SAMSUNG LC24F390FHMXUF 24 İnç Curved Gaming Monitör İnceleme

Merhaba arkadaşlar.

VX239H'ın yarı yolda bırakmasından sonra 1 aylık incelemenin sonucu bunu aldım. VA panel oyunlarda kesinlikle IPS panelden daha iyi. IPS paneller, 500 - 1000TL bandında siyah renkleri iyi verememekte.

Bugün sizlere 1 haftadır kullanmakta olduğum monitörü inceleyeceğim.

Monitör VA panel, 4 Ms, 75 Hz, Freesync destekli olup 1800R Curved ekran barındırmaktadır.

Kutu içeriği olarak zayıf. Sadece VGA ve adaptör çıkmakta.

Monitör genel anlamda iyi. İlk zamanlar renklerden dolayı baş ağrısı yapmıştı ama şuan iyi gidiyor. Hem CS:GO, hem de BF 1 - 3 de denedim. 59'dan 75 Hz'ye geçiş gözle görülüyor.

Nvidia ekran kartım olduğu için Freesync'i tam kullanamıyorum. Açtığım zaman sadece 72 Hz'ye sabitleyip görüntüyü iyileştiriyor.

(Bu incelemede, rahatsız olduğum için çok özellik yazamayacağım, her türlü sorunuza cevap vermeye hazırım.)

Resimler;

IMG_6510.JPG
IMG_6511.JPG
IMG_6513.JPG
IMG_6514.JPG
IMG_6515.JPG

Göz koruyucu mod;
IMG_6517.JPG

Gaming mod;
IMG_6519.JPG

IMG_6520.JPG

O mesajı zaten gördüm fakat sizin dediğiniz "%40 da olsa" cümlesi yanlış. ;)
Freesync'ın 3 özelliği var. 72 Hz - Görüntüde iyileştirme - Yırtılma önleme.

Ben monitörümü ''üstün motor'' moduna alınca 72 Hz'ye sabitleniyor ve görüntü gözle görülür şekilde iyileşiyor, özellikle siyahlar. Ama AMD kartım olmadığı için yırtılmalar engellenmiyor.

Basit bir matematik hesabı yaparsak %40'ını kullanıyor oluyorum, dimi? ;)

Freesync'ın 3 özelliği var. 72 Hz - Görüntüde iyileştirme - Yırtılma önleme.

Ben monitörümü ''üstün motor'' moduna alınca 72 Hz'ye sabitleniyor ve görüntü gözle görülür şekilde iyileşiyor, özellikle siyahlar. Ama AMD kartım olmadığı için yırtılmalar engellenmiyor.

Basit bir matematik hesabı yaparsak %40'ını kullanıyor oluyorum, dimi? ;)
@Recep Baltaş ve @Ali Güngör abi siz anlatın bence.

Çok iyisin ya...

Teori ve pratik kavramlarını biliyor musun?

Teoride, evet Freesync kullanamam, pratikte ise bundan az bir miktar faydalanabiliyorum. O da ekran kartı değil monitör bazlı.

Senin anlattığın bir şey yokki, onlar da anlatsın...

Bak, eğer Freesync de çip ile çalışıyor olsaydı, o özelliği aktif ettiğim zaman görüntü alamazdım.

Ama Freesync az da olsa bağımsız olarak monitörde çalışabiliyor.

Tecrübe ile sabittir.

@Serkan Doğan Anlattıklarınızdan kanser olmak üzereyim. Siz @SideWinder ne demek istediğini yanlış anlıyorsunuz ve yanlış şeyi anlatmaya çalışıyorsunuz.
Yok yani çeker atarım videosunu. Zaten Freesync açık da kullanmıyorum. Isındırıyor...

Ya anlamaya uğraşmadan mesaj atıyorlar.

Hayırlı olsun, benimde kullandığım bir monitör ama çok pahalıya gelmiş geçen ay hepsiburada'dan 630 TL'ye almıştım.

Son mesajları da okudum, Freesync yırtılma, anlık takılma, ve input lag sorunlarını ortadan kaldırır. yani 72 hz diye bir özellik yok o değer freesync destekleyen monitörden monitöre değişmektedir. Bu monitörün freesync aralığı 48-72 Hz'dir. bu aralık'ta freesync düzgün çalışır. RX 470 ile freesync'i aktif kullanıyorum özellikle online fps oyunlarında(Battlefield 1) normal oyun deneyimine oranla çok farkediyor. Freesync tearing'i %100 engellemiyor bunu da belirteyim oyundan oyuna değişmekle birlikte %90 95 oranında tearing yok oluyor ama oyun içinde anlık da olsa tearing yaşanabiliyor.

Hayırlı olsun, benimde kullandığım bir monitör ama çok pahalıya gelmiş geçen ay hepsiburada'dan 630 TL'ye almıştım.

Son mesajları da okudum, Freesync yırtılma, anlık takılma, ve input lag sorunlarını ortadan kaldırır. yani 72 hz diye bir özellik yok o değer freesync destekleyen monitörden monitöre değişmektedir. Bu monitörün freesync aralığı 48-72 Hz'dir. bu aralık'ta freesync düzgün çalışır. RX 470 ile freesync'i aktif kullanıyorum özellikle online fps oyunlarında(Battlefield 1) normal oyun deneyimine oranla çok farkediyor. Freesync tearing'i %100 engellemiyor bunu da belirteyim oyundan oyuna değişmekle birlikte %90 95 oranında tearing yok oluyor ama oyun içinde anlık da olsa tearing yaşanabiliyor.
Yok, yani monitör kendini direkt 72 Hz ye O.C. ediyor.

İlk açıldığında 60 Hz çalışır monitör.

Çok iyisin ya...

Teori ve pratik kavramlarını biliyor musun?

Teoride, evet Freesync kullanamam, pratikte ise bundan az bir miktar faydalanabiliyorum. O da ekran kartı değil monitör bazlı.

Senin anlattığın bir şey yokki, onlar da anlatsın...

Bak, eğer Freesync de çip ile çalışıyor olsaydı, o özelliği aktif ettiğim zaman görüntü alamazdım.

Ama Freesync az da olsa bağımsız olarak monitörde çalışabiliyor.

Tecrübe ile sabittir.
Tartışmaya girmeye değmez. Ben etiketledim gerekli cevaplar verilir.

@Serkan Doğan Anlattıklarınızdan kanser olmak üzereyim. Siz @SideWinder ne demek istediğini yanlış anlıyorsunuz ve yanlış şeyi anlatmaya çalışıyorsunuz.
Direnin. ;)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı