Sapphire RX 590 Nitro + ısınma problemi

Kasa içi havandırma iyi olmadığı sürece fanları hızlı döndürmek sadece kafa ütüler. Yine kasadaki sıcak havayı üfleyecek.
Otomatik fan ayarında 68-69 dereceyi geçmiyor nenim kart en fazla %40 ile dönüyor fanlar.
2 öne 2 üste kasa fanı takmanı tavsiye ederim.
Alt kısımda yer varsa o da iyi oluyor tam ekran kartının karşısına takarsın.

@Camusöna MSI Afterburner üzerinden voltaj takibini ve kontrolünü açın. Ardından en üstteki sliderla voltajı düşürün. -100mV ile başlayabilirsiniz.
Voltajı düşürdüm , kasanın kapağını açıp fan hızını % 50 ayarladığım zaman sıcaklık hep 68-69 arasında gezdi.Şimdi bir de 2 tane fan taktıktan sonra tadından yenmez.Yalnız merak ettim bir konu var.Ben bu fan dönme hızını voltaji sürekli böyle kullanırsam bir sıkıntı olur mu ?
İki fan daha iyi olur gibime geliyor. Ya öne takılır iki fan ya da birisi tahliye için üste biriside yeterli hava girişi sağlamak için öne takılır. Pek bakmıyorum ama Arctic'in PWM fanları vardı. Belki onlar alınabilir.

İkinci bir şey ise ekran kartının üzerinde BIOS Switch tuşu olması lazım onu değistirip hız aşırtmayı kaldırıp daha serin çalışmasını sağlayabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cok teşekkür ederim , ilerleyen zamanlarda fan aldığım zaman sıkıntı kalmayacak gibi geliyor .

Msi rx570 Armor OC var bende 76 derece görüyordu max tamperli camı çıkarıp kasayı massanın üstüne koyunca 67'e kadar düştü. Undervolt yaparsan ve fan hızını biraz artırırsan daha da düşer sıcaklık. Ayrıca kasayı hava alması için masanın üstüne koymak lazım kapalı kalınca hava almıyor daha çok ısııyor. Takabiliyorsanız ilk fırsatta fan takın kasaya 1 fan yeterli olmaz.

Msi rx570 Armor OC var bende 76 derece görüyordu max tamperli camı çıkarıp kasayı massanın üstüne koyunca 67'e kadar düştü. Undervolt yaparsan ve fan hızını biraz artırırsan daha da düşer sıcaklık. Ayrıca kasayı hava alması için masanın üstüne koymak lazım kapalı kalınca hava almıyor daha çok ısııyor. Takabiliyorsanız ilk fırsatta fan takın kasaya 1 fan yeterli olmaz.
Şuanlık kasa kapağını açtım fan hızını arttırdım ve undervolt yaptım 69 gördü en fazla. En kısa zamanda 2 tane daha ek fan takacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı