Sapphire RX 5700 XT Pulse Kutu Açılış, İnceleme ve Oyun Testleri

Hocam merhabalar son durum nedir? Aynı karttan almayı planlıyorum Mavi ekran ya da Wattman tarzı hatalar söz konusu mu? Güncellemeler problemli mi? Konuyu sormak istedim Son durum nedir?
19.8.2 sürücüsüyle sorunsuz bir şekilde 1 haftadır kullanıyorum. En son çıkan 19.9.2 güncellemesi benim için maalesef blue screen veriyor, size de aynı şey olur mu bilemiyorum. Kartın performansından memnunum, Wattman hatası almıyorum.

RX 5700 ile 19.9.2 sürücüsü ile kart bazen görüntü vermeyi kesiyor ve yeniden başlatma tuşunu kullanmadan sistem geri açılmıyor. Ben de eski bir sürücü yükledim sorun bende de kalmadı. Sanıyorum temmuz ya da ağustos sürücülerinden biri.

Fakat bir dipnot düşeyim.
Normalde Pulse serisi soğutma konusunda pek iyi olmaz ama en azından RX5700 için inanılmaz bir soğutma performansı var. Bazı oyunlarda fan açılmıyor bile.

5700, XT modeline göre referans tasarımlarda bile daha serin çalışıyordu zaten. Pulse'ın da başarılı olmasıyla beraber düşük dereceler görmeniz normal. Ben 75 dereceleri görüyorum 5700XT ile

Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama 2700TL'ye referans RX5700XT alıp 700TL'ye sıvı soğutma takmak daha mantıklı gelirdi bana.

Merhabalar hocam. Bende Sapphire RX 5700 XT Pulse kullanıcısıyım.
Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum ve bu zamana kadar sadece sinyal yok hatası aldım. Mavi ekran hatası hiç almadım.

En son sürüm olan 19.9.2 yi kullanırken mouse'u ekranda hızlı şekilde oynattığımda anlık siyah şeritler belirip yok oluyor (programda her şey kapalı Freesync vs). Sizler hiç böyle birşey yaşadınız mı ?

Şuan 19.7.5 driver'ını kurdum ama deneme fırsatım olmadı.

Siz hangi sürümü kurdunuz DDU sonrası?

19.8.2 sürücüsünü kullandım sinyal yok hatası almadım.
Fakat ekranda yatay siyah çizgiler bazen bende de oluyor.

Mavi ekranı trixx uygulaması yüklü iken alıyordum onu kaldırıp sürücüye temiz kurulum yapınca mavi ekran sorunu kalmadı.

TRIXX uygulaması bende de kurulu şuan (sıcaklık, hız vs değerlerini gözlemlediğimiz programdı diye hatırlıyorum) ama mavi ekran hiç almadım. Demek ki windowstan windowsa farklılık gösterebiliyor, ilginç.

19.7.5'i bi deneyeyim olmazsa bende 19.8.2'ye geçiş yaparım hocam.

Anlaşılan AMD stabil çalışan bir driver çıkarana kadar bu ufak tefek ama sinir bozucu sorunları yaşayacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…