Tanrı hakkında

İlk önce kendini bu kadar ezmemelisin. Neden kendini ezik olarak görüyorsun? Demek ki kainatta sadece bir yaratıcı varmış, ve bizlerin olma düşüncesi de neredeyse ihtimali %0'a düşürüyor.

Konumun başlığını değiştirmeyin rica ediyorum. Basit bir soru soracağım. İnanan inanmayan herkesin görüşünü teker teker okuyacağım merak ediyorum.

Neden inanan, inanmayan fark etmeden kimse: "neden ben Tanrı değilim de "o" Tanrı oldu?" diye sormuyor? Neden insanların hepsi ezik bir kul olarak doğmuş olmayı kabul ediyor da Tanrı olamadığı için üzülmüyor? Şirk koşmuyorum sadece soruyorum.

İyimser bir soru olarak görün. Neden ben Allah veya Yehova olmadım da, ezik bir kul olarak doğdum?

Kavga çıkarmaya çalışmıyorum. Sadece merak. Bana çok sevdiğim bir dostum "Sen insansın, tanrı insanın bir üstü" diyordu. Neden ben o "Bir üst" olmadım da insan oldum? diyorum, cevap veremiyor. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
İnanmıyorum. Kısaca anlatmak gerekirse tanrıya gerek yok. Nasıl yani o zaman bu dağları taşları kim yarattı?! diyecek olan arkadaşlara şunu sormak isterim. Bu dağları taşları tanrı yarattıysa tanrıyı kim yarattı? Tanrının varlığını kabul etmek, varlığın yoktan gelebileceğini kabul etmektir. Ulan tanrının yoktan geldiğine inanıyorsun, dağlar niye yoktan gelmesin?

Tanrı bizim algımızdan anlayamacağı bir şey. Bu bir enerji, kişi, varlık değil. Bu yaratmayı sağlayandır. Siz tanrıyı şu anda bir kişi, birey olarak yorumluyorsunuz.
Evet bir birey olarak yorumluyoruz çünkü bir birey gibi davranıyor. Ona inanmazsan seni sonsuza kadar yakıyor mesela! Küçük bir çocuğun kin beslemesi gibi..

İnanmıyorum. Kısaca anlatmak gerekirse Tanrı'ya gerek yok. Nasıl yani o zaman bu dağları taşları kim yarattı? Diyecek olan arkadaşlara şunu sormak isterim. Bu dağları taşları Tanrı yarattıysa Tanrı'yı kim yarattı? Tanrı'nın varlığını kabul etmek, varlığın yoktan gelebileceğini kabul etmektir. Ulan Tanrı'nın yoktan geldiğine inanıyorsun, dağlar niye yoktan gelmesin?

Evet bir birey olarak yorumluyoruz çünkü bir birey gibi davranıyor. Ona inanmazsan seni sonsuza kadar yakıyor mesela! Küçük bir çocuğun kin beslemesi gibi.

Dağların yoktan mı geldiğini düşünüyorsun:D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı