Samsung M14 alınır mı?

Bütçe
~8000-10000

KutsalMayonez

Centipat
Katılım
8 Nisan 2023
Mesajlar
39
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler. Daha önce bana Samsung M14 önerilmişti. Ama aklımda bazı sorular kaldı. Öncelikle araştırınca kalınlığının 1 cm olduğunu buldum. Kalınlığı normal midir? Ayrıca 4 yıl gider mi telefon? Başka öneriniz var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
 
Samsung alıma bence çünkü cihaz 2-3 sene sonunda çok kasıyor ve donuyor Redmi Xiaomi filan al bence tavsiye.

UFS 4.0 bellek kullansa bile Xiaomi. Asla Samsung kadar optimizasyonu olamaz.
 
Samsung alıma bence çünkü cihaz 2-3 sene sonunda çok kasıyor ve donuyor Redmi Xiaomi filan al bence tavsiye.
Redmi yazılım konusunda beni kanser etmişti. Yalnızca 4 ay kullanmama rağmen telefonu parçalamama ramak kalmıştı A24 kullanıyorum şuan . Kalite farkı muazzam.
 
İyi günler. Daha önce bana Samsung M14 önerilmişti. Ama aklımda bazı sorular kaldı. Öncelikle araştırınca kalınlığının 1 cm olduğunu buldum. Kalınlığı normal midir? Ayrıca 4 yıl gider mi telefon? Başka öneriniz var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
Ufak bir inceleme yapayım kafamız toplansın dostlarım:

Galaxy M14:

Exynos 1330: Samsung'un üretimini yaptığı , yeni sayılabilecek , Helio G96 , SD720G ayarında bir işlemci. Fakat yeni Exynos işlemcilerin optimize edilmesi uzun sürdüğünden 6 aya kadar tam performansını göstermeyecektir diye düşünüyorum. Fiyatına göre yeterli.

4GB RAM: Android 13-14 için idare eder seviyede olsa da iki güncelleme sonra , işlemcinin de yetersizliğiyle bu telefon kullanılamaz hale gelecektir. Güncelleme yapmadan kullanacaksanız kafanız rahat olsun. Ufak tefek kasmalar haricinde çok ciddi problemler yaşamazsınız diye düşünüyorum.

128GB ROM: Üzerine çok durulması gereken bir konu değil. İçerik üreticisi vs. değilseniz uzun süre kafanız rahat götürür.

Ekran :pLS LCD olması ciddi bir eksi. Amoled ekrandan geçiş yapacaksanız alışmanız zaman alacaktır. 90Hz yeterlidir. 120Hz kadar olmasada tatmin eder. FHD+ ise çok yakından bakılmadıkça piksel sayma muhabbeti olmaz.

Kamera: Kamera için telefonu elimize almadan konuşmak olmaz. Fakat çok da bir şey beklememek gerekli. A15 seviyesinde bir kamerası olduğunu düşünüyorum. Aydınlıkta iş yapar fakat karanlıkta rezalettir demek istiyorum yani.

Tasarım: Klasik Samsung tasarımı. S23 , A54 , S24 , A15 VS. çoğu samsung cihaz bu tasarımla geliyor. Tasarım görecelidir fakat benim hoşuma gidiyor. Plastik olması ve 1cm'ye yakın bir kalınlıkta olması eksileri.

Yazılım: OneUI , MIUI'dan sonra ilaç gibi bir işletim sistemi. Arayüz isteyene sade isteyene çok kişiselleştirilebilir. Akıcılığında bir problem yaşamadım.(A24 kullanıyorum).

Genel değerlendirme : Eğer 2 yıldan uzun süre kullanmayacaksanız , oyun ve video ağırlıklı kullanmayacaksanız rahat iş göreceğini düşündüğüm bir cihaz.

Birine almıştık sadece biraz kalın. İşlemci G99'dan iyi.
G99'dan iyi olsa da optimizasyon sorunları olduğundan şuan G96 , 720G seviyesinde.

Hocam eğer bütçeyi 4-5 bin lira arttırabilirseniz hem oyun alanında hem de uzun yıllarca kullanımda çok daha uzun süre götürecek telefonlar mevcut.
RN12Pro 5G , A34 , A25 , M34 vs.

Yok hocam oyunlar için zaten yetersiz ileride oyunların sistem gereksinimleri arttıkça cihaz iyice yetersiz kalır onu kastettim, hem ileride bu bütçede alınan bir cihazda performans düşüşü olacak muhtemelen, onu da hesaba katmak lazım.
Kullanıcı İmzanıza patladım :D.
 
Alinmaz. Ben şu an kullanıyorum. Guneste hiçbir şey gorunmuyor. Instagram'da bile kasiyor.
Kasması ileride geçecektir. Fakat android güncellemelerini yapmanı önermem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı