İnceleme Samsung Galaxy S23 İlk İzlenimler

20231010_002518.jpg


Merhabalar. Yaklaşık 2 yıllık Galaxy S10e maceramdan sonra Galaxy S23'e geçiş yaptım. Geçiş sırasında tecrübe ettiğim ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Öncelikle model olarak 256 GB Cream rengi sipariş verdim. Nedeb 256 GB tercih ettiğimi çoğunuz biliyordur. Bilmeyenler içinse 128 GB versiyonu UFS 3.1 ile gelirken 256 GB versiyonu UFS 4.0 ile geliyor. Bu da yazma ve okuma hızına direkt olarak etki ediyor. Bildiğim kadarıyla yüklenme ekranlarına da etki eden bir şey bu.

Cihazın rengini daha iyi anlayabilmek için:

20231010_111221.jpg


Renk olarak çok hoşuma gitti. Arkası mat bir yüzey, kesinlikle parmak izi tutmuyor. En azından S10e'ye nazaran hiç tuttuğunu görmedim.

Cihazı ilk açtığımda direkt Adaptif 120Hz ile açıldı. Farkı hiç deneyimlememiş biri olarak direkt anladım zaten. Tabiri caizse su gibi akıyordu geçişler, ekranlar. Hız ve tepkiselli çok başarılı. Yeni bir cihaz aldığımı tamamen hissettirdi. Dokunduğunuz her şeyi anında açıyor, geçişler oldukça yumuşak. Şu ana kadar herhangi bir takılma yaşamadım ancak bildiğiniz gibi Android hala iOS seviyesi akıcılığa sahip olmadığı için çok nadiren de olsa animasyon hataları görebileceğimi düşünüyorum. Fanboyluğa gerek yok.

Kamerayı ise çok az deneyimleyebildim.

20231010_111241.jpg


Üçlü kamera sisteminin hakkını verdiğini söyleyebilirim. Özellikle ön kamerada Samsung çığır açmış gibi. Arka kamerada keza, çok çok iyi sonuçlar veriyor düşük ışıklı ortamda çektiğim fotoğraflara göre. Video kısmında ise S10e'ye akşam odamda FHD 60 FPS çekim yaptığım sırada direkt puslanma yapıyordu. Aynı senaryoda S23 4K 60 FPS'de bile çok net gösteriyor, puslanma göremedim. Ancak gün ışığında daha iyi sonuçlar verebileceğini düşünüyorum.

Ses kalitesine gelecek olursam mükemmel netlikle çıkıyor ses. Direkt fark ettiriyor ve sesler neredeyse kristal netliğinde. Yine de sanki bir iPhone tokluğuna ve bass seviyesine ulaşabilmiş değil gibi. Ama bu yine de mükemmele yakın ses vermediği anlamına gelmiyor.

Özet geçmek gerekirse S10e'den geçtiğime hiç pişman olmadım, iyi ki geçmişim dedirten bir model olmuş S23. Telefonu yeni yeni kullanmaya başladığım için bazı noktalara değinmemiş olabilirim, maruz görün. Deneyimlemediğim konular hakkında yorum yapamam nihayetinde. Ancak genel olarak S23 gerçekten kusursuza yakın bir model olmuş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı