- Makaleler
- 13
Daha fazla
IOS 13 geldikten sonra bende aynı sorunu yaşamaya başladım.1.5 haftadır kullandığım telefonda her şey kapalı şekilde geceden sabaha %6-7 şarj gittiğini gözlemledim. Ertesi 2 gece uçak moduna alarak denediğimde ise %1 veya hiç gitmediğini fark ettim. Şebekeye baktığımda ise tam şekilde çektiğini görüyorum. Anlamadım ben bu işi. IOS bu arada. Operatör ise Türk Telekom.
Bence de bir sorun yok ama işte bir sorayım dedim yine de işin ehline. Şebeke LTE'de 2G yok 3G'ye alıp denerim. Teşekkürler.Pek büyütülecek bir sorun değil. Daha az şarj harcamasını istiyorsan güç tasarrufuna al gece, şebekeyi de 2G'ye düşür bakalım nasıl bir düşüş olacak. Bana sorarsan ortada sorun göremiyorum normal durumlar.
Ekranda Oled panellerin çok sevdiği (!) hayalet ekran sıkıntısı var ondan dolayı değişim hakkı doğabiliyor cihazda, %92 normal bir değer 1 yıllık cihaz için (bir yıl önce değişen telefonumun bataryasının sağlığı da %89, ilk başta sıkıntı ediyordum %100'den düştü diye ama kullanımı etkilemiyor, batarya yetmemeye başlarsa sıkıntı).
*#0228# arama yaptığın ekranda bu kodu girerek kalibrasyon yapabilirsin.
Dediğim kodu gir. Ekran kilitlenecek. Tekrar açın ve bir daha yapın aynı işlemi. Tekrar ekranı açtığınızda bu pencereyi kapatın ve telefonu %100 olana kadar şarj edin. Aynı değeri iki defa üst üstte yakaladığında şarja tak tam dolana kadar.
Batarya kalibrasyonu pil ömrünü ve performansını artırmaz. Sadece pilin dengeli çalışmasını sağlar, kapanma, şarj gösterge bozukluklarının önüne geçer.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.