Elektronik Sapphire PULSE Radeon RX 6600 4.749 TL!

Wattman olayı şans gibi bir şey. Ben de Ağustos ayından beri 6700 XT Nitro+ kullanıyorum ve bana denk gelmedi Wattman sorunu. Soğutma konusunda da zaten Sapphire üst düzeyde. Geçen buradan biri 5800'e ASUS modelini almış; 4850'ye de var deyince senin gösterdiğin Sapphire demişti 😂
RX 6600'de Asus, Sapphire'e hotspotta 20, kendi sıcaklığında 15 dereceden fazla fark atıyor. Sizin kullandığınız Nitro+

Bu RX6600'lere neden bu kadar kıytırık soğutucular takıyorlar anlamış değilim. 120-130W güç tüketen kart 70-80 GPU, 90 hotspot görüyor rezillik resmen. Arge aşamasında 10$ fazla para harcayıp daha iyi bir soğutucu blok ile satsa herkes memnun kalacak en basitinden daha kaliteli bir termal pad ve fazladan 1 heat pipe bile sıcaklıkları -10 derece aşağı çekebilir, satarken de 10-15$ fazlaya sat kimsenin gıkı çıkmaz.

Elimde 3060 Ti Ghost var kart kuş gibi hafif hatta ilk elime aldığımda bu nasıl bir kart malzemeden mi çalmışlar demiştim çünkü upgrade ettiğim 3060 Twin X2 den çok çok daha hafifti ama sıcaklıkları görünce anladım ki olay başkaymış. 20dk furmark %65 fan devrinde GPU max 63, hotspot 75 derece.

Bu RX6600'lere neden bu kadar kıytırık soğutucular takıyorlar anlamış değilim. 120-130W güç tüketen kart 70-80 GPU, 90 hotspot görüyor rezillik resmen.
Şu aşağıda da dediğim gibi, Sapphire'de hotspot 95 görürken ben Asus Dual modelde OC yaparak denememe rağmen hotspot 70 üstü görmedim, GPU sıcaklığını da hiçbir oyunda, hiçbir testte 64 üstü görmedim.
RX 6600'de Asus, Sapphire'e hotspotta 20, kendi sıcaklığında 15 dereceden fazla fark atıyor. Sizin kullandığınız Nitro+

Bu arada kart 100W, OC ile maksimum 120W çekiyor.

Bahsettiğiniz kart hangi kart?
RX 6600'den bahsediyorum, 100W çekiyor ve Asus Dual modeli Sapphire Pulse modeline fark atıyor. Üstte bir arkadaş Furmark sonucunu atmış 6700 puan, ben 8000 civarı puan alıyorum, marka ile ilgisi olabilir. RX 6600'de Sapphire Pulse'un soğutması rezalet. Diğer serilerinde veya farklı kartlarında iyidir fakat bunda değil.

Şu aşağıda da dediğim gibi, Sapphire'de hotspot 95 görürken ben ASUS Dual modelde OC yaparak denememe rağmen hotspot 70 üstü görmedim, GPU sıcaklığını da hiçbir oyunda, hiçbir testte 64 üstü görmedim.

Bu arada kart 100W, OC ile maksimum 120W çekiyor.

Windows üzeirnden AMD kartların çektiği gerçek wattı(TBP) göremezsin, sadece GPU'nun çektiği watt yazar, o Windows üzerinden gördüğü GPU tüketimine Memory + PCB ekleyeceksin. Nvidiada ise tüm kartın çektiği gücü(TBP) görebiliyorsun.

Örneğin Pulse modelinin TBP'si 140W, DUAL'ınde bundan aşağı olmaz yani kartın 100-120W filan çekmiyor, en az 140W.

Windows üzeirnden AMD kartların çektiği gerçek wattı(TBP) göremezsin, sadece GPU'nun çektiği watt yazar, o Windows üzerinden gördüğü GPU tüketimine Memory + PCB ekleyeceksin. Nvidiada ise tüm kartın çektiği gücü(TBP) görebiliyorsun.
Hocam ben gösterdiği değerden bahsediyorum, 550W'lık PSU'dan 600W çekmeyeceği için sorun olmaz :)

Sapphire'a karşı forumda bir önyargı olsa bile bu modeli sanırım gerçekten sorunsuz arkadaşlar. Biraz ısınma problemi var, ( ısınma problemi dediğim de 74-75 derece arası ) onu da fan ayarı ile çözdüm. Kart 69 derece üstü görmüyor şu anda. 3 aylık kullanım süresinde bir kere bile wattman hatası veya siyah ekran hataları gibi sorunlar yaşamadım. Gigabyte eagle modeline sahip arkadaşım wattman hatası yaşadı, DDU ile rahatça çözdü. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz bu kartı.

Sapphire'a karşı forumda bir önyargı olsa bile bu modeli sanırım gerçekten sorunsuz arkadaşlar. Biraz ısınma problemi var, ( ısınma problemi dediğim de 74-75 derece arası ) onu da fan ayarı ile çözdüm. Kart 69 derece üstü görmüyor şu anda. 3 aylık kullanım süresinde bir kere bile wattman hatası veya siyah ekran hataları gibi sorunlar yaşamadım. Gigabyte eagle modeline sahip arkadaşım wattman hatası yaşadı, DDU ile rahatça çözdü. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz bu kartı.
Gigabyte'da 2, Asus'da 3, Sapphire'de 1 tane bakır boru var diye biliyorum. Hâliyle etkiliyordur, en iyi soğutma Asus Dual modelinde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı