Samsung S24D330 overclock yapınca stutter oluyor

Klagold

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle overclock ile alakalı bir sorunum yok, gayet yaptım ve bitti. Benim sorunum kullanımı ile alakalı.

Samsung S24D330 - 1920x1080p 60Hz monitör sahibiyim. 2. ekranımda da 1280x1024 bir monitör var. GPU ise GTX 1660S.
Samsung olan monitörü overclock ile 74Hz çıkardım. Gerçekten çok iyi görünüyor, çok smooth gameplay sağladı, bariz farke diliyor aradaki fark.

Şimdi sorularım şunlar;
-60Hz'den 74'e çıkınca, bazı oyunlarda FPS 60'a düştüğünde ciddi fark etmeye başlıyor. Sanki 60 FPS de olsa bir stutter oluyor. Sanırım bunun için 60Hz üzeri monitörlerde FreeSync G-SYNC tarzı teknolojiler mevcut. Bu tür düşüşler olsa bile smoothluğu kaybolmuyor fakat benim monitörde bu teknoloji bulunmuyor çünkü default zaten 60Hz. Her ne kadar input lag ve oyun akıcılığı çok iyi olsa da, çok sistem isteyen oyunlarda FPS dalgalanması olunca pek bir anlamı kalmıyor overclockun fakat göz de alıştı şu anda. Bu bağlamda benim default 60Hz kullanmam bana daha mı stabil bir gameplay sağlar acaba? Şu anda 60'a dönünce kötü görüyorum artık, farkı anlayabiliyorum.

-2. sorum da şu. Ben Twitch'de yayın açıyorum arada. Overclock yapmadan önce OBS ile bir sorun olmuyordu. Çünkü 60FPS yansıtıyor. Fakat ben 74FPS'e çıktıktan sonra OBS'deki görüntüde de sttuter oluyor veya yırtılma, atlama vs. smooth değil yani, yayını pürüzsüz veremiyorum. 60Hz'e dönünce sorun olmuyor ama. Bunun için bir çözüm var mı? Nette pek bir şey bulamadım çünkü bunu sağlama için genelde 60FPS yayın için 144Hz'i 120'e çekiyorlar. Fakat benim arada kalan Hz olduğu için senkronu iyi olmuyor ve kötü duruyor.

Biraz uzun oldu ama sorunlarım bunlar. Bilgisi olan varsa destek rica ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı