Sapphire 7900 XTX Nitro+ 750W PSU ile kullanılır mı?

Kardesim merhaba. Bir yil sonra konuyu hortlatiyorum ama; bende XFX 7900 XT modelini Ryzen 7700(non x) kullanıyorum. PSU olarak Corsair 750e Gold var. Takas icin uygun bir Sapphire Nitro 7900 XTX buldum, ancak endiselerim var. Sen daha sonra bazi problemler yasamissin. PSU vat degerini yukseltince sorunlar cozuldu mu, bir anlamda sorunun guc kaynagindan oldugunu onaylar misin? Bir de benim sistemde sivi sogutma yok stok sogutucu var, 4 tane 120mm fan(RGB'siz) ve tek SSD mevcut. RAM ve anakart modellerimiz benzer olsa da bende ki CPU 40-50W daha az guc cekiyor anladigim kadariyla, sorun yasar miyim? Bir de 7900XT'den XTX'e gecip bu riski almaya deger mi?
Merhabalar kardeşim,

Ben kart konusunda 7900 XTX için şanssız mıydım yoksa kronik sorunlu mu bilmiyorum ama 3 kez değişim verdiler 2 ay içinde hepsi bozuldu sonunda zaten Nvidia karta geçtim. Senin soruna gelecek olursam.

Bence 7900 XTX kullanacaksan en az 1000 W gözden çıkarman lazım. Neden dersen önerilen 800W diye biliyorum ama kullanım esnasında mili saniyeler içinde anlık olarak bir anda mesela kart 600W çekiyor sadece ekran kartı çekiyor bunu, diğer sistem bileşenleri ile toplu olarak watt çekimi yukarı çıkıyor.

Benim tavsiyem eğer AMD kart kullanacaksan ve özellikle 7900 XTX kullanacaksan 1000W alman şart. Ha benim fikrime gelecek olursak sistemi topladığım 3 ay içinde o kadar bunaldım ki AMD ekran kartı yüzünden çok soğudum ve şu an Nvidia 4070 ti super kullanıyorum keşke en başından Nvidia'dan vazgeçmeseydim diyorum.

Recep Baltaş açtığım bir konuya şu cümleyi yazmıştı "Bana 30bin TL üzerinde ekran kartı bütçem var deseydin AMD kart almayın derdim, hatta Sapphire alıcam deseydiniz kesinlikle alma derdim" dedi.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Herhangi bir sorunuz varsa lütfen yazın cevaplarım.

Merhabalar kardeşim,

Ben kart konusunda 7900 XTX için şanssız mıydım yoksa kronik sorunlu mu bilmiyorum ama 3 kez değişim verdiler 2 ay içinde hepsi bozuldu sonunda zaten Nvidia karta geçtim. Senin soruna gelecek olursam.

Bence 7900 XTX kullanacaksan en az 1000 W gözden çıkarman lazım. Neden dersen önerilen 800W diye biliyorum ama kullanım esnasında mili saniyeler içinde anlık olarak bir anda mesela kart 600W çekiyor sadece ekran kartı çekiyor bunu, diğer sistem bileşenleri ile toplu olarak watt çekimi yukarı çıkıyor.

Benim tavsiyem eğer AMD kart kullanacaksan ve özellikle 7900 XTX kullanacaksan 1000W alman şart. Ha benim fikrime gelecek olursak sistemi topladığım 3 ay içinde o kadar bunaldım ki AMD ekran kartı yüzünden çok soğudum ve şu an Nvidia 4070 ti super kullanıyorum keşke en başından Nvidia'dan vazgeçmeseydim diyorum.

Recep Baltaş açtığım bir konuya şu cümleyi yazmıştı "Bana 30bin TL üzerinde ekran kartı bütçem var deseydin AMD kart almayın derdim, hatta Sapphire alıcam deseydiniz kesinlikle alma derdim" dedi.

Cok tesekkur ederim Murat Kardesim. Gayet aciklayici oldu. Yeni kartinizi iyi gunlerde kullanin. Su an sapphire nitro 7900 xtx'e gecmek benim icin luzumsuz bir risk barindiracak. Herkese iyi forumlar

Merhabalar kardeşim,

Hocam 7900xtx düşünüyordum, ortaya sayın Recep Baltaş'ın sözlerini ekleyince 30k üstü kart alacaksam amd'den vazgeçtim şimdi alırsam alırsam 6900xt almayı düşünüyorum 20kya. Olmadı 30k üstüne çıkarsamda nvidia.

Katkiniz icin tesekkurler. Acaba sistemi ne kadar suredir kullaniyorsunuz? Anladigim kadariyla sizin gpu modeli sapphire nitroya gore 70w daha az enerji tuketiyor. Sizin sorun yasamamaniza sevindim; ancak bayagi bir arastirma yaptim ve sapphire nitronun diger xtx modellerinden farkli olarak hem daha fazla guc tukettigi, hem de cok yuksek power spike'lar (500w ustu) verdigini ogrendim. Basligi acan arkadasimiz gibi birine reddit te rastladim; hicbir problem yasamadigindan soz etmis ve blogunu paylasmis. Aylar sonraki guncellemesinde yuk altinda sistemin artik crash yedigini ve 1000w psu'ya gectigimi soylemis.

xfx 7900 xt'de referans modele gore bir miktar daha iyi performans veriyor gibi. OC ile de 4K da %5'te performans artisi saglayabilirsem 7900 xtx'e gecmem diye dusunuyorum da, henuz kesin karar vermedim. Bir de konu sahibi arkadasin yorumunu bekliyorum
Stock halde xfx 390w, nitro ise 400-405 w bandında kullanıyor. Sizin dediğiniz watllar oc ile ya da kartın performans biosa alındığındaki değerleri. Bu özellik 2 kartta da var. 1.5 seneye yaklaştı sistemi kullanalı. Youtube ve nette kartların detaylı incelemeleri var.

Stock halde xfx 390w, nitro ise 400-405 w bandında kullanıyor. Sizin dediğiniz watllar oc ile ya da kartın performans biosa alındığındaki değerleri. Bu özellik 2 kartta da var. 1.5 seneye yaklaştı sistemi kullanalı. Youtube ve nette kartların detaylı incelemeleri var.
mili saniyeler arasında 600w çekiyor kart, test aşamasında olsun oyun oynarken olsun gördüm bu rakamları. Sabit kullanıyor demedim zaten ama anlık çekmek istediğinde sıkıntı yaşamamak için zaten firma 800W öneriyor en az XTX model ekran kartı için. Benim tavsiyem hem sistem upgrade yapılırsa tekrar power almamak için eğer XTX kullanılacaksa 1000W alınması yönünde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı