Sapphire RX 590 ısınma sorunu

Makaleler
3
Yer
Budapeşte
Ryzen 5 1600, Sapphire RX 590, Corsair 550W ve 3 adette fan takılı cihazımda. Fortnite açtım 1920x1080p çözünürlükte ve şu ayarları yaptım.

FPS : Sınırsız
Görüş mesafesi : Uzak
Kaplamalar : Yüksek

Diğer ayarlar orta. İşlemcinin sıcaklığı gayet iyi 50' yi geçmiyor fakat RX 590' ın sıcaklığı şüpheli. 1 saatlik oynamada 70 ile 80 arası gidip geliyor sıcaklık genelde 75-76 bazen 80' e çıktığı oluyor. İnternette aynı sistemi kullananlara baktığımda Destansı ayarında bile 70 - 73 derece alıyorlar. Bu durum beni üzdü açıkçası, ilk defa bir sistem topladım bu sıcaklık değerlerini nasıl yorumlarsınız ?

A
Ryzen 5 1600, Sapphire RX 590, Corsair 550W ve 3 adette fan takılı cihazımda. Fortnite açtım 1920x1080p çözünürlükte ve şu ayarları yaptım.

FPS : Sınırsız
Görüş mesafesi : Uzak
Kaplamalar : Yüksek

Diğer ayarlar orta. İşlemcinin sıcaklığı gayet iyi 50' yi geçmiyor fakat RX 590' ın sıcaklığı şüpheli. 1 saatlik oynamada 70 ile 80 arası gidip geliyor sıcaklık genelde 75-76 bazen 80' e çıktığı oluyor. İnternette aynı sistemi kullananlara baktığımda Destansı ayarında bile 70 - 73 derece alıyorlar. Bu durum beni üzdü açıkçası, ilk defa bir sistem topladım bu sıcaklık değerlerini nasıl yorumlarsınız ?
Aynı sorun bende de vardı kasamın ön panelini çıkardım, meğer fanlar içeri hava almıyormuş. Şuan Pubg gibi bir oyunda bile 75'i kesinlikle geçmiyor ve kart fan hızları %40 falan

Oda sıcaklığı 22 derece. Önde 2 adet fan var molex'le bağlı tam güçte çalışıyor. Arkadaki egzoz fanını da anakart üzerinden tam güce ayarladım. Sıcaklık 75 - 77 maksimum 80 oluyor.
Bendeki RX590'da böyle çok ısınıyordu. ''Benim armorum 70 i geçmiyor sallama'' diyorlardı bana. Kimse kartın ısındığını kabullenmiyor kardeş ya, yok donanımsal yok kasan hava almıyor yok odanın içi 100 derecedir ondandır bilmem ne.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı