Sanat ne sanat için, ne de toplum için. Sanat denen şey her neyse kendim için yapmayı tercih ederim. Bazılarına göre ters gelecektir, anlarım. Ama yemeği sanat olarak düşündüğünüz anda olayın komikliği ortaya çıkıyor. Misal üzerinde durduğunuz severek yaptığınız bir yemek düşünün. Başkalarına göstermek ister miydiniz? Bir şey için yaptım ve çok uğraştım ve herkes yemeğimden kendince anlam çıkarsın der miydiniz? Ve ya o toplum için yapalım vuhuu diyenler gibi sosyal medya hesabınıza resmini yüklemekle mi uğraşırdınız?
Ben bu konuda Can Bozok gibi düşünüyorum. '' Dinle diye yapılmadı nice böyle şarkı...'' Anlamakta zorluk çekenler için biraz açayım, yani kendisi için kendi istekleri doğrultusunda yaptığını vurguluyor yıllardır. Ve bu konularda çok güzel sözleri var bir kaç tane. Mesela ''Olmak istediğim yer, olmak zorunda olmadığım yerdir.'' gibi, ''Kendim belirledim süründüğüm yönü anla'' gibi, üst düzey muazzam ve hiç bir kalıba sığamayacak sözlerin sahibidir.
Son olarak en sevdiğim sözlerinden birini yazıp kaçıyorum. Fazla da uzatmak istemiyorum. Sonuçta herkesin hayata bakış açısı ve yetiştiriliş biçimleri farklıdır. Bu sözü ''Ya deveyi güdersin, ya da bu diyardan gidersin'' deyimine sitem olarak yazılmış evrendeki en iyi sözdür bana göre.
'' Hani derler ya, hani ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin. Hani, öyle ya.. Ahşap yangın merdivenindeki basamaktayım, Hiç bir ışık yok, evet hiç bir ışık yok. Gözüm şu an açık ama hiç bir ışık yok. Hiç mi bir şık yok. Ya hiç mi bir şık yok ben, deveyi öldüreceğim başka bir şık yok... ''
Eski 2007'de yaptığı şarkılarının birinde bahsettiği gibi ''Sorumluluklarım olmasaydı yoktu sorunlarım''' Sözünü doğrular ve hayat dersi verir nitelikte cidden. Yani deveyi de gütmek istemiyorum bu diyardan da gitmek istemiyorum diyor
. Neden bilmiyorum ama sanat muhabbeti ne zaman konuşulsa No.1'in kusursuz müziği ve sözleri gelir aklıma. Sanat bence o, ama o sanat yapmıyor. Kendi değimiyle ''istediği şey''i yapıyor
.
Yine de, güzel şeylerin paylaşılması iyidir her zaman. Güzel resim yapan paylaşsın, ve tüm konularda gerçekten istediği şeyi hakkını vererek yapan gururla paylaşsın, buna sözüm yok tabii ki. Paylaşmak için yapmasın yeter, kendi için yapsın
.