Çözüldü Sapphire RX 460 Sistem Kendi Kendine Reset Atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Mersin
Son zamanlarda olmaya başladı, önceleri bir sorun yoktu. Sistem durduk yere kendine reset atıyor. 3 hafta içinde 4 kere kendi kendine reset attı, birisinde Youtube'ta video izliyordum, kalan üçünde ise oyun oynarken reset attı.

PC reset atıyor, açıldığında Wattman hatası alıyorum.

Sistem özelliklerim:

CPU: Intel i5 3340
GPU: AMD Sapphire RX 460 2 GB
MB: Asus H61M-K
RAM: 8 GB 1600 MHz
PSU: Aerocool VX400W
SSD: SanDisk 120 GB SSD Plus
HDD: WD Blue 1 TB

Ben ekran kartı ya da PSU'dan kaynaklanacağını düşünüyorum. Ekran kartı sürümüm de 20.8.1, yani son sürümdeyim. Herhangi bir ısınma sorunum yok, ekran kartı 70 derece civarında, işlemcim 50-60 arasında. Herhangi bir O.C. yok.

Çözüm
DDU ile sürücüyü kaldırıp 20.4.2 gibi sürücüleri kurup denediniz mi? UV yapmayı deneyebilirsiniz, PSU ile direkt alakalı olur mu bilmiyorum ama onun da üstünde durmak lazım.
DDU ile sürücüyü kaldırıp 20.4.2 gibi sürücüleri kurup denediniz mi? UV yapmayı deneyebilirsiniz, PSU ile direkt alakalı olur mu bilmiyorum ama onun da üstünde durmak lazım.

Çözüm
Son zamanlarda olmaya başladı, önceleri bir sorun yoktu. Sistem durduk yere kendine reset atıyor. 3 hafta içinde 4 kere kendi kendine reset attı, birisinde YouTube'ta video izliyordum, kalan üçünde ise oyun oynarken reset attı.

PC reset atıyor, açıldığında WattMan hatası alıyorum.

Sistem özelliklerim:

CPU: Intel i5 3340.
GPU: AMD Sapphire RX 460 2 GB.
MB: ASUS H61M-K.
RAM: 8 GB 1600 MHz.
PSU: Aerocool VX400W.
SSD: SanDisk 120 GB SSD Plus.
HDD: WD Blue 1 TB.

Ben ekran kartı ya da PSU'dan kaynaklanacağını düşünüyorum. Ekran kartı sürümüm de 20.8.1, yani son sürümdeyim. Herhangi bir ısınma sorunum yok, ekran kartı 70 derece civarında, işlemcim 50-60 arasında. Herhangi bir O.C. Yok.

GTX 750 Ti sistemimde aynı PSU var, ara ara oyunlarda reset atıyor. Video izlerken 1-2 kere oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile sürücüyü kaldırıp 20.4.2 gibi sürücüleri kurup denediniz mi?
Yani uzun zamandır 20.8.1 sürücüsünü kullanıyorum, önceleri bir problem yoktu, sonradan böyle olmaya başladı. Dediğim gibi 3 haftadır falan böyle.

WHQL sürücü mü kullanıyorsunuz?

DDU ile sürücüyü kaldırıp, en son WHQL sürücüyü kurun.

Ardından OCCT ile PSU testi, Unigine Heaven ile real life workload ve FurMark ile sıcaklık testi yapın. Sonuçları paylaşın.

PSU sorunu gibi geldi bana. AMD'nin saçma sürücü problemleri de olabilir...

Hocam PSU kaynaklı olacağını zannetmiyorum. RX 460 fazla güç tüketen bir kart değil. İlk olarak ekran kartına bakmak gerekiyor. Daha sonra PSU tarafına yönelebiliriz. Siz arkadaşların dedikleri şekilde ekran kartını test edin. Daha sonra imkan varsa farklı bir PSU ile denersiniz.

UV dener misiniz? Sonrasında OCCT ile test edersin, sorun yaşamazsan sebebi belli demektir. Yaşar isen eski sürücü ile yine aynı şekilde denersin, yine olmaz ise PSU'nda sorun var demektir.

Tamam hocam. İnşallah geçici bir durumdur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı