Samsung SSD yazılımını kurmak şart mı?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Samsung 970 Evo Plus M.2 SSD takılı kasamda, aygıt yöneticisinde 2006 yılının sürücüsü olduğu gözüküyor, tam performans ve randımanlı kullanabilmem için herhangi bir yazılım yüklememe gerek var mı? Bir de soğutucu takılı değil üzerinde sıkıntı yaratır mı ısınmadan dolayı? Sistemde kapanmalar gibi.

Samsung SSD 970 Evo Plus sayfasından NVME Driver'ı indirip yükleyin. Hatta Magician Software yazılımını da indirin. Firmware güncellemesi olmuş ise bu uygulama güncellemeyi yapıyor diye hatırlıyorum.
Soğutucu konusunda fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Ben soğutucu kullanmıyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım ancak ısı olayı kullanımdan kullanıma fark eder tabi ki.

"sıkıntı yaratır mı ısınmadan dolayı? Sistemde kapanmalar gibi"
Selam. Kapanma gibi bir sıkıntı yaratmaz ancak disk çok ısındığı zaman kendisini frenler. Tam randumanlı uzun ve yoğun işlemler yapıyorsan etkili bir SSD (pasif veya aktif) soğutucu alabilirsin. Aygıtın yazılımlarını yüklemek zorunda değilsin, ama yüklersen daha verimli çalışır tabii ki.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı