Kesinlikle önermem aşırı zorbalıyorlar yaşım 19 sanayide staj yaptım meslek lisesi zorunluluktan dolayı var ya hayatımda hiç bu kadar aşağılanmamış ezilmemiştim saçlarım falan beyazladı o dönemden dolayı ve şu an tel tel dökülüyor 60-70 yaşındaki bunamış ustalara hizmet etmeni önermem katil bile olabilirsin çok net söyleyebilirim bunu kardeşim hiç gerek yok öyle boş yerlerde vakit öldürmeye iş bile öğretmiyorlar artık düşün bak elektrik elektronik alanı okudum bana yaptırdıkları iş öğrettikleri tek iş günlük 2 kolumda 50 kg yağ taşıtmak, makine sildirmek, çay yaptırmak ve dükkanı baştan aşağı temizlemek, başka sanayi dükkanlarına malzeme götürmek, kargo götürmek ve daha kötüsü tuvalet temizlettirmek oldu hayatımda en son yapacağım işleri ben staj dönemimde yaptım iyi ki stajyerdim vallahi yoksa daha kötü şeyler olurdu eminim elektrik elektronik mezunuyum liseden ama elektrikle alakam yok öyle düşün seni düşünmek istemiyorum sanayiyi ele bence en son çalışılacak yerdir hayattaki kendine saygın varsa öncelikle sanayiye girme 4-5 sene sonra usta olup dükkan açmanda hikaye açıkça söyleyeyim kardeşim üzmek istemem seni ama hayatın gerçekleri bunlar 19 yaşındayım şu an ama 45-50 yaşında hissediyorum çok yordu beni o dönem ve hafızamdan hala çıkmıyor nasıl kendimi o kadar zorbalattım diye benim yerimde biri olsa değil 9 ay 1 ay dayanamaz kavga edip çıkardı ki her sanayi artık böyle o yüzden kesinlikle gidilmez asla önermem askere gitsem sanırım daha insaflı davranırlardı o derece benim şu an iş yeri açma belgem var elektrik ile ilgili ama sor bana dükkan açar mıyım diye asla ve asla açmam bir işletmeyi geçindirmek mal malzeme sorumluluğu almak çok ama çok zor bunun yükünün altına girmek her babayiğidin harcı değildir ama senin hayatın senin kararların çok çok sanayiye gitmek istiyorsan git ama 1 bilemedin 2 haftaya o gördüğün şeylerden sonra zaten çıkmak istersin çok net söylüyorum bunu tecrübeyle sabit.
Oh içim rahatladı vallahi gerçekten hayatınızın en iyi kararını vermişsiniz hocam tebrik ediyorum sizi insancıl şartlarda bir yerde çalışırsınız umarım iyi yapmışsınız YKS çalışmaya başlayarak ki benim de bu sene mezun senem bende bu sene PC mühendisliği için bastırıyorum varımı yoğumu ortaya koyuyorum artık.