Samsung RAM Plus nedir?

dr1.6

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/ Müzisyen
Herkese merhaba. Samsung A72 cihaza sahibim. Telefonun ayarlar bölümünde RAM Plus diye bir şeyin oldupunu gördüm ve orada RAM 4 GB olarak işaretliydi. İnternette RAM Plus için sanal bellek deniliyor. Bu cihazın kutusunda 8 GB RAM'e sahip olduğu yazıyor. Anlamadığım şey şu, telefon 8 GB RAM'in tümünü kullanmıyor mu? Ayarlar bölümünden RAM'i 8 GB olarak işaretledim cihaz yeniden başladı şu an kullanıyorum. Bu durumu açıklayabilecek olan var mı? Ya da bu sistemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Samsung A72 cihaza sahibim. Telefonun ayarlar bölümünde RAM Plus diye bir şeyin oldupunu gördüm ve orada RAM 4 GB olarak işaretliydi. İnternette RAM Plus için sanal bellek deniliyor. Bu cihazın kutusunda 8 GB RAM'e sahip olduğu yazıyor. Anlamadığım şey şu, telefon 8 GB RAM'in tümünü kullanmıyor mu? Ayarlar bölümünden RAM'i 8 GB olarak işaretledim cihaz yeniden başladı şu an kullanıyorum. Bu durumu açıklayabilecek olan var mı? Ya da bu sistemi.

Cihazın orijinal belleği yani RAM miktarı 4 GB ama sen 8 GB tikini koyunca cihazın hafıza kısmından 4 GB'lik alan RAM gibi davranacak şekilde ayarlanıyor.
Bu ayrılan alan depolama ya da RAM hangi tarafın ihtiyacı var ise o taraf kullanıyor.

Bu bir nevi eski Android cihazlarda uyguladığımız swap yöntemi gibi bir şey. Yani depolamanın bir kısmının bellek olarak kullanılması. Zaten 8GB RAM olan bir telefonda bunun kullanılması bence pazarlama taktiğinden başka bir şey değil. Zaten 8GB RAM gayet yeterli iken depolamadan bir alan kullanılıp boşuna yer kaplanması da ayrı bir durum. Kısacası ileriki zaman da belki RAM yetmemeye başlarsa yardımcı olur ama şu an için eğer 8GB RAM'in tamamını doldurmuyorsanız bence gereksiz.

Bende 4 GB RAM var Samsung A21s kullanıyorum 2 GB seçeneği mi daha mantıklı 4 GB seçeneği mi?

Benim tablet 3 GB 2 ve 4 GB yap seçeneği var 4 GB yapıyorum hiçbir şey fark etmiyor ha 2 GB da kalmış ha 4 GB da hiçbir farklılık göremiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı