Sanayide para var mı?

Evet Ferrari biraz fazla ama gerçekten iyi para var sanayide.
Orası doğrudur, ama bazı şeyler içinde deneyim edilmeden bilinmiyor. Herkes duramaz sanayide. Belki parası iyi ama hayatta çoğu şeyden kısılacaksın. Sosyal hayatın olmayacak, dinine bağlı isen yerine getirmekte zorlanacaksın, ve bir sürü ayrıntı. Arkadaş bir de ağır vasıta da çalışmak istiyor. Her zaman sabah 8 akşam 5 olmayacak. Zaman zaman ustanın kahrında çekeceksin. İlk zamanlar çok getir götür yapacaksın.

İşi iyi yaparsan hayvan gibi para var vallahi. 17 yaşındayım ve yaşıtım olan arkadaşım (18'e birkaç ay önce girdi) Ferrari ile Instagram'a hikayeler atıyor, sen düşün. Troll falan da yapmıyorum.

Bende 16 17 yaşımda hem okul hem sanayi yapıyordum. Şu an altımda 2.5 wrx sti var.
Bu araba 2004 model. 19 yaşımdayken almıştım 140 bin küsure. Ferrari'ye binmesi için ailesinden gelmesi lazım gelirin. O gelir sanayiden gelebilecek bir şey değil. En fazla gelen araçlarla falan hikaye atıyordur.
Ayrıca konu sahibi arkadaş. Sanayi herkesin yapabileceği iş değil. Fazla ezerler. Kaldırabilirim diyorsan atıl.

O yüzden, hele de (konu sahibi arkadaşa söylüyorum), hiç deneyimin yoksa balıklama atlama. Bir süre çalış, ona göre karar ver. Bu süre de bence en az 3 ay. Sanayi ye ve bulunduğu dükkana iyice alışman için. Yoksa 1-2 hafta alışma sürecinde yanlış kararlar alabilirsin. Ayrıca, eğer diyelim dikiş tutturdunuz ve çalışıyorsunuz, ileride milletle uğraşacaksınız, o öyle bu böyle olsun diyecek, iş ağır olduğu için gerginlik de fazla olacak.

Orası doğrudur, ama bazı şeyler içinde deneyim edilmeden bilinmiyor. Herkes duramaz sanayide. Belki parası iyi ama hayatta çoğu şeyden kısılacaksın. Sosyal hayatın olmayacak, dinine bağlı isen yerine getirmekte zorlanacaksın, ve bir sürü ayrıntı. Arkadaş bir de ağır vasıta da çalışmak istiyor. Her zaman sabah 8 akşam 5 olmayacak. Zaman zaman ustanın kahrında çekeceksin. İlk zamanlar çok getir götür yapacaksın.

Dediğin doğru. Ama işin ustası olursa da paraya para demez öyle bir durum da var. Kahrını çekmeden de rahat olunmuyor maalesef.

Arkadaşlar yeni 18'ime girdim liseyi bıraktım, çıraklık okuluna gidip sanayide kamyon ve tır üzerine (ağır vasıta) oto elektrik işine başlayacağım. Çevremdekiler işini iyi öğrenip iyi yaparsan, birkaç yıla altına araba çekip iyi para kazanırsın diyorlar, doğru mu? Hiçbir borcum yok veya fatura vs. ödemiyorum her şeyi ailem ödüyor kazandığım para direkt cebime iniyor. Harman savurup savuşturan bir insan da değilim. Birikim yapıyorum. Bu işlerde iyi para var mı?

Hocam siensi işine girerseniz büyük üretim yerlerinde ustabaşı olarak geçin aylığı 8K garanti alma şansınız var en kötü ki biriktirip kendi siensi tornanızı alıp kiraya vererek kazanç elde edebilirsiniz. Benim babam sanayici oradan biliyorum 2 siensimiz 7/24 çalışırdı 2005-2012 zamanları evimize 2'şer 3'er kilo karışık kuruyemişler gelirdi kilo kilo dondurma yerdik. Sonradan satınca gitti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı