Sapphire RX 570 Nitro+ OC Nasıl Yapılır?

spacetech0

Megapat
  • Grafik yonga seti - Radeon RX 570 series
  • Bellek boyutu - 4096 MB
  • Bellek türü - GDDR5
  • Çekirdek saati - 1340 MHz
  • Windows sürümü - Windows 10 (64 Bit)
  • Sistem belleği - 16 GB
  • CPU türü - Intel(r) Core(tm) i5-6400 CPU @ 2.70GHz

Ekran kartım ve işlemcim bu şekilde. Ekran kartı OC özellikli 8+6 pin güç girişi var 6 OC için. Nasıl yapılıyor bu OC yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

After Burner programı ile yapabilirsiniz. Fazla bilginiz yoksa yapmamanızı tavsiye ederim, ekran kartına zarar verebilirsiniz. Zaten OC yaptığınız an ekran kartınız garantiden çıkıyor bilginize.
Yanlış bilgilendirmeyin. Ne garantiden çıkması beyefendi.

• Grafik yonga seti - Radeon RX 570 series
  • Bellek boyutu - 4096 MB
  • Bellek türü - GDDR5
  • Çekirdek saati - 1340 MHz
  • Windows sürümü - Windows 10 (64 Bit)
  • Sistem belleği - 16 GB
  • CPU türü - Intel(r) Core(tm) i5-6400 CPU @ 2.70GHz

Ekran kartım ve işlemcim bu şekilde. Ekran kartı OC özellikli 8+6 pin güç girişi var 6 OC için. Nasıl yapılıyor bu OC yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
İşlemci zaten kartı ucu ucuna beslerken bir de OC yapmayın derim. MSI Afterburner üzerinden yavaş yavaş değerleri arttırarak OC yapabilirsiniz.

WattMan üzerinden yapabilirsin veya voltaj kontrolünü Afterburner üzerinden aç. Başlarken power limiti fulle. Ardından yavaş yavaş frekans arttır. Her frekans arttırdığında aşağıdaki testi yap. 1 dakika yapman yeterli. En sonda tam stabilite için 5 ila 10 dk arası yaparsın. Eğer hata sayısı artarsa voltajı biraz arttır. Eğer hata çıkmazsa frekansı arttırırsın.

Ayrıca belleklerin Elpida ise fazla umutlanma, 2000 MHz görmen çok ama çok zor, hatta imkansız. 1900'ü görmek bile şans meselesi falan. Hynix ise 2000'i rahat görürsün diye düşünüyorum.

@GerginGörünüşlüAdam Eğer overclock sebebiyle zarar görürse kart garanti buna müdahale etmez ancak herhangi bir problem çıkmadığı sürece garanti dışı kalmaz. Overclock yapıp yapmadığını nasıl anlamalarını bekliyorsun üreticilerin?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı