Çözüldü Sapphire Rx470 Görüntü Bozulması

• Konuyu başlatan MAG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 4.081
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MAG

Kilopat
Daha fazla  
Bundan 2-3 hafta önce aynı problemle karşılaşmıştım. O zaman ek olarak ekran kartı çok sıcak çalışıyordu (Boşta %30 fan hızında 79 derece). Ekran kartında problem olabileceğini düşünüp garantiye yolladım. Ekran kartında herhangi bir problem çıkmamış. Dün ekran kartını takıp sistemi çalıştırdım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım sıcaklık değerleri de normaldi. Bugün bilgisayarı açtığımda tekrar görüntüler bozulmaya başladı ve yine sinirlerim bozulmaya başladı. Belki dünde aynı sorun vardı ben fark etmedim ama öyle fark edilmeyecek sorun da değil.

Birincil olarak ekran kartı kullanılmakta.

Ekran Kartı Sürücüsü : Güncel
Bios : Güncel
  • Sapphire Rx470 Nitro+ 4GB
  • Pentium G4560
  • Team T-Force Dark 8 GB 2400Mhz
  • Dark N10+ (High Power 600W 85+ Bronz Sertifikalı Güç Kaynağı)
  • Asrock B250M Pro4 Hyper
Ek olarak Windows sürücüleri de güncel. Problem yaşadığım için Windows lisansı satın almadım.
Anakart'ın çıkışından (Dahili GPU) görüntü aldığımda herhangi bir problemle karşılaşmıyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şu anda eski bilgisayarımdan yazıyorum. Ben bu bilgisayarı 6-7 senedir kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşatmadı. Yepyeni bir sistemin (3 Haftalık) böyle sorunlar yaratması psikolojimi bozdu. Sonuçta bir lise öğrencisi olarak az para vermedim. Windows'u bu laptoptan indirip yeni bilgisayara kurmuştum. İsteyen olursa özellikleri:

LAPTOP.PNG

Sistemde yaşadığım sorunların videoları:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yardım edebilecek yok mu? Gerçekten çok zor durumdayım.

@ShadYaqz @JohnMacTavish @Nazım Paşa@Barış Tolon @Neko @Jira

@BERWAR

Son düzenleyen: Moderatör:
R7 370'te benzer sorun vardı. Oyunlarda oluyor mu? MSİ Afterburner ile GPU kullanımına hızına bir bak. Ekran kartı sürücüsünü tekrar kur.
Oyunlarda denemedim sinirim bozuldu kapattım. DDU ile driverleri silip AMD'nin yayınladığı bir önceki driveri yükledim. Değişen birşey olmadı.

Dönüştürücü kullanıyor musunuz ? Kartı başka bir sistemde denemenizi öneririm.
Kullanmıyorum. Kartı deneyecek başka bir sistem yok malesef ailem laptop kullanıyor.

Aynı hata gibi görünüyor. Eski sürücüleri dene belki düzeltir. Ama eskilerin bazıları da hatalı dikkat et.

Aynı hata gibi görünüyor. Eski sürücüleri dene belki düzeltir. Ama eskilerin bazıları da hatalı dikkat et.

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim. Eski sürücüyü kurdum ama aynı hatayı vermeye devam etti.

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim. Eski sürücüyü kurdum ama aynı hatayı vermeye devam etti.

@Recep Baltaş Abi bir bakabilirmisin konuya?

Yardımcı olabilecek yokmu?

Moderatör arkadaşlar konuyu Recep abiye bildirebilirmisiniz? Çözüm çıkmıyor. Belki onun bir bildiği vardır.
BİOS pilini çıkarıp takabilirsiniz belki düzelir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı