Samsung T220 İncelemesi

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Göz kamaştırıcı tasarımı ve gelişmiş özellikleriyle bu yıl Samsung’un en iyisi bu monitör olacak

Dergimizde çok uzun zamandır Samsung monitörlerle ilgili incelemeler okumaktasınız. Bir çok ürünüde bizden ayın ürünü logosu almayı hak etmiş ürünlerdir. 1981 yılından bu yana monitör üreten Samsung bu konuda tam 27 yıllık bir geçmişe sahip. Firma, 1988 yılından bu yana da “Syncmaster” serisini üretmekte. Syncmaster serisinin tam 20. yılını doldurduğu 2008 yılının şerefine bu yıl “T” serisinin üretimine başladı. Bu özel seride önümüzdeki ay incelemesini dergimizde okuyacağınız 19 inçlik T190’ın yanında 20 inçlik T200’de bulunuyor.

Koyu kırmızının dayanılmazlığı

T220, ilk bakışta Samsung monitörlerde görmeye alıştığımız piyano siyahı tasarımdan uzak bir renk alaşımına sahip. Ürünün alt kısmı koyu, siyaha kaçan bir gül kırmızısı renginde. Ürün, ışık değişimleri sonucu şeffaflaşarak koyun kırmızıya doğru renk değiştiriyor. Tarifi zor, ancak görünce daha iyi anlaşılabilecek bu estetik harikası gerçektende ürüne büyük bir karizma ve çekicilik katıyor. Elektronik ürünlerin artık olmazsa olmaz şartı çevre dostu üretim bu üründede mevcut. Genel T serisine has bir özellik olan yüzde yüz geri dönüşümlü malzemeden üretilen monitör güç tüketiminde de cimri. Ürün bekleme modunda yanlızca 0,3 W oranında güç tüketiyor. Kullanım anındaki güç tüketimi ise 45 W ile kabul edilebilir bir oranda.

Kontrol tuşları

Samsung T220’nin açma-kapatma tuşu sağ ön tarafında ve dokunmatik. Kontrol tuşları ise sağ yan tarafında bulunuyor. Bu tuşların ön tarafında bulunmaması ürünün estetik görünümüze katkısa bulunurken bir yandan da ayarlar sırasında kolayca görünmeyen tuşları kullanmak, alışıncaya kadar zorluk yaratabiliyor. Ürünün menüsü Samsung’un alışılageldiğimiz alt menülerinden oluşuyor. Samsung’un Magig Bright 3 teknolojisi sayesinde, monitörün ayarlarını kullanım amacınıza göre önceden belirlenmiş modlardan birini seçerek en uygun hale getirebilirsiniz. Ayrıca üründe arayüzü mouse ile kontrol etmenizi sağlayan Magic Tune yazılımının yanısıra Magic Wizard Yazılımı da bulunmakta.

Geniş açı

Samsung T220, yatayda 170, dikeyde ise 160 derece görüş açısına sahip. Testlerimizde ürünün ortalama parlaklığını ise 258 cd/m[SUP]2 [/SUP]olarak kaydettik. 20:000:1 dinamik kontrasta sahip olan ürünün bu başarılı renk performansını herhangi bir monitörü yanına getirip, herhangi bir test aracı kullanmadan gözle bile açıkça görebilirsiniz. Ürünün 2 ms tepki süresi ise benzerlerinin arasında ürünün ön olana çıkartan başka bir özellik. Tepki süresinin özellikle oyuncuları baştan çıkartacağına hiç şüphemiz yok. Samsung T220’nin girişleri arka kısmında bulunuyor ve bir kapakla gizlenmiş. Böylece arkadan bakılsığında bir kablo kalabalığının oluşması engellenerek ürünün geneline hakim estetik bütünlüğü burada da sağlanmış. Ürünün üzerinde bir adet D-Sub ve bir adet DVI-D girişi mevcut. Zaten böyle bir monitörde DVI girişi olmaması imkansız. Ürünün pivot ayağı sağa veya sola hareket esnekliği sağlamamasına karşın dikeyde eğilerek size uygun bakış açısını bulmanızda yardımcı oluyor. Ürünün boyutları ise 520 x 441,5 x 215 mm ve ağırlığı 5,8 gr.

20. yıl hediyesi

Kore’de ve dünyanın bir çok köşesinde bilişim pazarı dışında bir çok başka alanda da oldukça güçlü ve büyük bir kuruluş olan Samsung’un kullanıcılara 20. yıl hediye olan T serisinden 220 Oldukça uygun fiyatlı. Aslında bundan 1 yıl önce bir 20 inç monitörün fiyatına denk olan hatta ondan daha da aşağı da bir fiyata satılıyor. Dünyada sayılı LCD panel üreticilerinden olan Samsung, kendi ürünlerinde yüksek kaliteye önem veriyor. Bu sayımızda incelemesini okuduğunuz monitör bunun en açık örneklerinden birisi. Oyunculardan grafikerlere kadar bir çok kullanıcının ilgisini çekecek olan monitör, ofisinde estetiği önem verenlerin de göz önüne alacağı seçeneklerden birisi olabilir. Ürünün tek eleştirilecek yanı kontrol tuşlarının yan tarafında bulunması ve bu yüzden ayarı yaparken zorluk çıkartması. Fakat bu kadar kaliteli bir görüntü veren bir monitör söz konusu olduğunda eh o kadar kusur kadı kızında da olur.

SONUÇ: Samsung T220, son derece estetik tasarımı, yüksek kontrast oranı, düşük tepki süresi ve Samsung’un teknolojileriyle göz kamaştıran bir ürün.

ARTI: Düşük tepki süresi
ARTI: Yüksek kontrast oranı
ARTI: Şık tasarım

Samsung T220 Teknik Özellikler

  • Ekran: LCD TFT
  • Görüntü Alanı: 22 inç
  • Maksimum çözünürlük: 1680 x 1050
  • Tepki süresi: 2 ms
  • Parlaklık: 300 cd/m[SUP]2[/SUP]
  • Kontrast: 20.000:1 ms (Dinamik)
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı