Malzeme kalitesi, daha iyi soğutma, daha uzun garanti diye uzar gider.
Hemen anlatiyim. @Recep Baltaş şöyle demek istiyor. Nvidia Zotac, AMD Sapphire kısmından uzak durun diyor. Sapphire'in tadını almış biri olarak haklıda, kartı ilk aldiğimda işlemcim ile darboğaz olduğu için tam kapasite kullanamıyordum(burasi cokomelli). Tam kapasite kullanamadigim icin arızalı olduğunu anlayamadım. Ne zaman yeni nesil bir işlemci alıp kullanamaz hale gelene kadar, oyunu açıyorum tam zevkli yeri tak donuyor. Neyse RAM dedim yolladim olmadi, anakart dedim yolladim gene aynı işlemci felan derken ilk yardım eli @dogant Bey'den geldi ekran kartı arızası dedi. Diger yardim eli ise etiketliyemedim Fatih Bey'den geldi oda ekran kartından şüphe etti. Yolladim Sapphire garanti servisi ne dedi peki? Kart taş gibi iyi o zaman dedim formatı attım. Belki HDD'dir diye oyunlar için SSD aldım. Açtım bir FIFA19 kardeşimle oynuyorum sutu çektim tak dondu. O dondu ama benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Neyse uzun uğraşlar sonucu servis kartın arızalı olduğunu kabul etti. Ucuz demesinin sebebi bu iste.Ucuz 5700 XT'den kastınız nedir anlamadım.
Nitro+ aldım vatandan ve gayet memnunum şuan yaptığım testlerde ısı değerleri FPS değerleri gayet tatmin edici.
bunlar fiyata göre değişiyor muydu? yani mesela ben 3700 tl ye vatandan aldım 5700 xt nitro+ 3300 e de var ikisi farklı mı üretiliyor? yada kalite kontrolde ayrılıp bunlar farklı mı satılıyor?
O zaman 7nm mimariye ne demeli? Bir FP16, FP32, FP64 performanslarını karşılaştır derim. Şu an da bu iki kartı eşit tutan tek şey grafik teknolojilerinin NVIDIA'ya göre optimize edilmesi, çoğu D3D12, Vulkan oyunlarda RX 5700 XT geçiyor, BF5 karşılaştırmasına bak derim. Daha kapsamlı karşılaştırmalar istiyorsan Hardware Unboxed kanalınada bakabilirsin. Bu sorunlara gelirsek de, sorun yaşayıp yaşamama şans işi, RTX alınca sorun yaşamayacağınız ne malum? AMD bu sorunları düzeltmek için elinden geleni yapıyor, driverlarlada performansı arttırıyor.Bu AMD pazarlama teknikleri her kartta aynı şekilde devam ediyor. Vulkan'da test ederlerse aynı performansı verebilir.
2070S daha güçlü bir kart.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.