Samsung Galaxy J7 IMEI Kodu Sorgulandığında Farklı Telefon Çıkıyor

Kenka07

Decapat
Katılım
30 Aralık 2018
Mesajlar
2
Siteye yeni üye oldum umarım konuyu doğru yere açmışım. Benim bir sorunum var yardım ederseniz minnetdar kalırım. Dün Letgo'dan 370 liraya ekranı kırık ama kullanılabilir Galaxy J7 model telefonla düşük özellikli bir laptopu takas ettim.

Eve geldim telefonun IMEI kodunu arattığımda Nony S312 yazıyor. Telefona ROM atacağım ama hangi model olduğunu bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz? Çakma olduğunu sanmıyorum çünkü *#06 falan gibi şeyleri denediğimde hepsini gösteriyor. Çakma mı sizce?
62A7BF94-97D3-4712-ADD4-5E71A42A5E29.jpeg
C977EBFF-8F9E-4E6A-9122-DA9E0F31D5E6.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimal "IMEI atmak" denilen işlem yapılmış. Yurtdışından kaçak yollarla getirtilmiş ve kaydı aslında olmayan bir cihaz kullanıyorsunuz demektir bu. Birçok kişi yapıyor ama yasal olmadığı için tavsiye etmiyorum. Sorun çıkarır mı dersen bir arkadaşım Xiaomi'nin güncel bir modelini o şekilde elde etti ve kullanıyor. Herhangi bir sorun yaşamadı.
 
J7 PRO modeline benziyor ama tam da o gibi gelmedi bana. Fiyatı 370 TL ise çakma olma olasılığı yüksek. Aida64 ile bileşenlerini bir kontrol et öncelikle.

En iyi ihtimal yurt dışından getirilip IMEI atılması. Fakat her türlü bunu alman hata.
 
CPU-Z benzeri bir program ile işlemciye bak MTK işlemci yazıyorsa geçmiş olsun ama arkasındaki yazı replika cihazlarda bulunur. IMEI atma işlemi bunlarda genelde *#112*# benzeri bir yöntemle atılıyor. Cihaz replika dahi olsa seni biraz götürebilir.
 
Teşekkür etmeyi bırak. Durumu belirt öncelikle, replika mı? Öyle ise hemen takas yaptığın kişi ile iletişime geç. Durumu anlattığında olumlu dönüş yoksa durumu yasal yollardan ara. Seni dolandırmaya çalışan kişinin bilgilerini bu ve başka platformlarda paylaş ki bir daha bu durumlara kalkışmasın.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı