Samsung Galaxy A50 Batarya sağlığı

Sorun yaratmaz yine de, doğrudan bataryaya zarar vermez. Şarjda telefonla uğraşırsan o bataryaya zarar verir. Sabaha kadar şarjda olmasında herhangi bir sakınca yok.
@B4ybars Dediğin değerlerde bir sorun yok, uçak modundaki düşüş gayet iyi.
Telefonun kaç yıllık Baybars?

1.5 haftadır kullandığım telefonda her şey kapalı şekilde geceden sabaha %6-7 şarj gittiğini gözlemledim. Ertesi 2 gece uçak moduna alarak denediğimde ise %1 veya hiç gitmediğini fark ettim. Şebekeye baktığımda ise tam şekilde çektiğini görüyorum. Anlamadım ben bu işi. IOS bu arada. Operatör ise Türk Telekom.
IOS 13 geldikten sonra bende aynı sorunu yaşamaya başladım.

1.5 haftadır derken sıfır almış olmamı kastetmiştim aslında hocam. Turkcell'e geçeceğim ertesi günlerde bir de onda deneyeyim. Bu arada 1 gece uçak modunda değil iken %43 olarak bıraktığım telefon sabah %35 falandı. Ertesi gece aynı şekilde %95 olarak bıraktım sabah %89-90 olarak falan almıştım. IOS 13.3 kullanıyorum model XR. Sıfırlama çözer mi dersiniz yani ? Aslında bana pek sorun olarak gelmedi ama içimde ukte bırakmadı değil. @BERWAR
Yeni konu açsaydım keşke ayıp oldu konu sahibine.

Pek büyütülecek bir sorun değil. Daha az şarj harcamasını istiyorsan güç tasarrufuna al gece, şebekeyi de 2G'ye düşür bakalım nasıl bir düşüş olacak. Bana sorarsan ortada sorun göremiyorum normal durumlar.

Pek büyütülecek bir sorun değil. Daha az şarj harcamasını istiyorsan güç tasarrufuna al gece, şebekeyi de 2G'ye düşür bakalım nasıl bir düşüş olacak. Bana sorarsan ortada sorun göremiyorum normal durumlar.
Bence de bir sorun yok ama işte bir sorayım dedim yine de işin ehline. Şebeke LTE'de 2G yok 3G'ye alıp denerim. Teşekkürler.

Ekranda Oled panellerin çok sevdiği (!) hayalet ekran sıkıntısı var ondan dolayı değişim hakkı doğabiliyor cihazda, %92 normal bir değer 1 yıllık cihaz için (bir yıl önce değişen telefonumun bataryasının sağlığı da %89, ilk başta sıkıntı ediyordum %100'den düştü diye ama kullanımı etkilemiyor, batarya yetmemeye başlarsa sıkıntı).

Cihaz 2019 yılının sonlarında alındı yani tam bir yıl geçmiş sayılmaz.
Ve benim batarya sorunlarım da güncellemeden sonra oluştu. Cihaz bana geçtiğinden beri güç tasarrufu modunda kullanıyorum, ve internetim çok hızlı bittiğinden 3G ye geçmiştim bir kaç hafta önce.
*#0228# arama yaptığın ekranda bu kodu girerek kalibrasyon yapabilirsin.

Dediklerinizi yaptım altta kırmızı renkte yazılmış "Quick Start" butonuna basıp "OK" dedim, ekran kapandı ve güç tuşuna bastım telefon açıldı, ama ne değişti ki?

Dediğim kodu gir. Ekran kilitlenecek. Tekrar açın ve bir daha yapın aynı işlemi. Tekrar ekranı açtığınızda bu pencereyi kapatın ve telefonu %100 olana kadar şarj edin. Aynı değeri iki defa üst üstte yakaladığında şarja tak tam dolana kadar.

Batarya kalibrasyonu pil ömrünü ve performansını artırmaz. Sadece pilin dengeli çalışmasını sağlar, kapanma, şarj gösterge bozukluklarının önüne geçer.

Dediğim kodu gir. Ekran kilitlenecek. Tekrar açın ve bir daha yapın aynı işlemi. Tekrar ekranı açtığınızda bu pencereyi kapatın ve telefonu %100 olana kadar şarj edin. Aynı değeri iki defa üst üstte yakaladığında şarja tak tam dolana kadar.

Batarya kalibrasyonu pil ömrünü ve performansını artırmaz. Sadece pilin dengeli çalışmasını sağlar, kapanma, şarj gösterge bozukluklarının önüne geçer.

Aynı değeri iki defa üst üstte yakalamak derken? Konuyu açar mısınız?

Quick Start tuşuna basınca üst üstte aynı değeri yakalandığında şarja tak. Örneğin şarjın %70 bir defa bastın tuşa 69 oldu, ikinci defa bastın yine 69 olursa batarya göstergesi işte o zaman artık o tuşa basma ve telefonu şarja tak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı