Samsung Galaxy Note 3 için Custom ROM önerisi

Son durum nedir acaba? Hala geliştiriliyor mu? Kullandığım ROM sanırım şarj konusunda kötü sürekli yeni batarya alıyorum adamakıllı bir ROM bulamadım hala gerçi olan da pek iç açıcı değil yani. Ayrıca XDA daki Dark Camper adlı kişi sen değilsin sanırım.

IMG_20221111_170328.jpg

Adamakıllı bir ROM için uğraşıyorum fakat ne XDAdaki ne de buradaki insanlar sabırlı olamıyor bunu sinir yüzünden söylemiyorum yanlış anlamayın One UI 2.1 çekirdeği ile J7 Exynos7870 ROM'unu port ettim fakat bu ROM treble kernel düzenledim Exynos 5422 DTS dosyalarını port ettim zordu tamam bunların hepsi bitti fakat test telefonum yok elime telefon geçtiği zaman testlere ancak başlayabilirim çünkü ben teelfonu repart edildiğinde eğer bozulursa tekrar eski haline nasıl döndürüleceğini bilirim fakat bu uzun bir yol ve ben bu riski alamam yani kendi telefonum olsa tamam fakat başka insanlara test için gönderirsen ve o insanların telefonlarına bir şey olursa ben kendimi suçlu hissederim ve böyle bir yükün altına girmem ha ama belki telefona yapılmış olan sadece ses bugu olan roma patchset yaparım orası ayrı.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20221111_170328.jpg
    IMG_20221111_170328.jpg
    53,6 KB · Görüntüleme: 60
@SıradanBirKullanıc_ı Özelden yazamıyormuşuz herkese açık olacak ama biraz özele gireceğim. Bende bir cihaz var, sadece batarya almam lazım. Androidin ek garipliklerini bilmiyorum ama Linux cli bilgim var, eğer yardım edebilirsen yardım edebilirim😅. Cihazın modem kısmı çalışmıyor (su teması) onu test edemem ama gerisi sağlam. Laptopu yenileyince Ubuntu Touch portlamayı deneyecektim; Linux Mobile DE geliştirmelerini takip etmek için, ondan duruyordu. Benim de sınav vs girince uzadı. Senin Treble projesi başarılı olursa olay çok daha basitleşiyor gibi o yüzden bekleyip seni takip ediyordum, bataryayı bu ay alamam ama sonrasında dönebilirim, android tarafına (flashlama filan değil de sıfırdan derleme + bloblar vb) yeniyim ama, neden olmasın? :)
 
@SıradanBirKullanıc_ı özelden yazamıyormuşuz herkese açık olacak ama biraz özele gireceğim. bende bir cihaz var, sadece batarya almam lazım. Android'in ek garipliklerini bilmiyorum ama Linux cli bilgim var, eğer yardım edebilirsen yardım edebilirim😅. Cihazın modem kısmı çalışmıyor (su teması) onu test edemem ama gerisi sağlam. laptopu yenileyince Ubuntu touch portlamayı deneyecektim; Linux Mobile de geliştirmelerini takip etmek için, ondan duruyordu. Benim de sınav vs girince uzadı. senin treble projesi başarılı olursa olay çok daha basitleşiyor gibi o yüzden bekleyip seni takip ediyordum, bataryayı bu ay alamam ama sonrasında dönebilirim, Android tarafına (flashlama filan değil de sıfırdan derleme + bloblar vb) yeniyim ama, neden olmasın? :)

Bu işlere giren birilerini görmek güzel sana geliştirdiğim ama derlemeye zamanım olmadığı cihaz ağaçlarını ve özel donanım dosyalarını gönderebilirim.
 
Bu işlere giren birilerini görmek güzel sana geliştirdiğim ama derlemeye zamanım olmadığı cihaz ağaçlarını ve özel donanım dosyalarını gönderebilirim.
Şu an ünideyim yanımda değil (doğal olarak), alıp geleyim sonra haber ederim. 😁
Bu arada Gitlab CI kullanmayı denedin mi, UT takımı kullanıyordu çok mantıklı geldi. :D Mesela aynı hikayeden geçmiş (andr7->treble->UT) herolte, .gitlab-ci.yml · main · UBports / Porting / Community Ports / android11 / Samsung Galaxy S7 / samsung-exynos8890 · GitLab
Bende şimdi (asıl kullandığım) rosemary var, onun için de bakıyordum ama ana cihazımla oynamak istemedim, bu konuyu hatırlamasam (bildirim sağ olsun) sarı yerden jasmine ya da angelica bakıyordum. :p

@SıradanBirKullanıc_ı cihazı aldım, diskte biraz çok (300GB?) yer açmam gerek sanırım ama bakalım. Bir de daha çok yeniyim, arada acemilik yaparsam kusura bakma 😅
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım bu ROM'lar artık çıkmayacak gibi vallahi elimde eriyor batarya sürekli enigma ROM kullanıyorum batarya pert oluyor sürekli.
 
benim note 3 artık çöp. bir kenarda ve mazideki yerinde. zaman içinde mecburen yenilere yönelmek kaçınılmaz oluyor. pahalı fiyatlara rağmen..
 
Sanırım bu ROM'lar artık çıkmayacak gibi vallahi elimde eriyor batarya sürekli enigma ROM kullanıyorum batarya pert oluyor sürekli.

Hortlatmak gibi olmasın yaklaşık 1 1,5 yıldır işe ara vermek durumunda kaldım ama Telegram grubuna havoc OS derleyip atmıştım normalde biz ROM'u 2 kişi geliştiriyorduk SP56 (MIUi56) adında bir XDA kullanıcısı ile ortak bir GitHub organizasyonumuz vardı bu şahıs ROM'un kaynak cihaz ağaçlarını yürütüp organizasyonu kapattı.
 
3 yıl geçmiş ah be. Telefon aslında çok güzel diye kendim rom yazacaktım ama note serisinde batarya eriyor diye elimdeki batarya da şişince mecburen yeni telefona geçtim. Evde hala duruyor powerbank'a bağlayıp mini-server olarak kullanmayı düşünüyorum bu sıralar. Cpu'su çok sıkıntılı, komut setleri yok internette bu yüzden kanser ediyor.
 
3 yıl geçmiş ah be. Telefon aslında çok güzel diye kendim ROM yazacaktım ama Note serisinde batarya eriyor diye elimdeki batarya da şişince mecburen yeni telefona geçtim. Evde hala duruyor Powerbank'a bağlayıp mini-server olarak kullanmayı düşünüyorum bu sıralar. CPU'su çok sıkıntılı, komut setleri yok internette bu yüzden kanser ediyor.

Eğer istersen senin için Kali nethunter kernel portlayabilirim.
 

Geri
Yukarı