Samsung Galaxy S7 incelemesi

14 aydır S7 kullanan biri olarak size deneyimlerimi aktaracağım.

Ekran
Cihaz 5.1 inç Samsung üretimi 2K süper Amoled bir panele sahip.
Renk üretimi noktasında fazla canlı diyenler olabiliyor ama emin olun bunu telefonu kullanırken dikkate almıyorsunuz.
Ekran klasik Samsung paneli çok başarılı beyaz üretimi yeterli seviyede. Bu ekrandan memnun olmayacak kişi sayısı çok azdır.

Performans

İlk günkü performansından bir şey kaybetmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta şöyle ki Nougat güncellemesi aldıktan sonra cihaz daha hızlandı.


Kamera
Arka kamerada S8'ler HTC U11 bir kenara V20, iPhone 7 Plus HTC 10 vb. hiçbir telefon bu cihazın düşük ışık performansı ile yarışamaz. OİS yeterince başarılı zaten 4K dışında EİS ile destekleyebiliyorsunuz sadece açı birazcık daralıyor.

Videoda ısınıp kapanma durumu söz konusu değil S8 ailesinde olan 10 dakika 4K sınırı bu cihazda yok denemek için 4K video kaydı başlattım ve cihaz 38 dakika 4K video çektikten sonra hafızam bitti deyip kaydı sonlandırdı fakat burada söylemem gereken bir şey var cihaz 4GB üzerine çıkmıyor. 38 dakika kaydetti fakat 4GB'lık dosyalara böldü. Bu da 11.5 dakika gibi bir süreye denk geliyor arzu ederseniz kendi video düzenleyicisi indirip bu parçaları birleştirebilirsiniz.

Direk detaya girersek düşük ışık performansi çok başarılı burada sadece donanımı değil yazılımı muhteşem temizliyor. Şöyle ki kamera arayüzünde yahu bu nasıl fotoğraf bu nasıl kirlilik deyip fotoğrafı çektikten sonra bu nasıl bu hale geldi diyorsunuz Samsung yazılımı muhteşem temizliyor.

Arka kamera video tarafında ise OİS ve EİS başarılı netleme çok iyi fakat şunu söylemeliyim. 4K'da çatır çutur netleyen cihaz FHD 60 FPS'de diğer tüm çözünürlüklere nazaran daha yavaş netliyor. Yavaş dediğim sandığımız yavaşlık değil 1-1.5 saniye en fazla diğer çözünürlüklerde 4K dahil en fazla taş çatlasın yarım saniye kaldı ki çoğu zaman anlık olarak netliyor.

Şimdi arka kamerayı bu kadar övdükten sonra ön kamera hakkında konuşursak.

Ön kamerası fotoğraf kısmında yakın çekim yaptığımızda klasik Samsung huyu olarak makyajliyor. Diğer modellere göre daha gerçekçi ama detay gizleme huyu var. Kamerayı uzaklaştırdığımızda yüzdeki makyajı azaltıyor. Kalite olarak çok iyi fakat ışığa karşı çok hassas yani sizin yüzünüzü güzel gösterirken güneş giren pencerenin etkisi ile arka tarafı sanki nur iniyormuş gibi gösteriyor. HDR kullanmalı ve pozisyon iyi seçilmeli

Gece fotoğrafları konusunda F1.7 çok yardımcı oluyor iyi çekiyor fakat sabit durmalısınız ve düşük ışık performansı haliyle arka kamera kadar muhteşem değil kullanılan donanımın zayıflığı ve OİS olmaması başlıca nedenler.


Ön kamerada video konusunda konuşursak.

Kalite tarafında gündüz gayet kaliteli. Gece de kaliteli ama bir telefon işte ne yapabilir hem de videoda işlemenin çok zor olduğu bir modda.

İki türlü kullanabilirsiniz. Video sabitleme (EİS) açar sarsıntısızlıgına hayran kaldığım ama dar açılı
Veya sarsıntılı ama geniş açılı

Dar ile geniş arasında net bir şekilde fark var.

İki kameranın da ses kaydı gayet başarılı.


Yazılım
Samsung Touchwiz profesyonel şekilde tasarlanmış ama bazı yerlerde bazı çevirilerde sesli harfler yutulmuş bu çok çok büyük bir eksi gerçekten rezillik.
Arayüz tasarımı işlevsellik konusunda klasik Samsung arayüzü gayet iyi.

Batarya
İlk aldığım zamanlarda 1.5 gün bekleme 5-6 saat ekran ekran süresi alırken. Şu sıralar 4-5 saat ekran süresi ve 1 gün bekleme 4-5 saat ekran süresi alıyorum.
Pil teknolojileri kesinlikle rezillik işlemci geliştirileceğine pil geliştirsinler.

Ses performansı

Hoparlör yeterli gibi ses çıkışını pahalı ve çok iyi kulaklıklarda denemedim.

Kutu kulaklığı oturmuyor kulağa arkadaş bu ne ? 4 ayda tekini bozdum. Samsung servisine götürürsen fiziksel hasar olmadığı sürece kulaklık değişimi varmış ama telefona o süre içinde el koyuyorlar falan filan duydum gitmeye de üşendim işte.
Ses tarafı cihazın zayıf karınlarından biri.
Belki ben bilmiyorum üst seviye kulaklıklarda muhteşem bir performans veriyor ama ben deneyimleyemedim.



Bu cihazı önerir miyim?
Cihaz hepsi buradada Samsung TR garantili olarak 2250 TL

Bu fiyatların 200-300 üstüne OnePlus 5, Huawei P10, P10 Plus, Mate 9 ve vatan gece indirimi ile 2600 civarlarına düşen S7 Edge var.

S7 vs S7 Edge yaparsak edge ekran, 600 mAh batarya ve 0.4 inç ekran dışında fark yok.

P10, Mate 9. P10 ile bu cihaz karşılaştırılamaz kamera tarafında bu cihaz genel toplamda P10'un içinden geçer P10 Plus'da bile F1.8 ile yeterince başarılı olmayan F2.2 ile mi başarılı olacak bu iki cihaz kıyaslanmamalı S7'nin bariz üstün olduğunu düşünüyorum.
Mate 9, P10 kameraları aynı pil tarafında Mate 9, P10'dan üstün ama o cihazın 4000 mahın hakkımı veremediğini duydum.

P10 Plus yine kamera tarafından konuşacağım gündüz güzel bokeh güzel düşük ışık performansı S7 ile yarışamaz.
P10 Plus'un 128 GB modelinde 6GB RAM var ve ithalatçı garantili olanı 2800 TL

Huawei cihazlarının genel sorunu ne kadar P10 Plus'da diğer ikisine göre daha az olsa da düşük ışıkta FHD 60 ve 4K'da adeta inme inmesi perde çekilmiş gibi kararma yapması böyle bir şey S7'de kesinlikle yok.

OnePlus 5 ithalatçı garantili
SD835 ve 6GB RAM ile çok güçlü bir rakip bataryası daha iyi kamerada OİS olmaması gece fotoğraflarında büyük dezavantaj.

P10 Plus bokehi için OnePlus 5 SD835 için, S7 Edge tasarımı ve S7'den daha iyi bataryaya sahip olduğu için değerlendirilebilir ama burada P10 Plus'un ve OnePlus 5'in kamera dezavantajı olduğu unutulmamalı.

Ben bu cihazı 2250 TL fiyatı ile öneririm fakat yukarıda saydığım üçlü arasından OnePlus 5, P10 Plus( zayıf ihtimal büyük ihtimal S7 alırdım bana göre S7 daha dengeli ve daha başarılı bir cihaz bokeh isteyenler için yazdım ) ve S7 Edge'yi değerlendirmeye katardım.
 
Son düzenleme:
Eksi ve artı yönleri gayet net ve açık şekilde paylaşmışsınız. Genel özellikler yerine bunlara önem vermeniz başarılı bir inceleme elde etmenize yardımcı olmuş. Kısacası inceleme gayet güzel olmuş. S7 almayı düşünen birisi olarak kafam çok karışık bu aralar..
 
Her haliyle çok iyi bir telefon. Çıktığı yılda piyasaya damga vurmuş bir model. Lens faktörlerine bakıp daha düşük olması, daha yüksek lensli bir modelden daha iyi fotoğraf çekeceği anlamına gelmiyor. Sensör bu noktada önem arz ediyor. Diyafram aralığı ne kadar düşükse o kadar daha iyi, daha fazla ışık alıyor. Sensör ve yazılım kamerayı etkileyen iki ana bileşen, daha sonra diğer bileşenler gelir. Eline sağlık, sıkıntısız uzun yıllar kullanman dileğiyle.
 
Her haliyle çok iyi bir telefon. Çıktığı yılda piyasaya damga vurmuş bir model. Lens faktörlerine bakıp daha düşük olması, daha yüksek lensli bir modelden daha iyi fotoğraf çekeceği anlamına gelmiyor. Sensör bu noktada önem arz ediyor. Diyafram aralığı ne kadar düşükse o kadar daha iyi, daha fazla ışık alıyor. Sensör ve yazılım kamerayı etkileyen iki ana bileşen, daha sonra diğer bileşenler gelir. Eline sağlık, sıkıntısız uzun yıllar kullanman dileğiyle.
Ben oraya düşük ışık performansını etkiliyor yazmayı unutmuşum . P10 gündüz gayet güzel çekiyor ama düşük ışıkta özellikle FHD 60 üstü videolarda abartısız yamuluyor(burada bence yazılımında biraz etkisi var gibi pek emin olamıyorum bu konuda) sensör filan hikaye oluyor. Mercimek sensörde F2.2 çok ters bir diyafram açıklığı.

Akıllı telefonların sensör boyutu sınırları belli , düşük ışıkta ne gerektiği belli Apple bile artık yapamadığını anlayıp F1.8'e düştü. Kaldı ki adamlar büyük sensör de kullanmıyor. Huawei, P10'u 3600'den çıkardı ve gece video performansı yok hükmünde olan bir cihazdan bahsediyoruz tam rezillik.
 
S8 plus sahibiydim. Cihaz güzel memnundum fakat Android olduğu için hiç ısınamadım. Ona rağmen s7 edge modeli bana daha güzel geliyordu değer kaybı olmasa alınacak bir cihaz.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı