Sapphire RX 6700XT coil whine

anilcanergurbuz

Centipat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller. Sistemim:
MSI Z690 Torpedo.
Intel i5 12400.
Kingston 16 GB 5200 DDR5 RAM.
Kingston renegade 500GB NVMe SSD.
Kioxia 500 GB NVMe SSD.
Corsair CX750F 750 watt 80+ Bronze.

Bu sistemde ilk olarak Sapphire Pulse RX6600 ekran kartı kullanıyordum ve herhangi bir CW sorunu yoktu. Fakat Amazon'dan aldığım RX 6700 XT kartta bu sorunu yaşamaya başladım. Özellikle uzaktan başka bilgisayara bağlandığımda -işim gereği remote çalışıyorum- ve Adobe Premier uygulamasında cızırdama sesi duyuyorum. Ekran kartını çıkarıp onboard olarak çalışınca bir ses duyulmadı. Bu sebeple Amazon'dan değişim talep ettim ve yeni kart bugün geldi tekrar aynı sorunu yaşamaktayım. Bu sorun geçici midir? Yoksa ekran kartının serisinde bir fabrikasyon hatası mı mevcut? Deneyimli arkadaşlardan destek bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi sosyaller. Sistemim:
MSI Z690 Torpedo.
Intel i5 12400.
Kingston 16 GB 5200 DDR5 RAM.
Kingston Renegade 500GB NVMe SSD.
Kioxia 500 GB NVMe SSD.
Corsair CX750F 750 watt 80+ Bronze.

Bu sistemde ilk olarak Sapphire Pulse RX6600 ekran kartı kullanıyordum ve herhangi bir cw sorunu yoktu. Fakat Amazon'dan aldığım RX 6700 XT kartta bu sorunu yaşamaya başladım. Özellikle uzaktan başka bilgisayara bağlandığımda -işim gereği remote çalışıyorum- ve Adobe Premier uygulamasında cızırdama sesi duyuyorum. Ekran kartını çıkarıp onboard olarak çalışınca bir ses duyulmadı. Bu sebeple Amazon'dan değişim talep ettim ve yeni kart bugün geldi tekrar aynı sorunu yaşamaktayım. Bu sorun geçici midir? Yoksa ekran kartının serisinde bir fabrikasyon hatası mı mevcut? Deneyimli arkadaşlardan destek bekliyorum.

Hocam uzun süre sonra yazıyorum ama bende aynı kartı aldım 2 gün önce oyun yükledim aynı sorun var bende de bendeki ASUS Dual RX6700 XT siz çözüm buldunuz mu?

Hocam uzun süre sonra yazıyorum ama bende aynı kartı aldım 2 gün önce oyun yükledim aynı sorun var bende de bendeki ASUS Dual RX6700 XT siz çözüm buldunuz mu?
Merhaba hocam. Aynı ürünü amazon satar olarak aldığım için 3 kez değişim yaptım ve hepsinde bu sorunu yaşadım. Hatta 3. değişimi yaptıktan sonra yok bir de power'ı deneyeyim sorun acaba power'da mı dedim fakat titanyum power almama rağmen sorun devam etti. En son iade oluşturdum. Bu sürede dahili ekran kartı olmasa çok sıkıntı yaşayacaktım. İade onaylandıktan sonra 4070ti serisi tanıtıldı. Bütçemi arttırıp 4070ti aldım. Aslında bir ekran kartı yüzünden hem power hem ekran kartı değiştirdim. Bana bayağı bir masraflı oldu. Soruya cevap verecek olursam, araştırdığım kadarıyla amd ekran kartlarında bu tip sorunlar çok fazla oluyor.

Merhaba hocam. Aynı ürünü Amazon satar olarak aldığım için 3 kez değişim yaptım ve hepsinde bu sorunu yaşadım. Hatta 3. değişimi yaptıktan sonra yok bir de Power'ı deneyeyim sorun acaba Power'da mı dedim fakat titanyum Power almama rağmen sorun devam etti. En son iade oluşturdum. Bu sürede dahili ekran kartı olmasa çok sıkıntı yaşayacaktım. İade onaylandıktan sonra 4070 Ti serisi tanıtıldı. Bütçemi arttırıp 4070 Ti aldım. Aslında bir ekran kartı yüzünden hem Power hem ekran kartı değiştirdim. Bana bayağı bir masraflı oldu. Soruya cevap verecek olursam, araştırdığım kadarıyla AMD ekran kartlarında bu tip sorunlar çok fazla oluyor.

Anaşfım hocam sağ olun bende iadeyle galan uğraşmak istemedim çünkü hem ucuza aldım kartı bu fiyata bir daha bulmam çok zor hem jelatinlerini söküp attım kartın. Hem de hediye gelen oyunu Steam'den etkinleştirdim ve oynadım bir de beni ses çok rahatsız etmiyor birkaç kez kayıt aldım kasa fanlarından duyulmuyor neredeyse zaten kulaklıkla hiç duyulmuyor ses kapalıyken bile kulaklığı takınca duyulmuyor o yüzden bende bu şekilde alışıp kullanmaya karar verdim çünkü dediğiniz gibi gelende de aynı sorun olmayacağı kesin değil.

@anilcanergurbuz

ASUS Dual RX6750XT kullanıcısı olarak aynı sorundan müzdaripim, teknik servisi aradığımda sesin zararsız olduğu söylendi, bir dezavantajını görmedim zaten fanları çok yüksek sesle çalışıyor duyulmuyor bile. Tek sorun takarken kartın jelatinini çıkarmamışım :D (sanırım üzerine yapıştı..)

ASUS Dual RX 6750 XT kullanıcısı olarak aynı sorundan muzdaribim, teknik servisi aradığımda sesin zararsız olduğu söylendi, bir dezavantajını görmedim zaten fanları çok yüksek sesle çalışıyor duyulmuyor bile. Tek sorun takarken kartın jelatinini çıkarmamışım :D (sanırım üzerine yapıştı.)

Hocam bende de aynı fanlar örtüyor sesi ben 2 gün sonra çıkardım ışığının üstündedkini hocam bir sıkıntı çıkmadı.

ASUS Dual RX 6750 XT kullanıcısı olarak aynı sorundan muzdaribim, teknik servisi aradığımda sesin zararsız olduğu söylendi, bir dezavantajını görmedim zaten fanları çok yüksek sesle çalışıyor duyulmuyor bile. Tek sorun takarken kartın jelatinini çıkarmamışım :D (sanırım üzerine yapıştı.)

Zaten hocam garantiye girmiyormuş değişim yapıyolarmış sadece galiba bende araştırdım bir zararı yokmuş böyle alışıp kullanacağım hem iadeyle uğraşmak istemiyorum çünkü hem ucuza aldım kartı bu fiyata bir daha bulmam çok zor hem jelatinlerini söküp attım kartın. Hem de hediye gelen oyunu Steam'den etkinleştirdim ve oynadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı