Samsung LC27HG70QQMXUF vs MSI Optix MAG271CQR

Hadi hayırlı olsun. Geçen konudaki tartışmamızda da sizi kırdıysam özür dilerim sizden. Kötü bir huyum tartışmaya kaptırdım mı duramıyorum.

Flicker free tartışması yüzünden, beni 3.400 lira masrafa soktun. Gerçi bu işin şakası :) GTX 1070'i biraz zorlamak ve işlemcinin yükünü hafifletmek için 2K'ya geçtim. Almışken de flicker free monitör alayım dedim.

Özür dilemelik bir şey yok. Hepimiz insanız ve ister istemez deneyimlerimizin ya da başka bilgilerin etkisinde kalabiliyoruz. Mesela bu panelde de diğer flicker free olmayan monitörümde de göz konusunda bir rahatsızlık yaşamadım. Geçenki tartışmamızda da bunu anlatmaya çalışıyordum. Neyse artık, sıkıntı yok :)

Şu an tek isteğim, monitörün değişiminin bir an önce sağlanması ve piksel konusunda problemsiz olarak gelmesi. Bugün aldılar monitörü. 2K'da ve o renklerle LoL oynamak o kadar keyifliydi ki herkes denemeli :)

Son düzenleme:
@Viktor R3znov Monitör geldi bro. Kullanıyorum şu an. Renk doğruluğu, oyunlar için ayrı modlar, panel kalitesi vs gayet güzel. Bugün servisi çağırdım. Ölü piksel yoktu ancak, ekranın sol çapraz alt kısımda ve yine sol alt kısmında sıkışmış piksel vardı. Renk veriyor ama yanlış. Servis biraz piksellerin olduğu kısmı ovaladı, şu an hepsi düzgün çalışıyor. :D Zaten öyle bir ihtimal varmış, düzelebiliyormuş. Bende gelecek monitör de şans işi olacağı için, değişim falan istemedim. Herhangi bir ışık sızması, banding vs'de yok. Büyük olması dışında gayet memnunum. Sadece DP olmadığı için FreeSync2'yi test edemedim. Bir de şey söyleyeceğim. Daha önceki monitörüm 1080P 60HZ eski model bir monitördü. Şu ankinde Netflix izlerken görüntüde atlamalar oluyor. Hani böyle kafalarını çevirirken falan, bir anda saniyelik atlama oluyor ve çevrilmiş oluyor. Monitörle alakalı olduğunu pek düşünmüyorum, bu konuda fikrin var mı diye sormak istedim.

@wthn

Hayırlı olsun dostum. Bende de o sıkışmış pikselden vardı. Samsung değişimi onayladı. Muhtemelen önümüzdeki Pazartesi ya da Salı yenisini getirirler diye düşünüyorum. Umarım yağmurdan kaçarken, doluya tutulmam ve yenisinde problem, hatta daha fazla problem çıkmaz. Bendeki problem de ekranın sol alt kısmındaydı.

Ben de o ovalama işini denemiştim fakat daha önce böyle bir problem yaşamadığım için, güvenip de sert bastıramadım.

Ek olarak o atlama olayı tarayıcı, bir eklenti, ekran kartı ve hatta işlemciden kaynaklanabilir. Ekran kartın ne ve Netflix'te dizileri hangi çözünürlükte izliyorsun?

@Viktor R3znov Ekran kartım GTX 1080. Çözünürlük seçtirtmiyor Netflix, ya da ben bulamadım. Ancak monitörün doğal çözünürlüğünde çalışıyorsa, 2560x1440 olması gerek. Bir de şimdi farkettim paket HD destekliyor. Ultra HD değil. Ondan da yapıyor olabilir mi?

@Viktor R3znov Ekran kartım GTX 1080. Çözünürlük seçtirtmiyor Netflix, ya da ben bulamadım. Ancak monitörün doğal çözünürlüğünde çalışıyorsa, 2560x1440 olması gerek. Bir de şimdi farkettim paket HD destekliyor. Ultra HD değil. Ondan da yapıyor olabilir mi?

HD ise Muhtemelen 1920×1080'de açıyor. Tarayıcı değiştirmeyi, güncellemeyi, yeniden kurmayı denedin mi? Ayrıca Nvidia driverı güncel mi?

Bu arada az önce aradılar, sıfır C27HG70'i yarın teslim edeceklermiş :) Umarım, Allah'ın izniyle problemsiz gelir.

Driver güncel. Taracıyı da güncel herhangi bir problem yok. Uygulamasından açıyorum zaten, tarayıcıdan denemedim henüz. Haydi hayırlısı. Benim pikseller düzeldiği için boşuna göndermek istemedim. Piksel sorunu olmaz başka bir şey çıkar, uğraştırmasın. Hayırlısı olsun bro umarım gönlüne göre olur. Gerçekten 2K'da görüntüler çok daha iyi.

Mag271cqr kullanıyorum gayet memnunum. Diğerini kullanmadım bir şey diyemem ikisini de kullanmadan aralarında kıyas anca kağıt üstünde olur monitor tecrube işi. Ben kullandığımdan memnunum öneririmde.

@wthn

Yeni monitör geldi ve az önce kurdum. Şu an bunu yazarken sinirden yazamıyorum. Monitör hasarlı geldi ve hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. O kadar para verdik, şu rezilliğe bak. Servisi aradım, Pazartesi gelecek. Şu rezillik karşısında nasıl çözüm üretecekler, bana mı yıkmaya çalışacaklar göreceğiz.

20190713_100306.jpg

Dosya Ekleri

• 20190713_100306.jpg
    20190713_100306.jpg
    2,3 MB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
@wthn

Yeni monitör geldi ve az önce kurdum. Şu an bunu yazarken sinirden yazamıyorum. Monitör hasarlı geldi ve hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. O kadar para verdik, şu rezilliğe bak. Servisi aradım, Pazartesi gelecek. Şu rezillik karşısında nasıl çözüm üretecekler, bana mı yıkmaya çalışacaklar göreceğiz.

Eki Görüntüle 415601

Yazık valla anlıyorum acını paranla rezil oluyorsun. Merak etme yine değişim yapacaklar ama gitti 1 haftan daha.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı