Samsung S20 vs iPhone XR vs Xiaomi Mi 10t

Baran30

Hectopat
Katılım
22 Haziran 2020
Mesajlar
1.686
Makaleler
3
Çözümler
1
Yer
Antalya/Turkey
Arkadaşlar fiyatlardan başlayayım: iPhone XR 6500 TL rahatlıkla bulunabiliyor ama biraz indirim kovalarsanız da 6000 rahatlıkla bulabilirsiniz. Daha geçen gün medimarkt vardı. Samsung S20 ise 6500-6700 TL civarı rahatlıkla bulabiliyor fakat yine indirim vs ile 5500-5800 alınabiliyor şu an Teknosa da 5850 TL mesela. Xiaomi Mi 10t ise 5400 TL.

Üçünün fiyatları birbirine yakın. Sizce hangisi alınmalı ve neden? Xiaomi işlemci konusunda benim gözümde bir puan önde, S20 ise ekran, panel konusunda önde, iPhone ise iOS gibi bir işletim sistemi malzeme kalitesi ve satış sonrası garanti teknik destek gibi konularda iyi olduğunu biliyorum. iPhone XR 5 sene güncelleme alacağı biliniyor 3 senesi kaldı aynı şekilde S20 de 3 sene güncelleme alacağı açıklandı çıktığın yıl itibari ile. Xiaomi ise 2 sene güncelleme alıyor burada da bir puan kaybediyor Xiaomi. Ama benim için önemli değil 2 sene de yeterli çünkü 2 senden fazla telefon kullanamadım 2 sene sonra değiştirim.

Telefonda oyun oynamam stabil çalışsın arayüz animasyonları benim için çok önemli onlar güzel olsun. Oyun oynamam fakat dizi film izlerim burada da dizi film zevki vermesi lazım onun haricinde gündelik işler işte o kadar para veriyoruz 1 günü de çıkartması lazım şarj konusunda. Uzun lafın kısası sizce hangisi alınmalı ve neden?

(Bu biraz telefondan ziyade MIUI vs OneUI vs iOS gibi.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu üçü arasından iPhone kullanan birisi olarak arayüz akıcılığı konusunda iOS tercih ederim, iOS'a en yakın pürüzsüzlüğü sunan arayüz One UI şu anda. MIUI ve EMUI'yi yakın arkadaşlarımdan deneyimledim lakin arayüz animasyonları, kullanıcı deneyimi midemi bulandırıyor tabiri caizse.

One UI gittikçe gelişiyor, yanlış hatırlamıyorsam en son sürümünde iOS cihazımda bulunan ses seviye yükseltmesi esnasında veya herhangi bir farklı etkileşimde, titreşim vererek deneyiminizi geliştirebiliyor. Oldukça sezgisel ve iOS'a yakın bir arayüz. Telefon olarak S20 önerebilirim.
 
Bende son 1haftadır bu 3 arasında gidip geliyorum 3'ü de başarılı cihazlar, senin görüşlerine katılıyorum kısaca bende ekleme yapayım.
-Samsung şarj konusunda üzebilir ekranı ve işlemcisi pil dostu değil 4000 mAh olmamış.
-Note 9 Pro deneyimledim ve arayüz olarak açıkçası geliştirilmesi gerekiyor daha 10t de çok farklı olacağını düşünmüyorum asla kötü değil yanlış anlaşılmasın.
-iPhone için pek bir şey diyemeceğim aynı fiyat bandında kullanıcı deneyimi çok yüksek performanslı bir telefon

Önerim çok oyuncu değilsen zaten S20 ya da XR arasında seçim yap kamera açısından bence daha iyiler arayüzleri uygulamalarla çok daha stabil

Bir de 1000 TL n daha olsa iPhone 11 mi alırsın Samsung mu eğer düşünmeden 11 dersen çok düşünmeden XR al.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı