Sapphire RX 590'de Coil Whine Sorunu

Daha fazla  
Meslek
Mühendis
İtopya adlı siteden DADG2 almıştım. Sapphire RX 590 Nitro+ kartımda "coil whine" sorunu olduğunu fark ettim. Coil whine ne biliyorum. Bir de sizin görüşlerinizi almak, ses kaydımı dinletmek için bu konuyu açıyorum.

Sistem bana teslim edileli 2 hafta oluyor yani kart çok yeni. Sesi tanımlamam gerekirse rahatsız edici bir tiz dırıltı sesi, sanki dişçi makinesi çalışıyor gibi... Bu rahatsız edici ses oyuna girdiğimde başlıyor Alt+Tab ile masaüstüne dönüldüğünde yada oyundan çıkıldığında kesiliyor. GPU yük altındayken oluyor. Kulağımla çok net duyuyorum ses kaydına almaya çalıştım bir de siz dinleyin.

Anlamak için mutlaka telefondan ya da tizi iyi bir kulaklık ile dinleyin:

Sizce ne yapmam gerekiyor? Bu sorun RX 590'larda yaygın mıdır?

Kartınızda herhangi bir sorunla karşılaşıyor musunuz?
Ve bu sorun güç kaynağımda meydana gelmişti. Takıntı yapmadım ve şuan sorun yok gibi .

Kartınızda herhangi bir sorunla karşılaşıyor musunuz?
Ve bu sorun güç kaynağımda meydana gelmişti. Takıntı yapmadım ve şuan sorun yok gibi .
Kartımda gözle görünen bir sorun yok. Oyunlarda da problem yaşamıyorum. Donma, kasma, makinenin kapanması gibi şeyler hiç yaşamadım. Sadece sürekli şu uyarıyı alıp duruyorum ama bununla bir ilgisi yoktur?

Kartınızda donanımsal sorun olabilir. Kartınızda beklenmedik bir durumdan dolayı voltaj, saat hızı gibi ayarlar sürekli varsayılana atanıyor. Bu kartı garantiye gönderebilirsiniz.
Bu yorumu şuradan yola çıkarak yapıyorum ki, aşırı overclocktan dolayı kartım ısındı ve kendini kitledi, sonrasında ise bilgisayarımı zorla yeniden başlattım ve bu uyarıyı aldım.

Wattman bildiğim kadarıyla güç seçenekleriyle ilgili bir kısım, acaba o ayarlar karışmış ve psu ya ekstradan bir yük bindiği için ekran kartını besleyemiyor olabilir mi?

Aynı kartı kullanıyorum. Sizin attığınız ses dosyasından sonra merak ettim ve fanı %100 devirde çalıştırdım. GPU yu da %100 yük altında çalıştırdım.Kesinlikle böyle bir ses çıkmıyor.

Son düzenleme:
Aynı kartı kullanıyorum. Sizin attığınız ses dosyasından sonra merak ettim ve fanı %100 devirde çalıştırdım. Kesinlikle böyle bir ses çıkmıyor.
Zaten arkadaş Wattman'den beklenmedik sistem hatasından dolayı ayarlar yenilendi uyarısını alıyor.

Aynı kartı kullanıyorum. Sizin attığınız ses dosyasından sonra merak ettim ve fanı %100 devirde çalıştırdım. Kesinlikle böyle bir ses çıkmıyor.
Bu ses kayıtlarını Battlefield V, Battlefront 2 gibi oyunlarda almıştım. Rica etsem bu iki oyundan birinde tekrar dener misin? Battlefield 1 de olabilir. Bazı oyunlarda baya kısık bir ses çıkarken bu oyunlarda ciddi ses çıkmakta. İşlemci ve GPU'yu iyi kullanıyorlar. Ben de en çok bu oyunları oynadığım için eziyet oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…