Samsung Shop'da geçerli 980 SSD'lerde devasa İndirim

İndirim baya kafa karıştırıcı oldu. İlk başta 980 1TB alırım devam ederim diyordum. Ama bu malum DRAM olmaması nedeniyle bir emin olamama durumu gerçekleşti. Bilgisayarda hali hazırda 512 GB SSD var üstüne 1 TB 980 almaktansa 970 Evo Plus veya 980 Pro 500 GB mı alsam diye düşünüyorum. Bu noktada 970 Evo Plus 500 GB 900 TL şu an hepsiburada üzerinde, 980 Pro Samsung Shop Türkiye üzerinde 1078 TL, 980 1 TB ise 1169 TL. Ne yapsam bilemiyorum 970 Evo Plus ile 980 Pro'nun 500 GB versiyonları arasında fark 180 TL almışken onu mu alsam diyorum ama değer mi bilmiyorum çünkü PCI Express 4.0 destekli değil laptop. Sizce hangi tercih daha doğru olur? (3 model de indirim nedeniyle yakın fiyat diye yeni konu açmak yerine buraya yazdım.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoya bakılırsa aralarında çok fark olan sounuçlar yok. Tahmin edileceği üzere 980 Pro 970 Evo Plus ile benzer okuma ve yazma hızlarına sahip PCI 3.0 üzerinde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videonun sonunda ise sıcaklık değerleri gözüküyor. Laptop kullananlar için daha önemli bu. Bu videoda da laptop üzerinden test etmiş.

Sonuç olarak performans açısından pek farklılık olmasa bile 10℃ daha serin bir SSD olabilir. Sanırım 980 PRO üzerinden gideceğim, 180 TL fark verip en azından daha sonra kafamda niye böyle fırsat varken almadım kalmaz.

Bu videoya bakılırsa aralarında çok fark olan sounuçlar yok. Tahmin edileceği üzere 980 Pro 970 Evo Plus ile benzer okuma ve yazma hızlarına sahip PCI 3.0 üzerinde.

Bu videonun sonunda ise sıcaklık değerleri gözüküyor. Laptop kullananlar için daha önemli bu. Bu videoda da laptop üzerinden test etmiş.

Sonuç olarak performans açısından pek farklılık olmasa bile 10℃ daha serin bir SSD olabilir. Sanırım 980 PRO üzerinden gideceğim, 180 TL fark verip en azından daha sonra kafamda niye böyle fırsat varken almadım kalmaz.

Hayırlı olsun hocam. :)

Son düzenleme:

970 Evo Plus 500 GB 800 TL'ye denk geliyor Amazon Germany üzerinden. Gümrükte başka bir sıkıntı çıkmıyor değil mi Amazon'un burada verdiği fiyattan fazla. Bu daha güzel geldi şu an. Aslında 980 Pro alacaktım ama Samsung Shop çöktü sanırım en azından bende bir türlü hesabıma giremedi bakınırken buna denk geldim. Bu hepsiburada daki fiyattan 100 TL daha ucuza gelmiş oluyor 180 TL değer dedim ama bu şekilde 280 TL oluyor fark.

980 Pro bence hayal kırıklığı bir SSD. Zaten Samsung bile biliyor çünkü fiyatı 970 Pro’dan ucuz. Sözde yeni teknoloji, PCIe 4.0 ama daha ucuza satıyorlar. 970 Pro daha uzun ömürlü MLC yonga kullanıyor, 980 Pro daha kalitesiz TLC yonga kullanıyor. 500GB 970 Pro’nun yazım ömrü 600 TBW iken 980 Pro’da bu değer 300 TBW. Bence en önemli faktör de bu, yoksa tüketici ürünü SSD’lerde PCIe 4.0 hızına zaten kolay kolay ihtiyaç olmaz, mühendislik yazılımlarında bile. Kaldı ki PCIe 4.0 SSD’lerin daha çok ısındığı bir gerçek, yüksek ısı da throttle demek, fazla ısınır da hız limitlenirse 4.0’ın bir esprisi kalmıyor.

Bence 980 Pro 970 Evo Plus üstüne fark vermeye değecek bir SSD değil. Aynı fiyatsa düşünülebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı