Samsung LC32HG70 servis rezaleti

İhsan Demir

Hectopat
Daha fazla  
2019 Kasım ayında aldığım 32" Samsung CHG70 monitörümde son 2 aydır Windows araç çubuğu boydan boya monitörün alt kısmında hayalet ekran yaptı. Servise verince servis "hiçbir sorun yok." deyip monitörümü geri yolladı. Son 1-2 haftadır da monitörü 144 Hz'e alınca görüntüde renkli çizikler oluşmaya başladı. (FreeSync üstün motorda değil standart motorda olmasına rağmen.) Servis bu sefer eve gelip kontrol yapsa da bu seferde sorunu Display Port kablosuna attı. Hayalet ekran sorununu ise kabul etseler de "kullanıcı kaynaklı" deyip suçu bana attılar. Panel değişimi için Vatan'a gidip orada başka bir Display Port kablosu ile test etmem istense de servise sorunun sadece çizik oluşması değil hayalet ekran da olduğunu söylememe rağmen servis sürekli olarak hayalet ekran ile ilgili "kullanıcı kaynaklı" deyip durdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhabalar. Tüketici hakem heyeti ürünün yenisi ile değişimine karar verdi ama sorun şu ki şu an Samsung LC32HG70 piyasada bulunmuyor. Firma bana bu ürünün şu anki muadilinden mi verir? Yoksa para iadesi mi yapar?

Arkadaşlar 31.08.2021 tarihinde tüketici hakem heyeti kararı açıklandı ve ürünün yenisi ile değişim kararı çıktı. 17.09.2021 tarihinde ürünü servise gönderdikten sonra servis beni arayıp "Yeni ürün mü yoksa para iadesi mi istersiniz?" diye sorunca ben de para iadesi istediğimi söyledim ve IBAN'ımı verdim. Neredeyse 1 ay olacak ama hala daha para iadesi gerçekleşmedi. Servisi arayıp durumu sorsam da servis durumu sürekli geçiştiriyor. Şu an ne yapmam gerekiyor? Kararın çıkalı neredeyse 2 ay olacak ama servisten hala bir eylem yok.
Arkadaşlar geçen hafta en sonunda Samsung'dan 3500 liralık para iade geldi ve LC'nin 27GN600-B 144 Hz IPS monitörünü aldım. 9 ay boyunca uğraştım ama en sonunda hak yerini buldu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı