniz.

Black smearing ise VA panellerde dert olan bir sorun. G65B diğer VA paneller gibi değil. Başka bir segment. Black smearing yok denecek kadar az. Ben zaten yavaş bir VA panel önermiyorum. Önerdiğim VA paneller ortalamadan hızlı oluyor. G65B ise Ultra hızlı bir monitör. O yüzden çok az Black smearing var. Fark edeceğinizi düşünmüyorum.

Işık sızması testi yapabilirsiniz.
Scanline bazen bu monitörde çıkabiliyor.

Örnek;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada G65B için yakın zamanda bir kullanıcı video paylaşmış. Görüntü kalitesi, ayarlar vs bakmak isterseniz diye bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Renk ayarı standart olarak 25'te geliyor olması lazım. İsteğe bağlı 30-35 civarına yükseltebilirsiniz.
Oyun modunu açmalısınız.
Tepki süresi standart
MPRT ayarı kapalı.

Başka önemli ayar var mı bilmiyorum. OSD menüsü çok dolu. İşinize yarayacak bir sürü özellik var, kullanıp keyfini sürebilirsiniz.

Black smearing ise VA panellerde dert olan bir sorun. G65B diğer VA paneller gibi değil. Başka bir segment. Black smearing yok denecek kadar az. Ben zaten yavaş bir VA panel önermiyorum. Önerdiğim VA paneller ortalamadan hızlı oluyor. G65B ise Ultra hızlı bir monitör. O yüzden çok az Black smearing var. Fark edeceğinizi düşünmüyorum.

Işık sızması testi yapabilirsiniz.
Scanline bazen bu monitörde çıkabiliyor.

Örnek;

Bu arada G65B için yakın zamanda bir kullanıcı video paylaşmış. Görüntü kalitesi, ayarlar vs bakmak isterseniz diye bırakıyorum.

Attığınız son videoyu izlemiştim. Yardımlarınız ve paylaşımınız için teşekkür ediyorum hocam sistem ve monitör geldikten sonra deneyip farklı sorularım olursa paylaşırım sizlerle iyi geceler :)

Çok teşekkür ederim yorumlarınızdan çok belli oluyor her yerde övüyorsunuz hocam aslında ben genel olarak fps oynuyorum her yerde ıps yorumları görüyorum ama sırf sizin bu yorumlarınız yüzünden aldım diyebilirim :D bi de 2k 240 hz olması tabii ki

Eki Görüntüle 2479566

Eki Görüntüle 2479567

Eki Görüntüle 2479568

Eki Görüntüle 2479569

Her alanda iyi iş çıkartmış Samsung.
Eki Görüntüle 2479571
Hocam pc başındayken çoğunlukla twtch youtube film izleme filan geçiyor girersemde cs 1.6 cs2 oynuyorum yinede mantıklı olan g65b mi yoksa başka ips bişeymi baksaydım ?

Hocam PC başındayken çoğunlukla twtch YouTube film izleme filan geçiyor girersemde CS 1.6 CS2 oynuyorum yine de mantıklı olan G65B mi yoksa başka IPS bir şey mi baksaydım?

Üst düzey CS 2 oyuncusu değilseniz G65B almanızda mahsur yok. Bir de 4:3 kullanıyorsanız CS'yi o biraz kötü olur. Bir de Curved olduğu için biraz sorun olabilir. Yani bu monitörün asıl amacı daha çok film izleyip hikayeli oyun oynamak. FPS oyunlarında da üst düzey hariç iyi bir deneyim sunmak. Eğer tüm gün CS atan arkadaşlardansanız size hitap etmez. Oyun akıcı olur da dediğim gibi 27inç + 1440p+ Curved + 16:9 kullandığınız bir senaryo da bir tık pişman edebilir. CS 2 için bunlar pek iyi değil çünkü.

Ben FPS oyunlarında Curved veya 27inç olması gibi detayları kafaya takan biri değilim. Çünkü e sporcu olmak veya en üst ranklara çıkmak gibi bir hedefim yok. O yüzden bana hitap ediyor. Ki FPS oyunları da oynayan biriyim. Valorant'ta yücelik 1 rankındayım. İmmortal da görmüşlüğüm var. 2K 27inç monitörde bal gibi oynuyorum. Bazı arkadaşlarda tüm gün CS oynadığı için 24inç, 1080p, flat ve sıfır Black smearing olan monitörleri istiyor. Siz burada hangi kısma giriyorsunuz onu seçmeniz lazım. Fiyatı da aşırı ucuz bu arada. 10k civarı bu monitör için bedava resmen. XG27acs 180Hz mesela o da 10k civarında geziyor. 240Hz kaliteli IPS almak isterseniz bütçeyi aşmanız gerekiyor. Ki overall değerlendirirsek bu monitör yine daha iyi.

Son düzenleme:
Üst düzey CS 2 oyuncusu değilseniz G65B almanızda mahsur yok. Bir de 4:3 kullanıyorsanız CS'yi o biraz kötü olur. Bir de Curved olduğu için biraz sorun olabilir. Yani bu monitörün asıl amacı daha çok film izleyip hikayeli oyun oynamak. FPS oyunlarında da üst düzey hariç iyi bir deneyim sunmak. Eğer tüm gün CS atan arkadaşlardansanız size hitap etmez. Oyun akıcı olur da dediğim gibi 27inç + 1440p+ Curved + 16:9 kullandığınız bir senaryo da bir tık pişman edebilir. CS 2 için bunlar pek iyi değil çünkü.

Ben FPS oyunlarında Curved veya 27inç olması gibi detayları kafaya takan biri değilim. Çünkü e sporcu olmak veya en üst ranklara çıkmak gibi bir hedefim yok. O yüzden bana hitap ediyor. Ki FPS oyunları da oynayan biriyim. Valorant'ta yücelik 1 rankındayım. İmmortal da görmüşlüğüm var. 2K 27inç monitörde bal gibi oynuyorum. Bazı arkadaşlarda tüm gün CS oynadığı için 24inç, 1080p, flat ve sıfır Black smearing olan monitörleri istiyor. Siz burada hangi kısma giriyorsunuz onu seçmeniz lazım. Fiyatı da aşırı ucuz bu arada. 10k civarı bu monitör için bedava resmen. XG27acs 180Hz mesela o da 10k civarında geziyor. 240Hz kaliteli IPS almak isterseniz bütçeyi aşmanız gerekiyor. Ki overall değerlendirirsek bu monitör yine daha iyi.
Diğer arkadaşlara fikir olması açısından da düşünerek kendimi anlatayım eskiden girdiğimde zamanımın çoğu csde geçerdi artık yaşlanmış olmanın etkisi mi dersiniz yoksa oyunlar artık keyif vermiyormu dersiniz giresim gelmiyor. Girersemde çoook uzun süreler oynamak artık sarmıyor. Ondan dolayı bilgisayarın başında zamanımın çoğu sosyal meyda kısmında yayın izleme kısmında geçiyor. Oyunlarda profesyonel olmayı düşünen birisi değilim ama girdiğimde de hırslanırım yani cs2de en üst rank global var ama artık en üst kademeymiş filan uğraşması zor geliyor. O yüzden cs 1.6 girer zombi mod oynarım sıkılırsam girer biraz cs2 de rank kasarım kasa düşürmeye çalışırım filan.
Hertz olayında zaten 240 Hz benim kullandığım laptop cs2 de şu haliyle 240 fps anca veriyor bazen vermiyor bile yani bana yeterde artar gibi bi durum.
Ekran oranı olarak başından beri laptopta ve 15.6-17.3 inç ekranlarda oynadığım için hep 16:9 oynadım orda sorun çıkmaz hatta ekran büyüyeceği için uzaktaki karakterleri görmek için dibine girmem gerekmez
Curved olmasının ne gbi bi dezavantajı olur onu kestiremiyorum ama gidip mediamarktta monitörü inceledim kavisli olması görüntüde gözüme hoş geldi ama oyun içinde nasıl bir durum oluşturur onu bilmiyorum.
Birde 2k durumu var oyunu 2kda hiç oynamadım bu laptopta sanırım nefesi de yetmeyebilir yani çok fikrim yok.

Diğer arkadaşlara fikir olması açısından da düşünerek kendimi anlatayım eskiden girdiğimde zamanımın çoğu CS'de geçerdi artık yaşlanmış olmanın etkisi mi dersiniz yoksa oyunlar artık keyif vermiyor mu dersiniz giresim gelmiyor. Girersemde çok uzun süreler oynamak artık sarmıyor. Ondan dolayı bilgisayarın başında zamanımın çoğu sosyal meyda kısmında yayın izleme kısmında geçiyor. Oyunlarda profesyonel olmayı düşünen birisi değilim ama girdiğimde de hırslanırım yani CS2'de en üst rank global var ama artık en üst kademeymiş filan uğraşması zor geliyor. O yüzden CS 1.6 girer zombi mod oynarım sıkılırsam girer biraz CS2 de rank kasarım kasa düşürmeye çalışırım filan.
Hertz olayında zaten 240 Hz benim kullandığım laptop CS2 de şu haliyle 240 FPS anca veriyor bazen vermiyor bile yani bana yeterde artar gibi bir durum.
Ekran oranı olarak başından beri laptopta ve 15.6-17.3 inç ekranlarda oynadığım için hep 16:9 oynadım orada sorun çıkmaz hatta ekran büyüyeceği için uzaktaki karakterleri görmek için dibine girmem gerekmez.
Curved olmasının ne gbi bir dezavantajı olur onu kestiremiyorum ama gidip MediaMarkt'ta monitörü inceledim kavisli olması görüntüde gözüme hoş geldi ama oyun içinde nasıl bir durum oluşturur onu bilmiyorum.
Bir de 2K durumu var oyunu 2K'da hiç oynamadım bu laptopta sanırım nefesi de yetmeyebilir yani çok fikrim yok.

Kullandığınız laptopun ekran kartı ve işlemcisi nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı