Samsung Galaxy S10 FE Plus vs iPad 11 A16

TNtflich

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır tablet araştırmaktayım ve çok kötü ikilemlere düştüm. Tableti öncelik sırasına göre:
  • Derslerde not tutmak, PDF okumak, ders çalışmak
  • Kitap ve kaynak okumaları
  • Sosyal medya kullanımı
  • Orta seviyeli oyun ( max. TFT oynarım )
için kullanacağım.

Şimdi gelelim ikilemlere:
  • İlk başta S10 FE düşünüyordum. S9 FE kullanan bir arkadaşım 11 inç yeterli gelmez dedi, özellikle ekranı ikiye bölüp hem ders videosu açıp hem defteri kullanmak istediğimde.
  • Bunun üzerine S10 FE Plus bakmaya başladım. Bütçe de 22K'ya çıktı otomatik olarak. Buralara çıkınca iPad A16 + Apple Pencil kombosu öğrenci indirimiyle 22K civarında zaten. Uzun süreli kullanım ve performans anlamında net S10 FE'den iyi.
  • iPad konusunda da yukarda bahsettiğim korsan işi kafamı karıştırıyor. Sıkıntı yaratır mı bilmiyorum.
  • S10 FE'yi Wi-Fi üzerinden laptopa bağlayıp 2. ekran yapma gibi bir lüksüm de var ayrıca (iPad'de var mı tam bulamadım, bilenler aydınlatabilir mi?) Mühendislik öğrencisi olarak CAD programlarında referans bir çizim üzerinden çalışmam gerektiğinde ya da tutorial izlemem gerektiğinde işime çok yarayacak bir özellik.
  • Samsung Notes uygulamasının tek başına yeterli ve gayet iyi olduğuna dair çok yorum ve video gördüm ancak iPad tarafında işler öyle değilmiş anladığıma göre. Paralı bir not uygulamasına yıllık ücret ödemem gerekecekmiş. Bu da baktığımızda büyük bir eksi iPad için.
  • iPad ve S10 FE Plus totalde aynı fiyata geliyor gibi ancak Apple 3 taksit yapıyor sadece, S10 FE Plus 6 taksitle çok daha rahat alınıyor.
Tüm bunlara baktığımda Samsung tarafı çok daha fonksiyonel gözüküyor ancak tableti 3+ yıl kullanmak (min) istediğimde işlerin rengi değişiyor. S10 FE'deki Exynos işlemci bütün bu fonksiyonel avantajı yok edebilecek potansiyelde sonuçta. İki gün sonra donmalar kasmalar başlarsa tabletin hiçbir işlevi kalmayacak.

Kafa karışıklığımı ve isteklerimi olabildiğince anlatmaya çalıştım. Siz olsanız benim durumumda hangisini alırdınız?

Hocam s9 fe 10.9''inc , s9 fe plus ise 12.4''inc.Ben şuanda aktif olarak s9 fe kullanıyorum ve ekran büyüklüğü bazen yetmiyor.İkiye bölüyorum ve çalışma alanım daralıyor o yüzden geniş olanı almanı tavsiye ederim.

Yukarıda bahsetmişsiniz ama ben göremedim korsan muhabbeti nedir? Onun dışında iPad 11 iPadOS 26'yı aldı ve ekran bölerek ders çalışmak kolaylaştı ve aşırı stabil bir şekilde çalışıyor, kardeşimde Tab S7 var ve sanırım 4 yıl oldu çıkalı ve donmadan çalışamıyor tablet arkadaşımda iPad 9 var ve halen daha akıcı bir şekilde kullanabiliyor, kısacası uzun ömürlülük ve stabilite istiyorsan iPad 11 almanı öneririm kendim de kullanıyorum mühendislik öğrencisiyim. IPad'in notes uygulaması kendi başına yeterli ve güzel bir uygulama bana yetiyor ama profesyonel iş yapıyorsan Air serisine yönelip pencil Pro alman gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada da ikinci ekran nasıl yapılır gösterilmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı