Sapphire RX 570 Nitro 4 GB alınmalı mı?

black hole

Centipat
Sapphire RX 570 Nitro 4 GB 1000 TL, alınır mı? Bir de 4 GB RAM yeterli olur mu?

2200G'de darboğaz olur mu bir de?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostum,

Ryzen 3 2200G apu sistemdir, yani işlemcinin içinde grafik birimi de bulunur. Ekran kartı olmadan oyunları idare edecek kadar oynatabilecek bir sistem için bu işlemci seçilir. Böyle bir sisteme elbette ekran kartı takabilirsin fakat mantıksız olur. İşlemcini yeni alacaksan aynı fiyata Ryzen 5 1600 alırsan çok daha mantıklı ve performanslı olur. İşlemcini yeni almayacaksan, darboğaz olacağını sanmıyorum ama hemen hemen CPU yük sınırında olur diye düşünüyorum.

Asıl soruna gelecek olursak,
1000 TL ye bandındaki en güzel kart RX 570 ekran kartı fakat bundan daha önemlisi ise, soğutma, ömür ve performansı. Bu yüzden RX 570 Pulse ITX ile Shappire Nitro + RX570 arasında soğutma anlamında ciddi fark vardır.

1000 TL bütçem vardı, uzun araştırmalarım sonucunda ya Shappire Nitro + RX 570 alacaktım ya da Asus Rog Strix RX 570 alacaktım. Ben tercihimi Asustan yana yaptım, 3 sene garantisi olması anlamında, soğutma performansı da çok iyi. En ufak bir memnuniyetsizliğim yok. Ama aklımın bir köşesinde ''Acaba Shappire Nitro Plus mı alsaydım acaba'' diye bir düşünce hep kaldı. İkisi de çok iyi kartlar hangisini alırsan al üzmez.

4 GB RAM şuan güncel oyunların hemen hemen hepsine yetersiz kalır. Ayrıca ramin frekansı da önemli.
8 GB DDR4 3000 Mhz ram şuan 240 tl civarı. Her cuma akşamı incehesap.comda indirimler oluyor. Geçen hafta bu ram 180 TL idi. 1 tanesi hayli yeter ileride bir tane daha aynısından takarsan 7-8 sene arkana bakmazsın.

Son düzenleme:
Sapphire RX 570 Nitro 4 GB 1000 TL, alınır mı? Bir de 4 GB RAM yeterli olur mu?

2200G'de darboğaz olur mu bir de?
Bazı oyunlar darboğaz illaki olacaktır.

Kara cuma'yı beklerseniz RX 580 bile alabilirsiniz ancak işlemci darboğaz yapacaktır.

RX 580 almayı düşünürseniz yeni işlemci almanız gerek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı