SAPPHİRE R9 390X Alınır mı ?

Sapphire R9 390X alınır neden alınmasın ama bazı oyunlarda (sayılıdır) AMD sorunlu çalışıyor(artifact) ve bir çok görüntü teknolojisinden yoksun olması (-) yönü (örnek Nvidia PhysX Teknolojisi muazzam bişey bence) tabi ama classic düz oyuncuyum diyosan sana gereken performansı verir!

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabikide performansı. Görünüşten kastım bir yandan da pervaneler. Soğutma farkı ne kadardır? Hangisi daha fazla sogutur ? Ve hangi marka daha uzun ömürlüdür ?

Tabikide performansı. Görünüşten kastım bir yandan da pervaneler. Soğutma farkı ne kadardır? Hangisi daha fazla sogutur ? Ve hangi marka daha uzun ömürlüdür ?

Dediğim gibi bazı oyunlarda bazı AMD kartlarda (artifact) denilen problemler oluyor ve yeni nesil oyunlarda kullanılan birçok görsel teknolojiyi(en muazzamı PhysX bence :)) AMD desteklemiyor fakat ben ayrıntıcı değilim diyen için düz performans için zaten kuvvetli bir kart alınabilir. Soğutmalarına gelince her markanın kendine has soğutma teknolojileri var ASUS (Strix) MSI (Frozr) EVGA (ACX) vs. hepsi en iyisi kendinin oldugunu söylüyor fakat gözle bakınca hepsinin üstünde dönen bir pervane var :D 3 aşagı 5 yukarı hepsi birbirine yakındır, uzun ömülülüğe gelince içindeki malzemeleri (kapasitörler vs.) üretende sayılı büyük firmalar var ve bunlarla çalışıyolar. Bunlarında ömürleri birbirlerine çok yakındır sonuçta aynı yapı aynı işlem aynı görev vs. Tercih yine tamamen sana kalmış :)

Nitro olan serisi öneriliyor genellikle. Nedeni ise testlerde daha yüksek performans ve sıcaklığın düşük olması diyorlar ben de ilk önce GTX 960 almayı düşünüyordum sonradan R9 380X Nitro önerdiler. GTX 960'ın çekirdek hızları falan yüksek olmasına rağmen Sapphire R9 380x testlerde ezmiş. Bu R9 390 ve GTX 970 için de geçerli olabilir incelemedim bu ikisini.

Nitro olan serisi öneriliyor genellikle. Nedeni ise testlerde daha yüksek performans ve sıcaklığın düşük olması diyorlar ben de ilk önce GTX 960 almayı düşünüyordum sonradan R9 380X Nitro önerdiler. GTX 960'ın çekirdek hızları falan yüksek olmasına rağmen Sapphire R9 380x testlerde ezmiş. Bu R9 390 ve GTX 970 için de geçerli olabilir incelemedim bu ikisini.

GTX serisinin hızları çok daha yüksek ama görüntü teknolojisi olarak da çok daha yüksek. r9 380x ezmiş FPS bazında evet ama iş ayrıtıya gelince farkediyor. Mesela GTX serisinde hero bazlı PhysX aktif bir oyun oynuyosun canlı bir sis huzmesi içerisinden geçiyosun, senin adamının geçişiyle oluşan rüzgarda dagılan canlı bir sis yada adamının yürüyüş rüzgarıdan yerde uçuşan kagıt parçaları var! Burda GTX serisiyle 50 fps alıyosun! Aynı oyunu AMD ile oynuyosun sis yok yada yerdeki kagıtların üstüne basıp geçiyosun kagıtlar yerde sabit! orda 70FPS alıyosun, Sence 70 fps alan hala eziyor sayılabilirmi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTX serisinin hızları çok daha yüksek ama görüntü teknolojisi olarak da çok daha yüksek. r9 380x ezmiş FPS bazında evet ama iş ayrıtıya gelince farkediyor. Mesela GTX serisinde hero bazlı PhysX aktif bir oyun oynuyosun canlı bir sis huzmesi içerisinden geçiyosun, senin adamının geçişiyle oluşan rüzgarda dagılan canlı bir sis yada adamının yürüyüş rüzgarıdan yerde uçuşan kagıt parçaları var! Burda GTX serisiyle 50 fps alıyosun! Aynı oyunu AMD ile oynuyosun sis yok yada yerdeki kagıtların üstüne basıp geçiyosun kagıtlar yerde sabit! orda 70FPS alıyosun, Sence 70 fps alan hala eziyor sayılabilirmi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu bildiğim iyi oldu şimdi kendime sormam gereken performans mı kalite mi?

AMD ekran kartlarında PhysX indirip kurulduğunda bu efektleri ekran kartı yerine işlemci işliyor sanırım. Bu yüzden bazı oyunlarda aşırı FPS düşüşleri oluyor bazılarında ise olmayabiliyor. İşlemciye göre performans ne kadar değişir bilgim yok. AMD ekran kartı ile PhysX efektlerini kullanan arkadaşlar varsa aydınlatırsa seviniriz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı