Sapphire RX 480 GPU Kullanımı %0 Sorunu

OğuzhanP

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Selamlar, yaklaşık 30 dakika önce montajını tamamladığım ekran kartının en güncel driverını indirip kurdum. Öncelikle BF1 oyununa girdim ve FPS değerlerine bakmak istedim çok fazla FPS drop yaşanıyordu bende sorunun GPU kullanımının %99 dan ani olarak %0 lara düştüğünü gördüm. Bu sorunu nasıl halledebilirim?

İşlemci: İ5 3470
RAM: 8GB
GPU: Sapphire RX480 4GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şaka yapıyorsun herhalde ?
Çözünürlük arttıkça GPU ya binen yük artar. Çözünürlük düştükçe CPU ya binen yük artar. Dolayısıyla 480 gibi bir karttan bahsediyorsak ve bunu düşük çözünürlük (1366x768) vb kullanıyorsa GPU değil daha çok CPU zorlanacaktır. Tabi her zaman %0 olmaz o da ayrı bir konu.

Konuyu baştan sona okuyunuz.

Şimdi müsteri hizmetlerini aradım bize ulaşan bir bilgi yok dedi bende tekrar teknik servisi aradım. Gün içinde veya yarın müşteri hizmetlerini arayın yardımcı olurlar dedi oda. Kesin iade olucak mı dedim yani ürünü geri yollamıcaksınız dimi dediğimde evet iade talebinizi biz onayladık dediler. Yani arızalıydı gerçekten. Peki şimdi iade yerine değişim istesem mantıklı olur mu siz ne dersiniz tekrar Sapphire RX480 alsam aynı sorun çıkar mı acaba tereddütteyim.

Mail attılar para iadesi bankanıza gerçekleştirilmiştir.

Tekrar aynı sorun GPU 99 ila 0 arasında gidip geliyor CPU 60 civarında o pek dalgalı değil.

Hocam benim de o şekilde gpu kullanımı %0 %99 gidip geliyor ben de iade etmeyi düşünüyorum, yeni bir kart aldınız mı? Aldıysanız düzelme oldumu? Bazı yerlerde gpu kullanımı değişmesi normal deniyor ama bir çok yerde de sabit olan videolar.. Ne tavsiye edersiniz?

konuyu biraaz hortlattım kusura bakmayın aynı durum ben de var, burada en düşük işlemci durumu %99 değil de %100 gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…