Sapphire R9 380 Isınma sorunu

dragdozer

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler herkese;
Yaklaşık 1 hafta önce Sapphire r9 380 ekran kartı ve yanında 500w psu aldım fakat bilgisayar oyunlarda aşırı ısınma yapıyor. Örnek olarak Fifa 15 oynarken oyunu durduruyorum ve 15 dk bırakıyorum bilgisayar aşırı bir şekilde ısınmaya başlıyor. Hatta bir keresinde bu şekilde bırakıp 1 saatliğine dışarı çıkmıştım ve geldiğimde aşırı derecede yanık kokusu vardı kablolar yanıcakmış son anda gelmişim. Yani bu neden oluyor çözemedim. Oyunda ısındığından daha fazla oyunu durdurduğumda ısınıyor. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Sistemim:
i7 3770k 3.5o ghz
Sapphire r9 380 4gb 256 bit
asus p8h61-mlx anakart
8gb ram
500w psu

Son düzenleyen: Moderatör:
Markası ve sertifikası performans ve güç tüketimi için önemlidir psu için markası ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşırı ısınmadan kastınız nedir ? Elinizde hiç bir bilgi yok biz nereden bilelim sizin kasanızda hiç fan var mı ? Kasanız tozlu mu ? Sistem virüslü mü ?
kasamda fan yok, kasamı ayda bir temizlerim parçalar geldiğinde takarkende temizlemiştim. Sistem temiz bir sıkıntısı yok virüs vs. bitdefender'in orjinal sürümü yüklü ve düzenli olarak virüs kontrolu yapıyorum. Zaten bilinçli bir kullanıcı olduğumu düşünüyorum sisteme kolay kolay virüs bulaştırmam. Isınma konusunda açıkça anlattığımı düşünüyorum eğer anlamadığın bir yer varsa tekrardan daha detaylı bir şekilde anlatabilirim.

Markası ve sertifikası performans ve güç tüketimi için önemlidir psu için markası ne?
şuan ofisteyim psu' nun marka modelini hatırlamıyorum akşama onu da yazayım.

Kasada fan yoksa ısınması gayet normal. Ekran kartının dışarı attığı o ısı içeride kalmamalı. Bu yüzden kasanın hava akışı çok önemli.

Kasada fan yoksa ısınması gayet normal. Ekran kartının dışarı attığı o ısı içeride kalmamalı. Bu yüzden kasanın hava akışı çok önemli.
Şimdi ben zaten sıvı soğutma sistemi almayı düşünüyorum fakat benim kastettiğim ısınma sorunun psu'nun yetersiz kalmasıyla bir ilgisi var mı ya da bu kadar ısınmasında bir hata mı var bunu merak ediyordum ben.

Bu işler de tahmin yürümez kesin ısı lazım bize.
tamam kardeşim akşama eve geçince atayım o zaman değerleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…