Samsung Galaxy A50 Batarya sağlığı

Onu da deneyebilir, benim cihazda bu kodda çalışıyor. Dediğin kod sadece bataryayı değil başka bir sürü özelliği test ediyor. Bu kod bir test kodu.
Dokunmatik testi, kamera testi gibi şeyleri de bu menüden yapabilir.

Ekranda Oled panellerin çok sevdiği (!) hayalet ekran sıkıntısı var ondan dolayı değişim hakkı doğabiliyor cihazda, %92 normal bir değer 1 yıllık cihaz için (bir yıl önce değişen telefonumun bataryasının sağlığı da %89, ilk başta sıkıntı ediyordum %100'den düştü diye ama kullanımı etkilemiyor, batarya yetmemeye başlarsa sıkıntı).

Hocam , şarjı tam bitince şarja takarsanız ve gece şarja koyup sabaha kadar bekletirseniz genelde batarya ömrü kısalır .

Geceden sabaha şarj düşüşü en fazla kaç olmalı sizce?
Arka planda uygulama açık değilse ve herhangi bir veri bağlantısı açık değilse geceden akşama kadar %5 üstü şarj tüketmemesi gerek boştayken. Şebekenin iyi çekip çekmemesi de boşta batarya düşüşünü etkiler tabii.

Gece şarja koyup sabaha kadar bekletirseniz genelde batarya ömrü kısalır.
Hiçbir şey olmaz, dolduktan sonra telefon akımı kesiyor.

Yahu anlamıyorsun hiç bir şey olmaz bu telefondan git garantiye değiştirsinler hala uğraşıyorsun. Altında ghost belli yok o ghost değil diyorsun pil ölmüş pil ölmedi diyorsun ne yapmaya çalışıyorsun anlamadım ?

Hayır , dolsa bile sürekli akım geçişi olur bataryaya. Uzun vadede bu batarya ömrünü kısaltır . Akan akım nanoamper seviyesinde olduğu için hemen gerçekleşmez.

Arka planda uygulama açık değilse ve herhangi bir veri bağlantısı açık değilse geceden akşama kadar %5 üstü şarj tüketmemesi gerek boştayken. Şebekenin iyi çekip çekmemesi de boşta batarya düşüşünü etkiler tabii.
1.5 haftadır kullandığım telefonda her şey kapalı şekilde geceden sabaha %6-7 şarj gittiğini gözlemledim. Ertesi 2 gece uçak moduna alarak denediğimde ise %1 veya hiç gitmediğini fark ettim. Şebekeye baktığımda ise tam şekilde çektiğini görüyorum. Anlamadım ben bu işi. IOS bu arada. Operatör ise Türk Telekom.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı