Sapphire RX 5700 XT Nitro+ yeşil ekran sorunu

HereWeGoAgain

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle yeni kayıt olduğumu belirtmek isterim.
İnternet üzerinden sipariş vererek bir kasa topladım. Sistemim;

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X.
Anakart: ASUS Prime X570 PRO.
Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+ 8 GB.
RAM: Adata XPG 16 GB spectrix 3200MHz 8x2.
SSD: Adata 512 GB XPG spectrix S40G AS40G.
HDD: 1TB Seagate Barracuda ve 1TB WD(eski kasadan kalan)
Kasa: Gamepower Horizon RGB Gaming kasa.
PSU: FSP Raider II 750W 80 Plus Silver ATX PSU RA2-750.
Kasayı toplayıp format attıktan sonra(Win10 Pro) bütün parçaların güncellemelerini de kurdum. (Anakart BIOS, chipsetler, ekran kartı, vs. )

Daha sonrasında bir iki oyun yükledim ve Ultra ayarlarda denedim. (Star wars Battle front 2, rage 2) 60-120 arası (değişebilir) FPS'de en fazla 80 derece GPU sıcaklığında oynarken yeşil ekrana atıyor ve ses olarak ' drrrr' diye bir ses aldıktan sonra reset atıyor. Sorun neyden kaynaklı araştırdım ve hala bulamadım. Yabancı sayfalara da baktım önerileri yaptım. ( CMD yönetici olarak çalıştırıp dısm ve SFC taramaları yaptım. )
RAM'lari şu an memtest ile kontrol ediyorum biraz uzun sürdü şu an üçüncü aşamada ilk ikisinde sorun çıkmadı.

Bu bittikten sonra da ekran kartı için FurMark deneyeceğim.
Sistem bağlantısında sorun olduğunu sanmıyorum. Tüm kablolamayı sürekli yaptığım gibi yaptım. Şöyle bir ayrıntı var; X570 anakart üzerinde 8+4pın girişi var benim PSU'da 1 tane 4+4 pin var. Onu taktım ve sadece anakartı çalıştırmak için yeter diye biliyorum. Boşta kalan 4 pin girişi de overclock için diye okudum. Pek etki edeceğini sanmıyorum.

Arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir misiniz? Acaba ekran kartı mı arızalı? İade mi etmem gerekiyor? Onarıma yollarsam daha mı kötü olur? Lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Zaman ayırıp okuduğunuz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk birkaç kere olduğunda ben de reset atmak zorunda kalıyordum ama artık monitördek hdmi kablosunu çıkarıp takınca düzeliyor. Farklı kabloyla da denedim acaba benim monitörden diye mi düşünmüyor değilim.
Bende farklı kablolar denedim monitör kaynaklı olduğunu sanmıyorum..
Buradaki Youtube kanalının videosunda da aynı sorun var. Bence driver sorunu videoya bir göz atın isterseniz.
Evet o mavi ekran vermeden gelen yeşil ekran bende ki ile aynı. Bende yeşil ekran gelince resetliyordu.. Adamlar cmd komutu ile napıyor pek anlamadım ama sanırsam driver ile ilgili dediğin gibi video için teşekkür ederim dostum..

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle yeni kayıt olduğumu belirtmek isterim.
İnternet üzerinden sipariş vererek bir kasa topladım. Sistemim;

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X.
Anakart: ASUS Prime X570 PRO.
Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+ 8 GB.
RAM: Adata XPG 16 GB Spectrix 3200MHz 8X2.
SSD: Adata 512 GB XPG Spectrix S40G AS40G.
HDD: 1TB Seagate Barracuda ve 1TB WD(eski kasadan kalan)
Kasa: Gamepower Horizon RGB Gaming kasa.
PSU: FSP Raider II 750W 80 Plus Silver ATX PSU RA2-750.
Kasayı toplayıp format attıktan sonra(Win10 Pro) bütün parçaların güncellemelerini de kurdum. (Anakart BIOS, chipsetler, ekran kartı, vs. )

Daha sonrasında bir iki oyun yükledim ve Ultra ayarlarda denedim. (Star Wars Battle front 2, rage 2) 60-120 arası (değişebilir) FPS'de en fazla 80 derece GPU sıcaklığında oynarken yeşil ekrana atıyor ve ses olarak ' drrrr' diye bir ses aldıktan sonra reset atıyor. Sorun neden kaynaklı araştırdım ve hala bulamadım. Yabancı sayfalara da baktım önerileri yaptım. ( CMD yönetici olarak çalıştırıp dısm ve SFC taramaları yaptım. )
RAM'lari şu an Memtest ile kontrol ediyorum biraz uzun sürdü şu an üçüncü aşamada ilk ikisinde sorun çıkmadı.

Bu bittikten sonra da ekran kartı için FurMark deneyeceğim.
Sistem bağlantısında sorun olduğunu sanmıyorum. Tüm kablolamayı sürekli yaptığım gibi yaptım. Şöyle bir ayrıntı var; X570 anakart üzerinde 8+4pın girişi var benim PSU'da 1 tane 4+4 pin var. Onu taktım ve sadece anakartı çalıştırmak için yeter diye biliyorum. Boşta kalan 4 pin girişi de overclock için diye okudum. Pek etki edeceğini sanmıyorum.

Arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir misiniz? Acaba ekran kartı mı arızalı? İade mi etmem gerekiyor? Onarıma yollarsam daha mı kötü olur? Lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Zaman ayırıp okuduğunuz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın. Sorununu çözebildin mi? Aynı sorunu ben de yaşamaktayım.

Aynı sorunu MSI RX 5700 XT Gaming X Ekran Kartında yaşadım, ekran kartını alalı 2 gün oldu. Cs GO oynarken bir süre sonra yeşil ekran geliyor ve pc reset atyıor. Cpu ve Gpu sıcaklık ve kullanım değeleri normal, herhangi bir ısınma ve yük binme yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir çözümü var mıdır? Yoksa Ekran Kartını iade mi etmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bende xfx rx 590 ile genellikle oyun oynarken ilk başta yeşil ekran çıkıp sonra ekranda no signal diyordu fakat kasa çalışmaya devam ediyordu. Windows ayarlarından hızlı başlatıcı özelliğini kapattım. Kartın mhz değerini 150 değer düşürdüm ve güç limitini -15 yaptım. 20.2.2 sürümünü kullanıyorum. Şuanlık bir hata ile karşılaşmadım bakalım.

Bende xfx rx 590 ile genellikle oyun oynarken ilk başta yeşil ekran çıkıp sonra ekranda no signal diyordu fakat kasa çalışmaya devam ediyordu. Windows ayarlarından hızlı başlatıcı özelliğini kapattım. Kartın mhz değerini 150 değer düşürdüm ve güç limitini -15 yaptım. 20.2.2 sürümünü kullanıyorum. Şuanlık bir hata ile karşılaşmadım bakalım.
Sıcaklık değerleriniz nasıl?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı